810 a 814 nelze rozjet

AndrewIsBest69

Začátečník
Ahojte všichni, jen jsem se chtěl zeptat na takovou amatérskou otázku: OR hraji cca 3 týdny. Před tím jsem to nehrál, protože jsem neměl žádnou pořádnou trať, ale pak jsem si koupil BP. Problém je ten, že 814/914 a 810/809 se mi nepovede rozjet na více než zhruba 10 km/h. I při 100% výkonu nic. Slyšel jsem něco o řazení, že E nadřazuje a SHIFT+E podřazuje, ale to taky nepomohlo. Co s tím? Předem díky za odpovědi.

Teda Dane, sám jsem byl zvědavý na link stažení updatu trainsetu, ale tam nic takového ohledně vozidel s automatickou mechanickou převodovkou není. Ani nic ohledně ladění všeobecně. Když jsem tohle s někým řešil, tak odpověď byla krčení ramenou, že s touto převodovkou má MSTS problém. Tedy předpokládám, že nějaké lepší ladění k dispozici není. Pokud něco nemáte jen v nějaké uzavřené skupině. :)
Ale jinak se s regionkou jet dá. Jen do kopce myslím měla problém. Chce to jen trochu umění správně nastavit výkon, až to konečně přeřadí. :) Že to jde, je na videu z Prahy přes Semering. Tam je to s 810 a jel jsem tam víc než 10 :) Nejhorší bylo udržovat 40. Protože to v této rychlosti hodně akceleruje. Ale těch 50 až 60 to už jede celkem normálně.

U Jacka byly opravy pro OR jak pro 810, tak 814+914, sám je mám a u Josky je update trainset snad 3 balíky pro OR. Jestli už něco někde není, netuším, tohle fakt nestíhám sledovat.

Počkej, ale asi musíš mít heslo, ne? Až pak se dostaneš do více, než je v náhledech. :) Proto jsem to neviděl. Anebo jsem slepý. :)

U mě chování převodovky není. To má Jacek, ale jde o unreal. Tazatel má původní eng a měl jsi mu odpovědět, že má dát minimálně 85% výkonu, jinak se nerozjede.

Neviete poradit, kde moze byt chyba. Spustim OR (klasicke) s cd 810515 (skusal som aj ine 810002,810602 vacsinou v eng nie su rozdiely), rozbehnut nejde lebo ... (nepreradi prevodovka na vyssi stupen ako 1). Ako na to som sa nedopatral. Ked to iste loko pustim v OR_monogame, tak nevidim kabinu, ale zas ju rozbehnem, lebo nejakym zazrakom preradi na 2, 3,... Ak sa to sprava podobne ze to nejde rozbehnut, tak Alt-A (autopilot) niekedy preradi na 2 a potom to uz ide, pokial nezastane. Potom znova len na gear 1 ide. Kabiny mi miznu len pri 810, 363 ci 240 isli normalne.
Je problem medzi zidli a klavesnici, alebo to moze byt aj inde (OR, ci OR+win10). tnx za podnety ci som vadny ja, alebo PC.

Zkoušel jsem si také naladit hydraulickou převodovku pro krabičky a celkem fajn to jezdí na toto naladění. Zkus si ty hodnoty a uvidíš. ;)
Kód:
    DieselEngineType ( hydraulic )
    GearBoxNumberOfGears( 3 )
    GearBoxDirectDriveGear( 3 )
    GearBoxMaxSpeedForGears( 28kph 56kph 99kph )
    GearBoxMaxTractiveForceForGears( 28kN 42kN 56kN )
    GearBoxOverspeedPercentageForFailure( 170 )
    GearBoxBackLoadForce( 4500 )
    GearBoxCoastingForce( 2000 )
    GearBoxUpGearProportion( 1.00 )
    GearBoxDownGearProportion( 0.50 )
    GearBoxOperation( automatic )
    GearBoxEngineBraking( direct_drive )

Sám jsem s mechanickým přenosem výkonu s manuálním i automatickým řazením hodně laboroval. Nestačí u převodovky správně odladit přeřazovací rychlosti a tažné síly (GearBoxMaxSpeedForGears + GearBoxMaxTractiveForceForGears). Přišel jsem třeba na to, že úspěšné přeřazování (tj. že enormně nespadnou otáčky nebo nezačne pulsovat výkon) je podmíněno správným nastavením změn rychlosti otáček a poměru rychlosti jejich změn:
ChangeUpRPMpS ( )
ChangeDownRPMpS ( )
RateOfChangeUpRPMpSS ( )
RateOfChangeDownRPMpSS ( )

Parametry pochází z bloku ORTSDieselEngines (definice spalovacího motoru), který se používá jen částečně. Mnoho nastavení motorových lokomotiv a vozů totiž používá původní MSTS (MSTS Bin) formu zápisu. Tam je pro změnu otáček jediný parametr - DieselEngineMaxRPMChangeRate( 25 ) a je otázkou, zda do funkce převodovky u MSTS nebo ORTS nějak zasahuje.

Ahojte všichni, jen jsem se chtěl zeptat na takovou amatérskou otázku: OR hraji cca 3 týdny. Před tím jsem to nehrál, protože jsem neměl žádnou pořádnou trať, ale pak jsem si koupil BP. Problém je ten, že 814/914 a 810/809 se mi nepovede rozjet na více než zhruba 10 km/h. I při 100% výkonu nic. Slyšel jsem něco o řazení, že E nadřazuje a SHIFT+E podřazuje, ale to taky nepomohlo. Co s tím? Předem díky za odpovědi.
Já většinou zapískuju a pak se mi to chytne. Čert ví čím by to mohlo být, prostě OR no... :-/ Zlatý MSTS.

Zdravim,
ten update pre OR z odkazu od Dan J. som mal staihnuty, 810-tky hydraulicke nejdu rozbehnut na viac ako 9kmh. To plati pre OR verzia 1.3.1-218, aj OR NewYear MG U2020-10-01, ine verzie 1.3.3-rc1, ci 1.3.1-572 tie iste 810-tky vedia rozbehnut, ze bude prevodovka normalne radit. Problem tychto verzii je ze nezobrazia kabinu (???).
Icikove nastavenie funguje a 810 sa rozbehne a bude preradovat aj v MG newYear, ci 1.3.1-218.
O nejaku hodinu prepisovania hodnot a skusania som nasiel pricinu spravania sa. hodnotu 3 v riadku GearBoxMaxSpeedForGears( 3 20 36 57 ) som prepisal na 6 (fungovalo uz aj cislo 4,sice kostrbato, ale navela nakoniec preradil na dvojku). Ostatne som nakoniec vratil do povodnej podoby(ladici asi vedia preco dali take cisla). Cislo som si samozrejme strelil z brucha, o realnom spravani sa 810 nemam sajn. naposledy som sa nou viezol tak 20 rokov nazad.
tnx za inspiraciu.

Také jsem měl tento problém, vyřešil jsem ho tak že jsem si stáhl modely od pikka: https://pikku.msts.cz/

Back
Nahoře