Záře návěstních svítilen

Edvin

Začátečník
Dobrý den,

Neví někdo jak nastavit záři návěstidel tak, aby svítily všechny znaky? Vlastně svítí jen volno a výstraha. Například stůj je pořádně vidět až na 200 metrů +/-, nebo 40 a volno do dálky září pouze volno.

Na mnoha obrázcích jsem si všiml, že v OR někteří používáte experimentální funkci pro zvýšení svítivosti návěstidel. Pokud chcete, aby svítila všechna návěstidla a všechny barvy, zkuste tohle: v souboru sigcfg.dat dané trati doplnit do všech bloků SignalType nový řádek OrtsDayglow ( 2.5 ) OrtsNightglow ( 1 ), což způsobí zářivější barvu návěstí ve dne i v noci. Parametry v závorce použijte 1-5. Větší svítivost se projeví u "živých" návěstidel, atrapy a nezapojená návěstidla zůstanou beze změny.
index.php

Já jen upozorňuji, že pokud použijete zvýšenou záři návěstidel, jako já kdysi, tak budou prosívat i skryzá, například na DVK v Káčově.

Aby záře vypadala na všech tratí pěkně a hlavně přirozeně, jsou nezbytné úpravy textury záře, shaderu OR, velikosti textury pro stínítko žárovky návěstidel v tratích a v neposlední řadě i úpravy kódu samotném OR.

Nejjednodušší je jen upravit sigcfg.dat v trati dopsáním funkcí ORTSDayGlow a ORTSNightGlow pro "ltex" návěstidla.

Back
Nahoře