Trať CMK Polská Magistrála - fungování v OR

Radek Pešorna

Cestující
Chtěl jsem poprosit někoho, kdo už zkoušel polskou trať v CMK, jestli by mi nemohl poradit.
Zjistil jsem následující problém. Chtěl jsem si udělat aktivitu i s provozem PC. Tak jsem to nastavil přes Train Simulator.
Myslím, že to bylo z Warszaw Vschodnia do Krakowa Glowneho.
1. Po načtení do OR, mně omezovač rychlosti pod klávesou F4 nepustí pod 60 km/h u hráče. Naopak u protijedoucích vlaků z Krakowa Glowny, mně polská pendolina jedou do limitu 200 km/h a více a jsou tím předčasně velmi brzy na konečné stanici.
2. Naprogramované trasy z Train simulatoru z editoru, kde zadám přes čas odjezdu a výjezdu ze stanice se mi přepíšou na jiný časový interval pobytu ve stanici. Napři. Zadám vlaku, že tam bude 2 minuty čekat, ale v OR tam naskočí 5 minut.
3. Pokud se dělají u polské tratě CMK už aktivity jen v OR, rád bych věděl. Vyzkoušel jsem jednoduchý Howkieho návod pro trasu přes jízdní řád, i když nevím, jak tam doplnit ostatní provoz k určité aktivní jízdě podle hráče. Tam se spravily časové úseky či doba čekání vlaku ve stanicích.
Co ale zůstalo je pořád omezení rychlosti na 60 km/h po celou trasu.
A OR mi neustále pořád cpe starou verzi OR 1.2.66.. když už se dávno jezdí pod 1.3....

Global mám k CMK doufám aktuální. Pokud máte někdo jiné postřehy, či jak nastavit omezovač rychlosti v OR, napište. Budu vděčný. Taky budu vděčný, pokud se v OR dá vytvořit aktivita stejným způsobem jako v Train simulátoru s provozem PC, anebo ana to přijdu sám v OR. Jsou sides routes. Z toho usuzuji, že to určitě jde.

Děkuji za Vaši pomoc
S pozdravem R7777

Milý Bobe,

Tak omezovač rychlosti u CMK trati z Warszawa Vschodnia do Krakowa Glowny je následovně. Platí přesně to, co napsali do manuálu OR verze 1.3.1. Beta, že když vlak za sebou neuzavře cestu na semaforu (aktivní hráč) tak následující rychlost zůstává jako na začátku. Já jsem původně polské Pendolíno nastavil z nedodělané příjezdové koleje od Legionovo do Warszawa Vschodnia. Tam ještě nebyly hotové ani troleje ani ukazatele rychlosti, tak pendolíno jelo pak celou cestu do Krakowa pod limitem 60 km/h. Jakmile jsem začátek vlakové cesty nastavil přímo ze stanice Warszawa Vschodnia, tak se limit opravil na 160 km/h a pak na 200 km/h cestou.

Pokud jde o časové intervaly ve stanicích, tak tam se to bude muset pořešit přes Timetables. Přes Timetable fungují podle toho, co tam zadáš. Pokud aktivitu vytvoříš MSTS a pak si ji OR přečte, jsou tam časové rozdíly.
Mám poslat nějaké screeny, aby si rozuměl řeči mého kmene?

S OR se učím, tak se mnou měj trpělivost, ne všichni jsou tak „cool”, jak vypadají na první pohled.

Radek7777

Nevím, jestli umíš dobře česky, ale psal jsem o tom, že limit rychlosti v okénku F5 se nastavil na 60km/h , protože jsem začátek vlakové cesty nastavil mimo hlavní trat. Jakmile jsem nastavil počáteční bod aktivity v hlavní stanici Warszawa Vschodnia směr Krakow Gl. , tak se mi limit rychlosti opravil na 160 km/h, s čím se dá dojet i na autopilota na čas do Krakowa.

Nicméně v Tarfficu vlaky, které jedou proti mně jsou některé opožděné o 11 min. jiné jsou už předčasně v konečné stanici své vlakové cesty. Hledám důvod v OR, proč OR nezohledňuje v aktivitě přesně časy, které zadám do aktivity v exe tools v Train simulátoru pro moji vytvořenou aktivitu, jak pro můj vlak, který má v OR jiné časy pobytu ve stanici, než jsem zadal.

Radek7777

Jo, Timetables - dá se nastavit přesně časově, ale platí vždy jen pro určitou trasu či určitý vlak. Nemohu v něm přepnout do vlaku, který jede proti mně, ani nemohu zapnout autopilota. Pokud to někdo ví líp, ať napíše. Budu vděčný.

Díky moc. Obě dvě tratě mám stažené. Projdu si Time tables . Chci v něm vytvořit vlastní aktivitu s trafikem. Učím se v OR.
Zatím jsem v Time table vytvořil různé vlakové cesty a vlaky, které jsou na sobě nezávislé, i když do jedné z nich importuji další Timetables pro traffic vlaky, které mi jedou jinak.
Díky za trpělivost.

Radek7777

Back
Nahoře