Aktivity - Frosty

Trošku jsem to zkoumal a řekl bych že Tsre5 dělá rozdíly mezi LC a static. A to tak že LC jako u klasického msts editoru vidí pořád. Kdežto když sem dělal test bez LC a použil v programu static consist dále jako SC tak vidí jen do určité vzdálenosti, nevím jaké, dál jsem to neřešil. Ale zkusil jsem záměrně : hráč ve stanici Zadov a static vozy jsem dal na Aramov, doly a ve hře vidět nebyli, verze U2019 2.12. myslím. A teď jsem ještě zkusil poslední verzi a stav stejný. Jinak ano, umím udělat vozy jako Trafic, objeví se před příjezdem a zmizí pět minut po odjezdu. Ovšem tím že program rozlišuje LC a SC. Budu tvořit asi tak jak zrovna budu potřebovat. Mám PC staré cca 12 let a maká to. Jen u velkých tratí musím mít FPS ořezané aby šel obraz plynule. Třeba v chystané aktivitě na určitých místech nejde mít SC protože tam pojedeme několikrát a bude potřeba aby tam byli nějaké změny jinak DVK je super. Já sem vyrůstal hlavně mezi diesely a trakce je pro mě složitá, moc se nevyznám v rozdílech AC,DC a podobně. A nechtěl bych tak osazovat někde nějakou loko tam kde by nejela nebo shořela. Proto se budu zaměřovat na tratě DVK, 310,

Tak jsem se konečně dostal ke kompu. Druhý večer se morduji a už fakt nevím, hráč sedí na 781-529, Eng soubor od Josefa a najede na 26 vozů Eas-u ložených uhlím které jsou také vyladěny pro OR od něj. Sklon nula. Jdeme do výkonu a rozjede se to max cca na 30 km / h. Zkusil jsem záměrně odpojit a nechat jen 3 vozy. taky nic. Potom jsem zkusil nahrát starý Eng který byl pro MsTs tam to bylo lepší, 26 vozů zvládl na 60km/h a když jsem zkusil táhnout jen 3 vozy tak jel suprově. Ale to brždění ... no hrůza, lokomotivní ta nešla vůbec. Zkusil jsem několik OR verzí, stabilku, nestabilku, NewYear-MG. , všude se to chovalo stejně. Když ještě dosluhovali Sergejové byl jsem malý kluk, pamatuji si je na vlacích u MB - Debř. Ale nevím jak byli dlouhé, za to vím že snad pokaždé jsem viděl jen jednu loko na oněch nákladech. Tak mi přijde divné že by jeden neutáhl ty vozy.
Dnes to balím, příště zkusím ještě jak se to bude chovat se dvěma loko.

Nedalo mě to a sestavil jsem identickou soupravu: 781.462-7 a 26x Eas ložený uhlím. To je celkem 2080 t nákladu. Náklad vychází 20 t na nápravu ( 26 x 4 nápravy = 104 náprav, 2080 t / 104 = 20 t).
Našel jsem si tedy v předpisu ČD D2/1 tabulku zátěže pro řadu 781. Protože nápravové zatížení je 20 t, vybral jsem typ jízdního odporu T. Zkouším rovněž na nulovém sklonu, takže uvedenému nákladu odpovídá ve třídě sklonu I. max. rychlost 64 km/h.
Ok. Rozjezd je těžký a pomalý. Opatrně "přikládám" jízdní stupně. Jde to, byť zvolna. Po více jak šesti kilometrech od rozjezdu mám soupravu na 58 km/h a stále zvolna zrychluje. Típám ale obrazovku, protože se blíží zatáčka a za ní sklon. Měření by už bylo zkreslené (Trať je zkušební speciálka).

Vlak o hmotnosti nákladu 2080 t (tj. bez lokomotivy), který lokomotiva s výkonem na obvodu kol 1272kW (na háku to bude ještě méně, o vozidlové odpory) roztáhne na 7 kilometrech na 60 km/h přijde někomu mimo realitu?

Není od věci při sestavování consistu občas do D2/1 nahlédnout, aby sestavený vlak pro zamýšlenou trať a její sklonové poměry odpovídal možnostem HV.
Pozn. než jsem test spustil, svítilo v pravém horním rohu okna OR upozornění na aktualizaci U2019.12.20-0406. Před zkouškou jsem tedy ještě aktualizoval.

Připomínám, že dieselové lokomotivy bez trakčních charakteristik, ale s motorem definovaným blokem parametrů ORTSDieselEngines nemusí v testovacích verzích správně fungovat. Lokomotivy s tímto nastavením se zpravidla vůbec nerozjedou. Jsou použitelné pouze ve stabilní verzi OR 1.3.1. To však není případ Sergeje. Ten trakční charakteristiky má.

Open Rails 2019-12-20 02-23-49.jpgtabulka.jpg

@Josef Vogeltanz děkuji že si našel čas a udělal test, teď je jasné o čem můžu celý víkend v práci přemýšlet. Chyba není nikde, jen je to fakt nálož. Vlastně jedna chyba tam byla, tvůrce aktivity, najít si D2/1 předpis. Takže se nabízí několik variant jak aktivitu upravit Jedna mě napadá ihned jen si to napíšu na papír až budu doma po svátcích tak na to vlétnu.

Tak on ten náklad nebyl úplně "za hranou", spíše na hraně. Pokud by se však tento vlak dostal na stoupání už 8 ‰, což odpovídá třídě sklonu V, mohl by se dostat do potíží. Ocenil by přípřež nebo postrk.. A to je 8 ‰ celkem nic.

V místech kudy pojede jsou minimální, asi tak do 0,3% Ale vidím to na přípřež. Mám to na papíře, přesně jak se to odehraje. Škoda že se k tomu nemůžu dostat hned.

Všem kteří vyjeli z depa s vánočními dárky mnohokrát děkuji. Ale i všem kteří se podílejí na všem možném během roku. Od Ricara jsem již jeden dárek dnes zapojil.Open Rails 2019-12-26 10-41-20.jpg

Rozjezd na 60 km/h na délce 7 km je u Sergeje zcela v pořádku, pokud to byla turnusačka a za sucha, kdy můžeš už při rychlosti 15-16 km/h sázet 14-15 stupeň. Takhle se Sergej rozjížděl z Nymburka a 60 atakoval někde u Všejan. Jinak Sergej na vysoké rychlosti moc není a při rychlostech nad 30 km/h mu velmi rychle klesá tažná síla.

Stále si všímám na screenshotech na kterých jsou motorová HV stejné věci: Černé dýmící saze, jako špatně u seřízeného motoru (nestačí spalovat vstřikovanou naftu). Někde navíc provázeno exhalacemi v podobě tenkého proužku jako z Ladovo zimních obrázků chalup. Nejen tady, ale i na facebooku a na videích YT.
Namátkově: Vláčkaři.cz, FB Open Rails a vše okolo něj + síťové ježdění
Přitom řešení už tu bylo zmíněno.

Josef - ano ten kouř jsem kdysi zaregistroval. Předpokládám, že tvé nové úpravy dieslomotorových Engů pro OR tento problém již řeší. ;)

Obě loko mají nový Eng i s trakční charakteristikou od Josefa, musím se na ten kouř podívat, tady totiž hráč vyjíždí z dolů a stále se rozjíždí, myslím že tady dosahuje něco kolem 50km/h. A náklad jak jsme zde řešili je opravdu těžký. Až budu večer na kompu tak mrknu co to dělá když se dostaneme na V max 80km / h

@Vrbam super postřeh, je to zvláštní. Když jede sólo nejsou nárazníky, když se spřáhne s kolegou tak nárazníky jsou na druhé straně vidět ale v čele vlaku ne.. tak to nějak nepobírám. Nějaký modelář co by řekl čím to může být?

Josef - ano ten kouř jsem kdysi zaregistroval. Předpokládám, že tvé nové úpravy dieslomotorových Engů pro OR tento problém již řeší. ;)
Řeší je už dlouho. Ale nestačí jen příslušné parametry zapsané do engu. To je ta menší část. Tou větší je upravená textura - dieselsmoke.ace. Bez ní je výsledek polovičatý. Zplodiny nafty mají být špinavě bílé při startu a navyšování otáček (výkonu). Proti světlu (obloze) tmavší. Zbytečné popisovat, stačí pustit nějaké video s motorovou lokomotivou.
Ovšem řeč je o standardně udržovaných strojích. Ne týraných a výrazně zanedbaných jako v případě tohoto slovenského kocoura nebo této ruské lokomotivy.

@Vrbam Tak děkuji za postřeh, nebudu zde dávat foto ale situaci jsem vyřešil. Nárazníky jsou již vidět a dokonce máme fíru v kabině. Eng byl nasměrován na starý .ace pro MsTs , nevšiml jsem si toho a teď je již správně.
Otázka na @Josef Vogeltanz prosimtě ve složce CDlok781 k čemu jsou soubory ,, box.ace, loco.ace'' ? projížděl jsem starý 781 Msts a teď na tu tvojí a ve starých cd_781 jsem na tyhle soubory nenarazil a když projedu celý Eng tak nikde směrování na takový soubory není, k čemu tedy slouží? Děkuji.

Ahoj, box.ace patří fírovi, ten byl původně otočný při reverzaci stanoviště (Dar přítele Lasera Pikku). Nezafungovalo to a já jej používám alespoň jako statického.
loco.ace je obrázkový náhled reálné lokomotivy o rozměru 460x320 pixelů. Používá jej Conbuilder při zobrazování vybrané položky z trainsetu. Dnes už možná relikt, protože na consist (alespoň já) používám TSRE5 a ten to nepotřebuje.

Děkuji ti. CB mám pořád ale víceméně jej už dlouho nepoužívám, jedu taky Tsre5 ale když něco potřebuji ověřit a chci to hned tak CB pustím protože Con editor v Tsre5 mi načítá třeba deset minut. Jo, zkoušel jsem firu na reversu otočit ale taky bez výsledku.

Ahoj, box.ace patří fírovi, ten byl původně otočný při reverzaci stanoviště (Dar přítele Lasera Pikku). Nezafungovalo to a já jej používám alespoň jako statického.
loco.ace je obrázkový náhled reálné lokomotivy o rozměru 460x320 pixelů. Používá jej Conbuilder při zobrazování vybrané položky z trainsetu. Dnes už možná relikt, protože na consist (alespoň já) používám TSRE5 a ten to nepotřebuje.

Pro ConBuilder není potřeba ACE soubor, tam stačí i obyčejný JPG. Navíc ten ACE soubor pokud si to dobře pamatuju, tak byl kvůli starému MSTS a ještě tam část musela být deformována (obráek byl jen část a zbytek byla nepoužitá černá plocha).

Back
Nahoře