Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Jj. 121.006, 121.083, 141.019 a 141.045, které jsou na webu nabízeny ke stažení, "žárovkové" návěstní lampy mají. A varianty ČSD, které jsem tam ještě nestihl dát, rovněž. Příklad toho, jak s málem jde vylepšit vizuální efekt.

A schválně, kdo už vyzkoušel nové modely 560 od Pikkuho? ;)
Ano, teď jsem začal aktivitu, bohužel na trati BP mi píše, že zvednutím sběrače došlo k poškození lokomotivy. ORCZ. :( Křenovice horní.

EDIT:
A další věc, start aktivity, souprava zvukově pod napětím, ale smetáky jsou dole?!

A další zjištění v CZtku, když nechál panťáky jakoby nahoře, jedu i když jsou fyzicky dole, ale jakmile přeuložím aktivitu, první vůz v soupravě vypne a chová se jako řídící vůz u zadního musím zadat připojit postrk, ale efekt je strašný, nejedu víc, jak padesát. Psal jsem, jsetli na to @Icik nekoukne, chtěl jsem udělat osobák 4014 z Křenovic Horního do Rájec, bohužel, zatím odkládám.

Zberače sú urobné ako zberače č.2, takže ich Open Rails "nezdvíha" (si myslím).
Což je celkem blbost. Protože minimálně české 560 měli po reko pouze jeden sběrač na hlavu, čili zvedaly se oba zároveň, pokud byl připojen HV příslušné hlavy(respektive jeho baterie + dostatek vzduchu v jímce).

Ano, sběrač jsou skutečně jako č.2 (animačně v modelu) protože č.1 byl odstraněn. Důvodem je, že modelově šlo jako první tornádo ZSSK 560. K verzi ČD se nechal Pikku přemluvit, až když jsem mu poslal několik reálných fotek, kde řada českých tornád má přední sběrač již také odstraněn.
Podívám se ještě na ten zvuk, sběrače mají každý svůj trigger.

Co bylo skutečně špatně jsou zvukové trigery. Byly použity 45 a 46 které jsou určeny pro Pantograf1. Zaměnil jsem to za 67 a 66 pro Pantograf2.
Jinak klávesa 1 (Nápověda) a záložka "Postupy". Je tam napsáno, že sběrač se ovládá SHIFT+P. Vůz začíná se staženým sběračem (oběma) a je zticha. Ručka voltmetru je na nule. Teprve po zvednutí zadního pantografu SHIFT+P ukáže voltmetr a zapnutí HV klávesou O bzučí trafo.

Ovládání sběračů je tedy oproti jiným el. loko obrácené. Ale proto jsem to napsal do nápovědy. Proč tomu tak je, nevím, nemodelařím. Tuším že to souvisí s modelovou animací. "Na funkci rostlináře to nemá vliv". Prostě je to obráceně a je na to upozorněno.

Ano, teď jsem začal aktivitu, bohužel na trati BP mi píše, že zvednutím sběrače došlo k poškození lokomotivy. ORCZ. :( Křenovice horní.
Tak já je jako první zkoušel na Plzeňsku a z Klatov jsem dojel někam ke stanici Lužany (teď si nejsem jist, jestli se takhle ta stanice fakt jmenuje :D) a dále mi nešel sepnout HV... Dojel jsem setrvačností do Přeštic a tam jsem přes F5 zjistil, že SŽ provedla přepnutí úseku a zhruba od Lužan jsem jel pod 3 kV stejnosměrných... :D Jinak mi Tornáda fungují správně, Břeclav - Hodonín jsem s tím ZSSK odjel bez potíží. U sběračů je třeba mít v menu F5 oba nahoře - kl. P se "zapne zvuk" a Shift + P "vizuál". ;)

Třeba zrovna 560 005/006 měly dva smetáky ještě někdy v roce 2014 dokonce se domnívám, že jim zůstal až do konce.
005 a 006 opravdu měla 4 smetáky až do skonu. Fotku z internetu mám staženou u sebe v mobilu, odkud ji mám, nevím. Ale to už byla zničená odstavená v Č.T. a stále v "plné výzbroji". ;)

A u 021 a 022 (Najbrt) chybí tak krabice nad stanovištěm - klima? Ale to už je detail. :)

Mě tam víc chybí ty "tyčky" pod okny stanoviště veprostřed. (Neumím to popsat lépe, pardoon). :D
Ale jsou peckovní, já tyhle jednotky prostě žeru! :D

Tak znovu a lépe: Pro ČD variantu byl využit model pro ZSSK za cenu toho, že půjde víceméně o polofikci. Budete spokojenější když to tam takto uvedu do popisu?

Back
Nahoře