Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Tak znovu a lépe: Pro ČD variantu byl využit model pro ZSSK za cenu toho, že půjde víceméně o polofikci. Budete spokojenější když to tam takto uvedu do popisu?
Kdyby mě kamarád neupozornil, ani bych nesrovnalosti s reálem neřešil. Já jsem rád, že máme konečně kvalitní 560 s např. správnou výzbrojí na střeše. :) A jestli má 2 nebo 4 sběrače... Pro případné skinaře má Baxi jen 2 smetáky a více jednotek zachováno není. Pak maximálně 560.015 ve vrakoidním stavu, ale težko říct, zda by šlo nějak nafotit na textury... ;)

Jinak samozřejmě děkuji za každý kvalitní přírůstek do simu a z Tornád mám velkou radost. :)

Hoši, mně nejde o nějakou srovnávačku a je mi i jasné, že model není leděn pro ORCZ, proto jsem psal Icikovi, jestli na to nekoukne. Jen jsem psal postřehy z pokusu vytvořit aktivitu. Tak to fungovalo do doby, než jsem stáhl a zvedl smeták, nebo přeuložil aktivitu, kdy se stal po nahrání 1. vůz nečinný.

Dobře, byla by škoda, aby taková blbost s prohozením animace a triggerů zvuků sběrače blokovala tento model v OR CZ/SK a dělala zmatek při nasazení pro traffic AI.
Proto jsem vytvořil hack pro tento případ 560ky a už by to mělo normálně fungovat. Sběrač se ovládá jen přes P.

Proto jsem vytvořil hack pro tento případ 560ky a už by to mělo normálně fungovat. Sběrač se ovládá jen přes P.
Super, funguje a ještě jedna prosbička, šlo by, abych nemusel u jednotky u 2. (zadní) loko zadávat připojení postrku? I když mám zaplé kabely, tak bez zadání postrku má zadní loko výkon 0.

Super, funguje a ještě jedna prosbička, šlo by, abych nemusel u jednotky u 2. (zadní) loko zadávat připojení postrku? I když mám zaplé kabely, tak bez zadání postrku má zadní loko výkon 0.
A máš kabely i u "čelního" vozu? U řídícího (ve kterém se nacházíš) by u toho mělo svítit MASTER (pod F9), u řízeného (na konci) SLAVE. Osobně bych se přimlouval za to, aby u jednotek, dvojiček, apod. byly kabely spojené i v případě startu s "mrtvou" jednotkou - přeci nemusíš při nástupu třeba na Ešus chodit mezi vozy a spojovat všechny kabely mezi vozy. Totéž 451, Tornáda, Pendolina... ;)

A máš kabely i u "čelního" vozu? U řídícího (ve kterém se nacházíš) by u toho mělo svítit MASTER (pod F9), u řízeného (na konci) SLAVE. Osobně bych se přimlouval za to, aby u jednotek, dvojiček, apod. byly kabely spojené i v případě startu s "mrtvou" jednotkou - přeci nemusíš při nástupu třeba na Ešus chodit mezi vozy a spojovat všechny kabely mezi vozy. Totéž 451, Tornáda, Pendolina... ;)
To je pravda, i v případě dvoučlenu stačí mít zapnuté baterky.

Info pro @Josef Vogeltanz - v OR se vozidlo nedá použít jako traffic. Nezdvihne pantografy a nesvítí mu koncová světla. V OR CZ/SK pantografy již nejsou problém a zvuk trafa už mám také "hacknutý". Ale ty světla se musí pro AI udělat v ladění eng.

Ahoj.
Zde nevím, jestli to není jen v ORCZ, ale v kabině mi nejde anmace měřáku, který ukazuje tlak při zabrždění.
kabiny.jpg

Když porovnávám oba manometry, tak odhaduji, že tento není animovaný. Když se podíváš do souboru "cvf", tak tam nebude položka "cylindr brake" nebo tak nějak. Nevím přesně jak se to píše. Pokud bys chtěl si to dodělat a měl svolení autora, tak víc přes sz.

Ta kabina je na webu i s Hurvajzy je, myslím, že kdyby se rozanimoval ten měřák, autor by proti nebyl. Já ale kabinám vůbec nerozumím a navíc nestíhám, už tak mám testů a rozpracovaných aktivit docypa... :)

Pro svoje potřeby si může podle autorského zákona dělat se svou kopií každý kdo chce co chce. Horší je to s šířením té upravené verze veřejnosti. Řešením by mohlo být dát k dispozici návod, jak si to u sebe upravit a mělo by to být čisté.
Nejdříve si zkopírujte soubor M131.cvf někam bokem, kdyby se náhodou něco nepovedlo
1. Otevřete tento soubor v NOTEPAD.
2.V řádku CabViewControls nahradíme číslo 12 číslem 13 (budeme přidávat 1 položku)
3.Budeme kopírovat 4.položku ( EQ_RES DIAL ). Označíme celý odstavec - začneme před závorkou nad DIAL a končíme až za závorkou nad LEVER
4. Závorku nad LEVER nahradíme celým nahraným odstavcem. Teď by měly být pod sebou dva naprosto stejné odstavce
5.V tom novém nahradíme v řádku Type původní EQ_RES DIAL názvem BRAKE_CYL DIAL
6.V řádku Position nahradíme údaj 399 číslem 349. Protože musíme posunout rafičku doleva museli jsme ubrat, pokud by bylo potřeba posunout vpravo číslo zvyšujeme. K 349 jsem dospěl po řadě zkoušení.
7.V tomto případě jsem ještě upravil v řádku ScalePos z 210 na227
8.Stejně upravíme i soubor M131_rv.cvf, aby nám manometr brzd. válce nechyběl na zadním stanovišti.

Pokud by vám překážela původní ručička musíte jí přemalovat v denním i nočním souboru "cabM131frnt.ACE"

Kabinu už mám. Upravil Howky, za což velký dík. Odesláno Josefovi. Tak odpadne problém s jiným laděním u aktivit. Funguje perfektně.

Ať funguje, nebo ne, nejde o budík brzdy, ale tlaku ve spojce, která se v simulátoru stejně nepoužívá. Na M131 žádný budík tlak v brzdovém válci neukazuje.
Aj! Tak tohle jsem nevěděl, měl jsem zato, že jde o ukazatel tlaku při zabrždění. Děkuji za vyvedení z omylu. Jen si říkám, jak fíra věděl, že souprava povolila.

Ahoj, zaboha nemohu přijít, proč mi MSTS editor řve chybu v řádku 2 u motoráků ČSD M284.0 a M284.1? Zatím jsem engy píchnul do podsložky.

Back
Nahoře