Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Ahoj, chci se pozeptat, motorák M120.3 nemá výhled z kabiny na střechu vozu, záměrně, nebo tam něco chybí?

Jasně, ale já myslel jakoby právě boční a záhada objasněna, Pepa má vyalfováno v denním cabu a chybí FA, v nočním je normálně střecha, jen jsem zkopíroval a vyměmil alfu v denní kabině.

Ahoj.
Našel jsem nějakou chybku u světel u vozu ČSD Np3-32601. V aktivitě umístěn jako Loose Consist (prázdný) a otočený. V aktivitě jej naložím, pak jej přivěsím k soupravě, mezi tím se setmí a světla mám nad vozem, místo v "basách":
svetla.jpg

Prosím, kde přesně ve wagu ty žárovky posunu dolů?

Odstavec Light, řádek Position, druhé číslo. Je to v metrech. Je nutné přepsat ve všech odstavcích Light (tady to bude asi 4x).

Balíčky byly aktualizovány (v nákladních vozech i vozech pro Danovy aktivity). Přibyl ještě jeden vůz, více nákladů a jsou aktualizované wagy.
Správná výška středu koncových lamp je 1,68m, světlého středu potom 1,65m.
Veškerý vozový park ČSD prošel nedávno aktualizacemi souborů nastavení, jen se dokopat k výměně balíčků na webu. Na to ale v souvislosti s chytanou tratí Zapadlá 1935 dojde.

Ahoj, nemám v úmysly rozdmýchávat nějaké žabomyší války nebo zavádět sáhodlouhé diskuze na téma co je lepší. Zcela úplně postačí elementární slušnost.
Jak si ale vysvětlit následující: Šel jsem se podívat na čerstvě zveřejněnou laminátku od Dussa na web https://msts-rw.cz. Laminátku jsem našel, ale spolu s ní i povědomé stroje řady 130, 141 a další modely od Pikka (jsme stále v kontaktu). Tak jsem ze zvědavosti nakoukl a co nevidím - kompletní balík ze svého webu doplněný složkou OpenRailsCZSK. Nikde žádná zmínka o původu zbytku a pochopitelně se mě taky na nic nikdo neptal (no co taky, že).
Já sám píšu engy na řadu modelů umístěných jinde. Ale používám u toho kostrbatou a pro zájemce o stažení nekomfortní metodu, kdy zveřejňuji pouze eng a přidané soubory a na zbytek slušně odkazuji na původní zdroj.
Autorem popisované prasárny není nikdo jiný než známý IH. Stejný člověk, který na facebookové diskuzi k OR neváhal ventilovat neslušné poznámky k mé tvorbě.

igorova prasárna.jpg

K autorovi webu a ostatním žádné výhrady nemám. Občas jsme v kontaktu při řešení některých technických věcí kolem simulátoru.

Jozef čo konkrétne máš na mysli? Čo sa týka tých 130tiek na webe písal som jak s Pikkom o tom tak mám pocit že aj tebe som o tom písal pred tým ako som ich zverejnil. Ale ak ma pamäť neklame v samotnom rar súbore by mal byt aj readme ak ho máš aj ty v tých balíčkoch kde máš umiestnené 130. Ak nie je doplním no na web to nemám kde dopísať odkiaľ je pôvodný model.

pokiaľ ma pamäť neklame v pôvodnom engu máš napísané aj svoje meno a teda nevidim dôvod to písať do ďalších 10suborov.
preto sa vytvorila podzložka OpenRailsCZSK ktorá neprepiše tvoj eng s tvojim ladením. Pozriem ako to tam je poprípade doplnil čo bude treba aby došlo k spokojnosti oboch strán.

Dodo, ČSD verze jsem tuším dosazoval já, když jsem dělal aktivitu Os PHA - Bohumín a pak se vydaly skiny od LukynCZ. Je tam Josefův eng pro OR a v podsložce je pro ORCZ. Ale v životě by mne nenapadlo, že kvůli engu, bude nějaký problém. Jen jsou tam dvě ladění, které se nebijou mezi sebou. A ReadMe ze složek nemažu, ale mohlo se stát omylem.

Valná část u mě vystaveného trainsetu je pouze o souborech .wag a na zbytek jen odkazuji a popisuji kdo je autorem. Potenciálnímu stahovači tak komplikuji život (sobě při tvorbě takového balíčku rovněž) a je otázkou zda to správně posbírá a složí. Kompletní balíčky dávám k dispozici jen když původní zdroj zanikl, nebyl nikde zveřejněn (Pikku) a nebo se souhlasem autora.

Nabízí se mě tedy jednodušší řešení - slušnost a ohleduplnost stranou a nijak se s tím nepárat. Nasypat to tam bez nějakých komentářů odkud to pochází, za to kompletní. Ti kdo stahují, budou nadšeni. Odpadne jim sháňka modelů a textur.

Tak autor skinu, modelu, popřípadě ladění by se uvádět měl, to je fakt, je to slušnost. Ale občas se stane, že to vypadne.
Co se týče autorství Hrbatých, tak ty všechny (včetně té u tebe Josefe), vychází ze skinu Retro Hrbaté ČDC 130.027, který jsem kdysi poslal Pikkovi.
Jak už jsem ti psal v SZ, tak si pro příště dám větší pozor a do "readme" budu uvádět i autory ladění.

Nabízí se mě tedy jednodušší řešení - slušnost a ohleduplnost stranou a nijak se s tím nepárat. Nasypat to tam bez nějakých komentářů odkud to pochází, za to kompletní. Ti kdo stahují, budou nadšeni. Odpadne jim sháňka modelů a textur.
Ahoj Josef.
Tohle by ale asi bylo nejlepší řešení, samozřejmě po domluvě s autory, (tím v tom žádnou neslušnost nevidím, v TBP jsou taky celé modely), odpadla by tak spousta problémů, už to, že si to někdo nacpe do starých složek a pak to v aktivitách hlásí chybu v consist. Musí se přeuložit. Ty modely, co má Pikku na webu jsou pro MSTS, takže kdo jezdí MSTS si je stáhne tam, kdo jezdí OR si je stáhne u tebe. Jen návrh, kdysis už jsem ti i psal, že by to bylo nejschůdnější řešení, pro nás co vydáváme aktivity. Rovnou celý model (skin) z webu.

Ahoj, prosím tě, nejde udělat, aby koncovky vozů svítily furt, ne jen po změně stanoviště?
konce.jpg

Rozsvítí se jedině, dyž přejdu na stanovišti, což někdy nedělám a třeba u mašin s tendrem vůbec ne.

Back
Nahoře