podivná rotace náprav JV750 a Kbkk

behpet

Cestující
Ahoj, nemáte tušení kde je chyba u vozů JV750 a Kbkk, u kterých rotují nápravy okolo podélné osy vagonu?JV750 a Kbkk.JPG

Dojem máš správny. :) Mal som ten istý problém s tým Muv vozíkom a našiel som riešenie. Bolo to dávnejšie, ak si spomeniem na riešenie napíšem. :)

danci: To je správný přístup - měl jsem problém, dařilo se ho vyřešit a tak se podělím. Proč? Protože se určitě přihodí, že radu budu potřebovat sám. A lidi, ti normální, podle toho k žadateli přistoupí. ;)

jeřáb.jpg
Je nutný zásah do modelu, což jsem udělal v případě EDK300. A nejen zásah do modelu Kbkk. U EDK750 patrně stejný problém.

Všiml jsem si totiž, že mám model s datem loňského listopadu a došlo mě, že jsem s ním něco prováděl. Tak jsem jej porovnal s původním, trainset MSTS mám ještě schován. Problém byl v animacích, řešení je prosté - jejich odstranění. Kola se točí i bez nich.

kod.jpg

Je nutný zásah do modelu, což jsem udělal v případě EDK300. A nejen zásah do modelu Kbkk. U EDK750 patrně stejný problém.

Všiml jsem si totiž, že mám model s datem loňského listopadu a došlo mě, že jsem s ním něco prováděl. Tak jsem jej porovnal s původním, trainset MSTS mám ještě schován. Problém byl v animacích, řešení je prosté - jejich odstranění. Kola se točí i bez nich.

On problém v animaci není jako primární. Problém je při modelování, že autor před exportem neudělal resetXform, zkušení budou vědět o čem mluvím. Nejsou resetovány souřadnice X,Y,Z a dojdete k tomu tak, že vezmete v 3ds maxu například válec a pootočíte ho o 90° a naanimujete, bez resetXform vám to bude dělat toto.
Smazání animace je jen částečné řešení.

PS: Myslím, že stejný problém měl motorák řady 842 od Dejva.

Já to pojal jako řešení nouzi, protože ve skutečnosti jde o prachobyčejné hacknutí modelu, ne o modelařinu. Tu ostatně ani neovládám.
Podobná situace dala vzniknout nedávnému modelu vozu Utz/Tcms od Pikka. Prastarý maďarský model s repaintem ČSD totiž v ORTS rotoval kolem příčné osy. Jeho kotrmelce za jízdy ve vlakové soupravě byly sice efektní, leč mimo. A tady žádné hackování nepomohlo. Musel jsem si tedy říci mistrovi modelářovi o nový a ten se nade mnou slitoval a vyhověl.

Jo ten jeden vozík Muv mám taky. Dokonce jsem ho nasadil do aktivity se Sergejem a pak při testech viděl co to dělá , takže jsem před vydáním ten consist upravil a vyměnil vozík za jiný .

Back
Nahoře