Hra po spuštění hází error

No, ja mám s týmto problémom mierne skúsenosti, vždy ked´ vypneš PC a potom ho znova zapneš tak tie programy sa ti znova zapnú a cez správcu úloh ich treba znova vypnúť, môže to byť aj tento prípad, ak ani toto nepomôže, daj vedieť. ;)

No, ja mám s týmto problémom mierne skúsenosti, vždy ked´ vypneš PC a potom ho znova zapneš tak tie programy sa ti znova zapnú a cez správcu úloh ich treba znova vypnúť, môže to byť aj tento prípad, ak ani toto nepomôže, daj vedieť. ;)
Tak jsem to zkusil a stále nic.

Aha, skús odstrániť nejaké trate (veľké) z OR (nie vymazať ale iba odstrániť z dosahu OR).

Otvoríš zložku z traťami, a nejaké presunieš hocikde inde, to by malo zrýchliť chod OpenRails, ak by ti toto nefungovalo, tak skús uviesť svoju PC zostavu.

Zkus nějaké pohodové trati - Ztracenou, Vlečku, Zapadlou a nějaké jednoduché modely s pár polygony. Na domovské stránce OpenRails jsou trati i s trainsetem, třeba ti tyhle instalačky půjdou.

Příčina může být i jinde. Podle té grafiky na screenshotu usuzuji, že se jedná o PC s Windows 7. To může znamenat (samozřejmě teorie) slabý stroj, který výjezd z plzeňského nádraží neustojí. Může to být málo paměti (kterou navíc zabírají další aplikace na pozadí), slabá grafika apod.
Vlevo dole, vedle toho balíčku CD_841 je soubor s výpisem běhu OR až do okamžiku pádu. Ten by možná řekl více a zpřesnil stanovení příčiny.

Já osobně si myslím, že zase nemá složku Sound, v kořenovém adresáři, z tratě TBP. Je to týden, co se to, zde na fóru, řešilo. Tady už je to opravdu, s těmi mladými nováčky, kteří nezvládají čtení a psaní, jako u blbců. Po spuštění složek, vytažených z MSTS, přes OR se neobjeví název chybějících souborů a padá hra bez varování. To dokážu pochopit, že si nezkušený uživatel neví rady. Ale když neumí hledat a číst (a ani se mu nechce), tak co už se dá dělat. Používám ji ke všem tratím, a i zahraničním, a že jich mám, a nikdy jsem se zvuky neměl absolutně žádné problémy. Ony totiž všechny, ty tratě, používají, z té kořenové složky, stejné soubory zvuků vozů. A ta složka Sound z TBP je v tomto kompletní.

Stačilo by, kdyby okopíroval výpis toho logu na místo psaní stejných dotazů do různých vláken. V logu je příčina selhání většinou jasně definovaná. Můj odhad vycházel z toho, že uvádí pád až po rozjezdu vozidla.

Back
Nahoře