Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Hodím připomínku sem pro Josefa V.
Josko, v návodu na VŽD máš v sekci nastavení světel zápis u položky CONTROL zapsáno :
  • 0 = nezávislé řízení
  • 1 = ovládá hráč
  • 2 = ovládá simulátor
Ale teď jsem ladil světla pro 741.520 a položka nastavení 1 a 2 je obráceně než uvádí popisek.
A ještě jeden dotaz mám s ohledem na nastavení počasí tedy Weather :
  • 0 = nezávislé na počasí
  • 1 = vůz připojen vpředu
  • 2 =vůz připojen vzadu
  • 3 = vůz připojen na obou stranách
Jsem s tímto trochu mimo chápání. Čekal jsem spíše zápis spíše k dešti či sněhu. Můžeš to trochu více rozepsat k pochopení ?? Nepospíchá to.

Díky.

Jinak jsem se pokusil nastavit světla pro Bangle s uříznutým čumákem takto:
741.505_Via_Light0.jpg
Základní svícení pro posun, svítí na obou čelech nezávisle na připojení vozů. viz i obr.č.5. K tomu svítí i poziční světelný kužel.

741.505_Via_Light1.jpg
Poziční + tlumená dálková světla, k tomu svítí i odpovídající světelný kužel

741.505_Via_Light2.jpg
Poziční + plná dálková světla, k tomu svítí i odpovídající světelný kužel

741.505_Via_Light3.jpg
Viz popisek u obr.č.1

741.505_Via_Light4.jpg
Koncová světla svítí v závislosti na připojení vozů.

Tak jsem pošteloval světla zatím na 3x loko Via, z toho 2x 741 a jednou 740. Loko RV přijdou na řadu zítra. Chvíli to trvalo, hlavně 740.550. Tam nesedí dálkové světlo přesně do osy loko, tak jsem to pasoval na halogeny. Sedí to i pro Traffic.
741.505_Via_Light_TRF_0.jpg741.505_Via_Light_TRF_1.jpg741.520_Via_Light_0.jpg740.550_Via_Light_TRF_0.jpg740.550_Via_Light_TRF_1.jpg740.550_Via_Light_TRF_2.jpg

Ahoj pánové. Mám problém u Pomeranče T678.0010. Psal jsem Josefovi, bohužel odpověď žádná... :) Když chci přejít na 2. stanoviště, tak po přechodu, jsem furt ve stejné kabině a přehodí se pouze světla. Dělám momentálně velkou aktivitu s tímto strojem a tohle je problém.

Nemá někdo opravu, nebo je to jen záleřitost u mne?

Ahoj pánové. Mám problém u Pomeranče T678.0010. Psal jsem Josefovi, bohužel odpověď žádná... :) Když chci přejít na 2. stanoviště, tak po přechodu, jsem furt ve stejné kabině a přehodí se pouze světla. Dělám momentálně velkou aktivitu s tímto strojem a tohle je problém.

Nemá někdo opravu, nebo je to jen záleřitost u mne?
Nevím jak moc se vzdálilo OR od MSTS, ale nechybí Ti zápis zadní kabiny xxxxxxxx_rv.cvf?

Tak stáhl jsem origoš z webu, ale kdyby tam nebyl rv cvf, tak ti OR napíše, že nejde přestoupit, tady přestup proběhne. Spíš mne napadlo, že je v rv shodný zápis. A pokud, tak v tomhle se fakt neorientuju.

Kouknu ještě do složky kabiny. Josef to směruje z podsložky a až pak do common.cab.

Tak jsem si otevřel jinou kabinu a opravil si to sám. Je to jen o doplnění znaménka mínus. A 0t0čení o 180 stupňů, naštěstí byla chhbka jen u pohledů. Vše ostatní je správně. To bych asi nedal...

Do sekce elektrických jednotek Virtuálních železničních dílen přibyl poměrně raritní kousek. Jde o elektrickou jednotku E10.01 vyrobenou škodováckými svazáky na počátku šedesátých let pro právě vzniklou pionýrskou železnici. Za základ byla použita úzkorozchodná el. lokomotiva AEG z ostravských dopravních podniků. Škodováci přidělali trojici vlečných vozů a všechny skříně dostaly jednotný aerodynamický design. Trakční výzbroj pochází z tehdy vyřazovaných trolejbusů 3Tr. Autorem modelu této jednotky je Jarda Skůra.
Pro tuto jednotku existuje i trať Pionýrská železnice (funkční pro MSTS/OR) od Jiříka TK, takže s jednotkou je možno se svézt na původní trati.

Ačkoliv se jedná o starší a jednoduchý model i trať může někomu připadat krátká, platí tu okřídlené "v jednoduchosti tkví krása". Jirkovi tímto děkuji a přeji pevného zdraví.

ilu.jpg

Do sekce elektrických jednotek Virtuálních železničních dílen přibyl poměrně raritní kousek. Jde o elektrickou jednotku E10.01 vyrobenou škodováckými svazáky na počátku šedesátých let pro právě vzniklou pionýrskou železnici. Za základ byla použita úzkorozchodná el. lokomotiva AEG z ostravských dopravních podniků. Škodováci přidělali trojici vlečných vozů a všechny skříně dostaly jednotný aerodynamický design. Trakční výzbroj pochází z tehdy vyřazovaných trolejbusů 3Tr. Autorem modelu této jednotky je Jarda Skůra.
Pro tuto jednotku existuje i trať Pionýrská železnice (funkční pro MSTS/OR) od Jiříka TK, takže s jednotkou je možno se svézt na původní trati.

Ačkoliv se jedná o starší a jednoduchý model i trať může někomu připadat krátká, platí tu okřídlené "v jednoduchosti tkví krása". Jirkovi tímto děkuji a přeji pevného zdraví.

Zobrazit přílohu 47648
Zdravím. Nejde stáhnout.

Ahoj Josef.
Prosím tě, oprav engy ve složce ČSD M2961005. Nesedí název eng souboru s Engine a Wagon uvnitř souboru. Chybí tam u verzí rychlík "R" v názvu a nemilosrdně to sahuze editor aktivit. Náhodně jsem to objevil, když jsem použil verzi pro rychlík.

EDIT: Tak ono je tam toho víc, ani hlavičky nesedí (první řádek) a je to u vícero engů...

Back
Nahoře