Hledám fotografii, plán, typový výkres...

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím. Prosil bych někoho, nejlíp z Plzně nebo okolí o nafocení 754.059. Měl bych s ní jistý skinařský záměr , který nebudu prozrazovat....

Davidus napsal:
Zdravím. Prosil bych někoho, nejlíp z Plzně nebo okolí o nafocení 754.059. Měl bych s ní jistý skinařský záměr , který nebudu prozrazovat....
No a taky je přísně zakázaný i cokoliv naznačovat.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Davidus napsal:
mohu se pokusit, ale nebude to hned, jsem ve stavu nemocných, ale potřeboval bych poradit jak by takové fotografie měly vypadat, ještě nikdy jsem pro tuhle potřebu nefotil, většinou jsem k zastižení na icq tak se můžeme nějak domluvit

zdar, neznáte nějaký stránky s plánkama (blueprinty) českých lokomotiv, vozů, ...

No vlastně ne jenom českých, třeba i rakouských, německých, atd lokomotiv

Zdravím. Súrne zháňam rôzne materiály nákladných vozňov rady Es (Vte). Niečo som našiel na nete ale momentálne zháňam hlavne fotografie detailov, podvozkov atd. Ak má niekto nafotené tieto vozne a bol by ochotný sa o fotografie podeliť a poslať na mail, bol by som vďačný. Ďakujem pekne...

Ivan.ps napsal:
Zdravím. Súrne zháňam rôzne materiály nákladných vozňov rady Es (Vte). Niečo som našiel na nete ale momentálne zháňam hlavne fotografie detailov, podvozkov atd. Ak má niekto nafotené tieto vozne a bol by ochotný sa o fotografie podeliť a poslať na mail, bol by som vďačný. Ďakujem pekne...

Naozaj nemá nikto nafotené žiadne foto týchto vozňov? Totiž som začal modelovať a nejaké jednoduché veci mám zvládnuté a tak by som rád skúsil nejaký jednoduchší model, lenže nemám foťák a bohužiaľ okrem typového výkresu v slabom rozlíšení a pár fotografií nemám zatiaľ skoro nič :(

Ivan.ps napsal:
Ivan.ps napsal:

Naozaj nemá nikto nafotené žiadne foto týchto vozňov? Totiž som začal modelovať a nejaké jednoduché veci mám zvládnuté a tak by som rád skúsil nejaký jednoduchší model, lenže nemám foťák a bohužiaľ okrem typového výkresu v slabom rozlíšení a pár fotografií nemám zatiaľ skoro nič :(

Es/Vte vymodeloval nedávno Ppoollll a v dost dobré kvalitě. Takže ten bude mít podkladů jistě spoustu. Zkus vymodelovat něco, na co si seženeš podklady sám, z vlastní zkušenosti vím, že většina "podkladů na vyžádání" je nepoužitelná. Čest výjimkám.

Pikku napsal:
Es/Vte vymodeloval nedávno Ppoollll a v dost dobré kvalitě. Takže ten bude mít podkladů jistě spoustu. Zkus vymodelovat něco, na co si seženeš podklady sám, z vlastní zkušenosti vím, že většina "podkladů na vyžádání" je nepoužitelná. Čest výjimkám.
Mám pocit, že Ivan.ps chce skôr len skinovať. Ovšem platí to, čo už naznačil Pikku, zvyčaje fotky od "darcov" sú ku vytvoreniu kvalitného skinu takmer nepoužiteľné - česť tým asi dvom-trom výnimkám, ktorí dokážu nafotiť vozidlo tak, ako by bolo treba.
Ivan: Najlepšie urobíš, keď chytíš foťák, zájdeš na stanicu a nafotíš si čo potrebuješ. Keď to doma vytiahneš z foťáku a budeš chcieť aplikovať ( jedno, či na skin alebo na nový model ) potom uvidíš, čo si za haluze nafotil. Pritom k tomu netreba nič, len trocha zrelej úvahy čo ako a kde nafotiť a dopredu vedieť, k čomu to chcem použiť.
V mojich fotografických začiatkoch som chcel priložiť plutvu k dielu a išiel som pre Ondru Janiša nafotiť krokodíle 850 do Trenčianskej Teplej. "Nafotil" som všetky krokodíle, čo tam boli, asi 140 MB fotiek, z toho všetkého Ondra horko-ťažko pozliepal textúru na 850.022-5 ... Dnes, keď už mám prax, fotím trocha ináč, ale ešte stále sa podarí odfotiť haluz ( nechcem, aby to vyznelo ako samochvála, ale fotil som 534.03 a Ca1930 pre Pikka a 770 pre Ondru, k tomu zopár dnes ešte nezverejnených modelov ). Preto sa nespoliehaj na cudzie fotky ale nazbieraj si fotomateriál pekne sám. Uvidíš, že z vlastných úlovkov budeš mať oveľa väčšiu radosť, než z tých získaných.

Tax napsal:
Mám pocit, že Ivan.ps chce skôr len skinovať.

Zdravím. Ja by som chcel vytvoriť nový model (nie skin), aby som sa na ňom mohol naučiť modelovať a vozeň Es sa mi zdal o niečo jednoduchší ako iné vozne, tak preto som sa rozhodol práve pre neho. Ja viem že tento model je už vytvorený.

No nebudem Vás tu tým už obťažovať. Nemám síce zatiaľ foťák ale snáď nejaký zoženiem a niečo si nafotím. Aj tak ďakujem za pomoc...

Ivan.ps napsal:
No nebudem Vás tu tým už obťažovať. Nemám síce zatiaľ foťák ale snáď nejaký zoženiem a niečo si nafotím. Aj tak ďakujem za pomoc...

Pokud mohu radit, vyber si nějaký krytý vůz bez zaoblených hran. Uvidíš, že se ti to povede. Foťák si někde půjčíš, ne ? Hlavně se nenech odradit podobnými radami :)

klimi napsal:
Zdravím.Nemáte někdo výkres Wlbamz nebo ZSSK DDm?Díky

Zkus se podívat na parostroj.net , nebo zkus prostudovat nějaký jarní Magazín železnice, v něm byl tuším podrobný článek o nových spacích vozech ČD. Přesné číslo bohužel nevím :(

Back
Nahoře