PKP vozy: Balík jsem si stáhnul a vozy ORTS_PKP_Bauart35_epIII zkusmo umístil do svého trainsetu. Abych si jej nedrbal polskými iclude, u zkoušeného vozu
OR_PKP_Jhx_1013_ostatni.wag jsem include odkazy nahradil textem na který odkazují. Vůz ve smíšené soupravě potom zapadl bez problémů. Zbylých pět se prolíná. I tak je nastavení .wag několik podivností:
Kód:
NumWheels ( 8 )
Axle ( 4 )
Co vím z diskuzí na vývojářském foru, parametr NumWheels je zatím vyhrazen nápravám a parametr Axle v OpenRails ani MSTS neexistuje.
Kód:
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 1e6N/m/s )
Break ( 850kN 850kN )
r0 ( 0cm 1e9 )
)
Parametr r0 ( 0cm 1e9 ) je velice zvláštní. Prvním rozměrem lze kompenzovat prolnutí u tvrdého spřáhla (bar) spojení a druhý rozměr donedávna OR nepoužíval vůbec. Nyní je lze v některých verzích OR použít pro nastavení vůle spřáhla (v jednotkách cm nebo palců) - vytvoří mezeru mezi nárazníky.
Co však udělá bezrozměrová miliarda, netuším. Jen to, že když jsem se projel se míšenou soupravou, při detailním pohledu na spřáhla a nárazníky u českých "cvičí" podle tahu a brzdění. Kdežto polská jsou vytuhlá.
Kód:
EmergencyBrakeResMaxPressure ( 52.31 )
Sound ( "..//..//common.snd//sndVozy//CDvuzOs4nEx-OR.sms" )
) <-------
Name ("OR_PKP_Jhx_1013_ostatni")
Description (" PKP Jhx 1013 Epoka III Wagon restauracyjny z 48 miejscami siedzacymi
(C) Autor modelu: Torsten Drabe
Autor polskiego malowania: Koland
Modyfikacja plików Wag i innych: Gabryś, A.S.
03.12.2017")
Závorka ukončující zápisu bloku Wagon ( není na konci, ale následují za ní ještě parametry Name a Description.
Jako zásadní bych spíš viděl, že se TSRE nepopasuje s include odkazy. Trochu pikantní je, že obojí pochází z Polska. Ale to bych jim nevyčítal. I u nás se různíme názory a výklady na "správné" použití parametrů pro nastavení OR vozů.