Úprava brzd v kódu OpenRails pro vyšší realitu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já vím Josefe. Jsem proto také zmatený, když mi pak fíra tvrdí, že u 10 nákladních vozů nafouká potrubí z 4,8 bar na 5 bar zhruba za 15-20 sekund.
Když budu hodně pedant, tak na videu se nafouká potrubí ze 4 barů na 5 barů za cca 110 sekund. A to jsme tenkrát nebrali v potaz.

Ne tak docela, padl tam názor že video nejspíše ukazuje soupravu s nastaveným brzdícím režimem G. Tam by ten čas s nějakou tolerancí seděl.

Abych jen nekecal a mohli jste si to také vyzkoušet, tak tady máte upravenou nejnovější verzi MG OR.

Úprava byla aplikována:
- vzduchařina zde ve vlákně popsána (kromě automatického výpočtu vzduchu potrubí)
- přepracované kývání a naklápění souprav
- zlepšena MSTS kompatibilita s aktivitami

https://uloz.to/file/4xJtL2MpFjtK/or-mg-7220-rar

Však si s tím vyhrožoval taky už před tím rokem, že nedostatky OR vezmeš raději přes kód. A očividně na to došlo. To je dobře, že je tu někdo další, kdo umí vlastnosti přímo kódem. Akorát bych se z praktických důvodů přimlouval aby jsi se s někým domluvil a modifikovaný MG OR pověsil na něčí web (podobně jako třeba trať) a tam jej aktualizoval i s popisem nových vlastností. Bude se lépe a rychleji hledat. Třeba i vč. ReShade, kterému taky hovíš.

Po stažení archívu podle odkazu v #28, rozbalení a pokusu o spuštění hlásí OR chybu.

Přílohy

• OR_MG 7220 - chyba.jpg
    OR_MG 7220 - chyba.jpg
    69.2 KB · Zobrazeno: 20
Nevím, kam tohle znovu napsat, ale s brzdami pro vyšší realitu to souvisí.
Stále se řeší všelijaká nastavení výkonu, průběhu brzdění, atd, ale berte to očima běžného šotouše, který se dostane na lokomotivu a sveze se. Myslíte si, že rozpozná nějaké provizorní ladění určitého vozidla od reálného? Ani já bych to moc nepoznal, tedy kromě žabotlamy. Ale skutečnost, když stojím s vlakem na tom nejmírnějším sklonu a když odbrzdím a odpadnou zdrže, tak nejprve za skřípění se vlak samotíží dává do pohybu. A tohle určitě zažil i každý šotouš, který měl to štěstí se dostat na lokomotivu a nyní si hraje jako my ostatní v MSTS a OR. Tedy každé nové ladění vozidel by mělo začínat tímto. Protože každý fíra ví, že když se na sklonu vlak nedá sám do pohybu, tak je nějaký problém s přibrzděným vozem ve vlaku. :)

Staženo, zkoušeno, ale nějak se mi nedaří se rozjet. Píše mi F5, že mám zabrzděno ruční brzdu, ale když ji chci odbrzdit tak jsem informován o tom, že handbrake není.
Balík jako takový bez problému stažen a nainstalován.

Díky Honzo. Nemůžeš se rozjet s jakkoukoliv lokomotivou nebo jen s tou, kde asi není definovaná ruční brzda? Přes F9 to nejde odbrzdit?

Díky Honzo. Nemůžeš se rozjet s jakkoukoliv lokomotivou nebo jen s tou, kde asi není definovaná ruční brzda? Přes F9 to nejde odbrzdit?
Nepovedlo se mi odbrzdit ručku nikde, a navíc F9 se mi zobrazilo jen to základní okno, nevím proč.

Dej sem prosím screen i s tou F9 meny. S ruční brzdou jsem se jako s problémem nesetkal. Použij ještě klávesovou zkratku.

Klávesová zkratka Shift+ů má za následek hlášku: „Ruční brzda není.“

Jo tak už jsem si vzpomněl jak se aktivuje to další okno pod F9. :D Takže pokliknutím lze brzdu povolit, ale souprava se jakoby zrychluje a zpomaluje, jako by byla pořád přibržděná. Naklápění se mi zdá docela realistické.

ICIK: doplnění chybového hlášení o chybě OR (090220), zbytek v SZ. To chybové hlášení (viz #29) ti moho poslat přes email, pokud mi poskytneš adresu.OR chyba 090220.jpg

Back
Nahoře