Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

Pivo, pivné vagóny a pivné reči

Na tému Pivo, pivné vagóny a pivné reči môžete diskutovať zde, tu, hier a tady: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2339

Naposled editoval moderátor:
No by si neveril ale toto bolo fotené Praktikou, vyhotovené vo fotoslužbe na 1024x768, závada je to, že Jožo to fotil v čase keď ešte o MSTS nechyroval ani sám Mikrasoft a najväčšie delo medzi kompmi bola 386-ka...:D
Jasné že to nie je ideálne na textúry, možno po vytiahnutí perspektívy v Photoshope ale to je pre trpezlivejších...
Škoda že dnes už chlaďáky u nás nechodia.

duuso napsal:
Jasné že to nie je ideálne na textúry, možno po vytiahnutí perspektívy v Photoshope ale to je pre trpezlivejších...
To neni len o textúrach, tie sa dajú nahradiť z iných mrazákov, ak je dobrý výkres a dostatočná fotodokumentácia, ale na tento kus som nevidel poriadny výkres, len veľmi, ale veľmi nedostačujúci typák s bokorysom. Možno niekto má a pustí sa do toho, ale to je natentokrát fakt len vo hviezdach.

Tax, Duuso: Tyto chlaďáky jezdily velice krátce, dělalo je tuším MOVO Plzeň (byly tam furt k vidění). Jezdily pravidelně jen asi dva roky na přepravách piva z Nošovic do Radotína a z Radotína do Strančic. Ale rychle zmizely.

Dnes jsou k downloadu upravené vagony Vtdr. Dodal jsem některé náklady pro zpestření a Honza Ungrmann poladil vlastnosti modelů. Screeny sem nedávám, není to nový model.

Ahoj Pikku.
Diky Tobě a Honzovi Ungrmannovi za další spestření vozového parku pro tratě ČSD, vozy už jsou zařazeny v další chystané aktivitě pro DVK.;)
S pozdravem Dan.

dem napsal:
Tax a toho bažanta nedáš von? Je to síce fake ale podla mňa kvalitný.

Hej, a hyperrealisti ma ukameňujú. :cool:
Maximálne iba ako neverejný skin. Ináč to je Carlosova robota.

Tak jsem koukal na ten Vtdr ložený prkny a to jsou prkna jako hovado.:D:D:D Já bych to spíš definoval na trámy k výrobě krovů na rodinný domek. To kdyby mi někdo takový materiál prodal za cenu těch prken a k tomu vagón cihel jej, to by byla nádhera.:D:D:D:D Ale vážně, nové náklady fakt super.
Dan:cool:

Ještě jsem zapomněl napsat, že některé nové textury nákladů jsou Kebarkova práce, použil jsem ty jeho hotové z plošiňáků. Za toto opomenutí se Kebarkovi omlouvám, zkusím to v Readme nějak opravit.

Tax napsal:
dem napsal:
Tax a toho bažanta nedáš von? Je to síce fake ale podla mňa kvalitný.
Hej, a hyperrealisti ma ukameňujú. :cool:
Maximálne iba ako neverejný skin. Ináč to je Carlosova robota.
Hyperrealistů zase není tolik. A pokud budou zlobit, tak je vlákáme do toho piváku na Bažanta, zapneme agregát a zchladíme jim hlavu. Myslím, že by se tam všichni vlezli.
Vždyť vy měníte dějiny, vytváříte to, co nebylo, ale mohlo být, kdyby.... Třeba kdyby Lenin tak brzo neumřel nebo se Gorbačov místo politice věnoval hře na klavír. Není to úžasné.

JiříkTK napsal:
Hyperrealistů zase není tolik. ...

Dnes práve jeden rozpletá vlas na spriatelenom fóre a rozoberá tam vojenské transpoty na modelovom kolajisku ... :cool:

JiříkTK napsal:
... Vždyť vy měníte dějiny, vytváříte to, co nebylo, ale mohlo být, kdyby.... Třeba kdyby Lenin tak brzo neumřel nebo se Gorbačov místo politice věnoval hře na klavír. Není to úžasné ...

V súvislosti s týmto mi prišlo na rozum, že nám ešte chýba socha revolucionára, milicionára, robotníčky, uvedomelej matky s dieťaťom ... kurník, čo tí mladí - začínajúci modelári, nebude nič ??? My s Pikkom a Kankom plátame nedostatok nákladných vagónov a ostatní prstom nepohnú ??? :D

JiříkTK napsal:
Hyperrealistů zase není tolik. A pokud budou zlobit, tak je vlákáme do toho piváku na Bažanta, zapneme agregát a zchladíme jim hlavu. Myslím, že by se tam všichni vlezli.
Vždyť vy měníte dějiny, vytváříte to, co nebylo, ale mohlo být, kdyby.... Třeba kdyby Lenin tak brzo neumřel nebo se Gorbačov místo politice věnoval hře na klavír. Není to úžasné.
No úžasné to není. S podobným přístupem se na to dívají některé muzejní spolky. Zrenovují vozidlo, to je sice chvályhodné, ale pak si vyloženě vymyslí nátěr a nápisy, které neodpovídají žádnému období, takže výsledek je paskvil. Brání se argumentem, že je historie nezajímá a jim se to líbí :( Pak se toho chopí modelářské firmy, udělají přesný model a už to jede. Přesně podle vzoru - stokrát řečená lež = pravda.
Jen těch modelů pivních vozů jsou už desítky, či spíš stovky a jen několik málo kousků z toho odpovídá skutečnosti.
I modely z MSTS různým malovýrobcům dobře poslouží při návrhu potisku...

Tax napsal:
My s Pikkom a Kankom plátame nedostatok nákladných vagónov a ostatní prstom nepohnú ??? :D

Ale pohnú, ale každý má možno iný smer keď môžem aspoň za seba hovoriť. U mňa sa to hýbe, len tempo je prispôsobené robote a ostatným okolnostiam. Ale mám zopár prekvapení aj vďaka Vrbamovým fotkám. :)

Back
Nahoře