Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Dobře, možná jsem to napsal blbě, tak jinak. To, že ty, nebo Icik má práce až nadhlavu, nikdo nezpochybňuje, ale hoši:
1. Na webu je uvedeno, laděno pro OR 1.5.1.
2. Autor úprav ladí a vydává modely, dle svých představ, umisťuje skiny na web a sám si web platí. Nevím, proč tlačíte na Josefa, aby dělal dle vás, když má na celou věc jiný pohled. Viz bod níž.
3. Co brání těm, kteří kritizují ladění vozidel, tudiž to mají zmáklé a vyznají se v tom, naladit pouze jeden eng (naklonovat to pak není problém) pro ORCZ a dát jej do zmíněné patřičně podsložky? Když má autor na w
ebu jiné představy, nelze mu na sílu něco vnucovat, nebo jakkoliv jej napdat a tím by bylo učiněno zadost ne? Hráči to pojede, jak v OR 1.5.1, tak v ORCZ. Navíc si může vybrat to lepší nadtavení.
4. Mně se osobně to, co Josef udělal teď, narovinu řečeno, nelíbí a jsem pěkně nasraný, poněvač jsou znefunkčněny VŠECHNY moje vydané aktivity, chystané taky a myslíš Pawlíku, že jejich vyrobení, dalo práce málo.

Nic, já se k tomuhle dál vyjadřovat nebudu. Je neděle, nebudu se vtáčet. Jdu dělat jiné věci, než simulátor. Mám spoysty jiných povinností a celá moje práce na aktivitách, je tímhle krokem akorát spláchnutá do hajzlu... fakt SUPER.

Tady přeci vůbec nešlo o OR CZ/SK. JV primárně ladí pro OR a je to jeho volba. Já se zase snažím o to, aby toto ladění bylo kompatibilní i s OR CZ/SK a taky tomu tak bylo. Já jsem nic neudělal špatně.

V našem vesmíru platí určitá fyzika a pokud má vozidlo být reálně naladěno například adheze, měl by JV k tomu směřovat. C-K křivka ukázala podhodnocení a viditelně byly zvoleny nesprávné vstupní koeficienty. Tohle stačilo zkonzultovat a opravit.

Proč ale Josef zavřel web? Já mu nic neudělal, naopak ještě investuji energii do psaní kódu podpory jeho ladění. A ostatní jen argumentovali. To je nespravedlivé a obrovská škoda.

A máš pocit, že pajavlaky, Icik nebo paashi toho dělají a udělali málo, že by měli ještě opravovat trainset?
Vidíš. Já toho také dělám víc než je zdrávo, ale mít vzory ladění, tak bych do toho pomalu i šel. Člověk občas potřebuje trochu změnu. Jenomže to nejprve chce i nějaké osobní konzultace. Třeba se něco dozvím na slezině. Mám ještě hodně otazníků. Ono to není tak jednoduché, jak to vypadá.
Například rozměry. Ještě pro verzi 1.51 jsem musel všechny nové přepočítávat na 30, jinak jsem měl prolnuté vozy do sebe. Pak mám trochu guláš v těch lomítkách, když je ladění ve složce Openrails a další směrování do common. Asi jsem tenkrát ve škole zrovna chyběl, když se to probíralo. :)

Ano, Iciku, vím moc dobře, kolik úprav se muselo v ORCZ udělat a díky ti za výbornou spolupráci. Jen prostě bez webu, žádné další aktivity z moji strany nebudou a zvažuji stáhnout i ty zbývající, poněvač jsou úplně k hovnu. Používám svoje skiny, tađ jsem se mr.al s updstem vozů Smmps, které Josef nachystal, k provozu v OR od Kebarka, kolejový heřáb, jakbysmet a mohl bych vypsat román vozidel, která jsou momentálně nedostupná. Tahle situace je pi.ou ke zdi. Tohle by se dělat nemělo. Zastavení webu poškozuje všechny tvůrce, hráče, co s tímhle nemají nic společného a je to vůči nám, co se mrd.me d nějakou tvorbou podpásovka, jako prase. Josef, nezlob se na mně, ale myslím, že já, Alcapone a další tvůrci aktivit+klasičtí hráči, ti nic neudělali.

Pak je tu jediná možnost, aby naše tvorba nešla celá do pr..., vys.at se na autorská práva a zavěsit veřejně celý trainset ke stažení, což fakt dělat nechci.

Dane, já rozumím tvojí situaci. Ale to si musíš jít stěžovat k JV.
Icik to napsal přesně: Josefovi nikdo nic neudělal! Naopak se tu ještě investuje čas do lekcí, aby se opravily očividné nesmysly. Urazil se a vypnul web. Proč ho vypnul? Nevím, asi vás ostatní chce potrestat za to, že pár rýpalů si dovoluje debatovat. Ale nikdo jiný, než on sám za to vypnutí nemůže. To si uvědomte.

Dane, já rozumím tvojí situaci. Ale to si musíš jít stěžovat k JV.
Icik to napsal přesně: Josefovi nikdo nic neudělal! Naopak se tu ještě investuje čas do lekcí, aby se opravily očividné nesmysly. Urazil se a vypnul web. Proč ho vypnul? Nevím, asi vás ostatní chce potrestat za to, že pár rýpalů si dovoluje debatovat. Ale nikdo jiný, než on sám za to vypnutí nemůže. To si uvědomte.
Všek jsem v závěru názor za mne napsal. Už pomalu mohli pařani vyjíždět na BP z Ostravy směr Děčín a Stodůlky. Teď je vše u ledu a půl roku práce stojí na mrtvém bodě. Já v koutku duše doufám, že Josef celou situaci přehodnotí. Jinou možnodt v pokračování v tvorbě a udržení chodu aktivit z moji dílny nevidím. Dále mi přijde zcela zcestné tohle dále pitvat. Sám jsem kvůli tvorbě pro ostatní ani nestihl stáhnout třeba posunovací lokomotivy a Rodgers, asi taky nadšením překypovat nebude, na Ztracené 1930, nechel dost práce a trainset je tamtéž. Takže tohle odstřelilo více aktivních lidí v komunitě.

Ale počítej s tím, že většina tvých hráčů už má vše postahované. Tím se minimalizuje to co chybí. Tedy opravdu klid. Já si myslím, že současně takový fofr není. Ale nehledě k tomu, když to máš tak rozsáhlé, proč nemít vlastní web?
Zbyňku, nepitvej to ptosím, když ani netušíš co tohle zastavení stránek nese za následky. Prosím. Moje aktivity jezdí i v zahraničí, kde jsou třeba přeliženy do němčiny a odkazy musí fungovat.

Dobře, možná jsem to napsal blbě, ... 1., 2., 3., 4. ...
Dane přečti si znova vlákno od příspěvku 873.
Začalo to tím že Josef zde dal video, že mu asi Čmelák nejede jak má. Bez údajů o verzi OR, atd. Když se mu několik lidí (kteří mají větší znalosti o problematice než že mají přílohu V7) snažilo opět poradit co dělá špatně, prásknul dveřmi. Takže žádná hádka, žádné rýpání, jen uražená ještitnost.

Vážně, já se nebavím o radach, nebo diskusi:
Hned zde... Pročpak tenhle příspěvek, jen přilévání oleje do ohně?
On tady umí málo kdo přiznat, že má pravdu někdo jiný. Spíše se tady drží hesla: Já to ku**a ladím, stavím, tvořím tak snad vím, jak to má být. Názory těch, co jezdí na reálných strojích nebo kdo se pohybuje kolem železnice nikoho nezajímají. Pravdu přece mají vždy ti, co pro tuto komunitu něco tvoří.
Pod tohle se naopak podepisuju. Třeba nové 810 pro ORCZ, jak se bavím s chlapama, co na tom jezdí, tak si je nemohou vynachválit, jak jsou v ORCZ věrohodné.
...Je to tedy na vás ladičích, ale nejprve nechte otestovat těmi, kteří na tom jezdí v reálu a naslouchejte jim. A pak to bude paráda a nikdo jiný nebude muset do toho vrtat.

Jinak se do toho plést nechci, ladění vozů nerozumím a když jsem si třeba u 810 mylně myslel, že je něco blbě, byl jsem hned vyveden z omylu. Takže nechávám na odbornících. Ale ano, zastavení webu mi opravdu přijde zbatečně demonstrativní.

Třeba nové 810 pro ORCZ, jak se bavím s chlapama, co na tom jezdí, tak si je nemohou vynachválit, jak jsou v ORCZ věrohodné.
Také jsem podlehl jízdě na 810. Když jsem na dráze začínal jako strojvůdce, tak jsem převážně jezdil s touto řadou. Popravdě jsem ani netušil, že v OR CZ/SK budeme mít reálné ovládání kabiny. Za tohle patří autorům velké DÍKY! Pokud narážíte na můj příspěvek, tak to nebylo myšleno přímo na @Josef Vogeltanz, ale všeobecně. I Vy se tady opíráte o to, že tvoříte aktivity spoustu let (a musím říct, že bravurně), tak tomu rozumíte nejlépe. Opět to není rýpnutí do Vás, tak si to neberte osobně, prosím. Myslím to všeobecně. Když tady někdo dá poznatek, protože tomu třeba vážně rozumí, tak se akorát dočká odpovědi ve smyslu: drž hu*u, protože já to tvořím, tak přesně vím jak to má chodit, vypadat atp. Já od Josefa také stahoval ladění, ale bohužel si nedělal zálohy. Vyměnil jsem notebook a vše mám pryč. Takže časem zapláču jako všichni ostatní.

Také jsem podlehl jízdě na 810. Když jsem na dráze začínal jako strojvůdce, tak jsem převážně jezdil s touto řadou. Popravdě jsem ani netušil, že v OR CZ/SK budeme mít reálné ovládání kabiny. Za tohle patří autorům velké DÍKY! Pokud narážíte na můj příspěvek, tak to nebylo myšleno přímo na @Josef Vogeltanz, ale všeobecně. I Vy se tady opíráte o to, že tvoříte aktivity spoustu let (a musím říct, že bravurně), tak tomu rozumíte nejlépe. Opět to není rýpnutí do Vás, tak si to neberte osobně, prosím. Myslím to všeobecně. Když tady někdo dá poznatek, protože tomu třeba vážně rozumí, tak se akorát dočká odpovědi ve smyslu: drž hu*u, protože já to tvořím, tak přesně vím jak to má chodit, vypadat atp. Já od Josefa také stahoval ladění, ale bohužel si nedělal zálohy. Vyměnil jsem notebook a vše mám pryč. Takže časem zapláču jako všichni ostatní.
Ono to není zas až tak pravda. Já s Icikem spolupracuji již několik let a nemohu říct ani fň. Taksamo s Dodem, i s Josefem, vždy se vzájemně nějak domluvíme. Netvrdím, že mám vždy pravdu a pokud, tak uznám chybu. Nic, stejně myslím, že tu momentálně nevyřešíme nic. Vše záleží na tom, jak se k celé věci postaví Josef. Zda situaci co je vypnutím webu způsobena zváží a přehodnotí celou situaci, či nikoliv.

Nejnověji mám T211.0 a T200.2, stihlo se vydat ještě něco (i jiného druhu než motorové loko)?
Je tam toho daleko víc, fajn, že to někdo někomu pošle, ale to dané situaci fakt nepomůže. Vozy stažené z donwloadu jsou při tvorbě aktivit death. Stačí, jak se po vydání aktivit pro 042,na mne navalily mejly ohl. 854, 843. Takhle se fakt dělat nedá. Vše o moji a né jen moji tvorbě bez webu popsáno výš...

Nejnověji mám T211.0 a T200.2, stihlo se vydat ještě něco (i jiného druhu než motorové loko)?
Nejnovější byla prasátka a T304.001. Škoda, já zdaleka nemám vše, tohle jsem nečekal. Co se dá dělat, tak místo Pikkuho prototypu tornáda bude jezdit starší reskin SM488.1 na model 460, kafemlejnky snad budou jezdit i ty staré (italské) z Pikkuho sekce reskinů a podobně...

Back
Nahoře