Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

Tax napsal:
V súvislosti s týmto mi prišlo na rozum, že nám ešte chýba socha revolucionára, milicionára, robotníčky, uvedomelej matky s dieťaťom ... kurník, čo tí mladí - začínajúci modelári, nebude nič ??? My s Pikkom a Kankom plátame nedostatok nákladných vagónov a ostatní prstom nepohnú ??? :D
Neni si tu dva týždne, takže si už mohol dávno spozorovať, že na tomto fóre je obrovská prevaha konzumentov nad tvorcami aj čo sa týka vecí zo súčasnosti, nieto ešte ČSD.Napríklad ja som vyložil zoznam mojich 12 GB fotiek na textúry a ozvali sa možno štyria-piati...:D, ale česť aj im.

Na mojom webe je k stiahnutiu dodatková sada nákladov pre voz Nsk, ktoré vytvoril Vrbam. Ak máte záujem, môžete sosať. Pre krátkosť času som to netestoval, ovšem sú tam okrem nákladov pribalené aj wag súbory, teda malo by to fungovať na prvý šup.
Pozn.: Addon nie je vybavený inštalátorom, obsah ZIP archívu treba rozbaliť a nakopírovať do adresára s vozom Nsk.

Díky oběma, roury se budou vyjímat i v nádražích a ve fabrikách.

Naposled editoval moderátor:
dobrý den stáhnul jsem si aktivitu od eldara MN 83471 ale problem je v tom že mi chybý jeden vůz zsr_Gbqs mel by být u dusa ale tam není tak jestli ho budete někdo mít tak mi ho pošlete na muj email MartinWittich@seznam.cz předem děkuji

Martin151 má na mysli asi starú verziu traťáku, čo som robil ešte ja pred 4 rokmi na model Roberta Ostermana, to je už múzeum a dávno som to zmazal, nahradzuje ho Heklova kvalitná robota Gbqs_232 na skvelý Kebarkov model.

Npp ČSD

Pre tento vagón:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://xtrain.alsat.sk/work/freight/npp-preview4.jpg[/url]

vypisujem výberové konanie na dodávku modelov automobilov Škoda 1000 MB, Škoda 100 a Škoda 110 R ( poprípade Moskvič 412, Trabant 601, Wartburg 353, Zastava 1100 ... ), ktoré budú použité ako freightanim pre variabilný náklad.

Požadujem zdrojový súbor v tvare *.3ds, textúru 1024x1024 na ktorej bude viacero farebných variant jednotlivých modelov automobilov.

Vagón Npp je v hrubých rysoch hotový, je to vlastne reko vagóna Nsk, takže mi ostáva vymodelovať nejaké zábradlia, zdviháky, výztuhy a zopár ďalších drobností.

Za dokumentáciu patrí moje poďakovanie Kankovi a D. Hájkovi

Pomalu se blíží řepná kampaň a proto pohotově zareagovaly i strojírny Pikku Locomotive Works zveřejněním dalšího nákladního vagonu - nebrzděného vysokostěnného dvouosáku Vtu. Za odladění vlastností vagonů děkuji Honzovi, stejně jako za sepsání readme. Screen pro představu jest přiložen. Není nutno dodávat, že kromě cukrové řepy lze naložit i uhlí nebo písek :) LODs jsou samozřejmostí. Dodatek pro škarohlídy a morouse - koncový nebrzděný vagon v soupravě asi v reálu nebylo lze spatřit, ale což, mě se ty petrolejky prostě líbí ;)
A ještě slíbený obrázek:

5a89b4d621ecf2fe1565b93d60ef93d7.jpg

Pikku napsal:
koncový nebrzděný vagon v soupravě asi v reálu nebylo lze spatřit

Ne asi, ale určitě. Lucerničky pěkné, ale lepší by bylo takovou verzi nevydávat.

Čouda napsal:
Pikku napsal:

Ne asi, ale určitě. Lucerničky pěkné, ale lepší by bylo takovou verzi nevydávat.
A co tě nutí s ní jezdit? Tak když ji na konci nechceš tak ji tam nedávej a je to.

Ahoj Pikku.
Nádhera, děkuji za další přídavek do éry dávno minulé. Jinak ani nevíš, jak jsi mi nahrál s dalšími nádhernými vozy do aktivity, už jsou tam. ;)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img33.imageshack.us/img33/5558/001bp.jpg

S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Pikku.
Nádhera, děkuji za další přídavek do éry dávno minulé. Jinak ani nevíš, jak jsi mi nahrál s dalšími nádhernými vozy do aktivity, už jsou tam. ;)
S pozdravem Dan.

Jen to nepřeháněj s délkou soupravy, Vtu jsou bez brzd, což znamená, že opravdu nebrzdí :)

Čouda napsal:
Pikku napsal:
Dneska mi došel zajímavý mail, posuďte sami:
Ahoj Pikku,
měl bych jeden malý postřeh k Tvému včerejšímu příspěvku ohledně řazení nebrzděného vozu na konec vlaku.
I když o tom (jak vidno z první reakce na Tvoje oznámení) dnešní novopečení výhybkáři nemají ani ponětí, v tomto případě, vzhledem k období, do kterého je model zařazen, jeho řazení na konci vlaku možné bylo, a to jako tzv. „náběžníku“.
Jednalo se o vozidla bez brzdy, nebo s brzdou vypnutou, která nebylo možné zařadit do vlaku (např. z důvodu neprůchodnosti nebo netěsnosti brzdového potrubí), a to nejvýše v počtu šesti náprav a celkové hmotnosti 80 tun.
Toto platilo do doby než vstoupil v platnost nový předpis D2 v roce 1988, takže nic nebrání tomu abys vozy s lucernami zcela bez obav vydal!
Měj se krásně,
Tom Kaňka

Zdravím,
zřejmě budu také trošku mimo mísu,ale co jsem si tak pročítal závěrečnou zprávu k nehodě u Moravičan /poštovní NEx najel na konec nakl.vlaku/,i na konci onoho nákladního vlaku byl zařazen vůz s nefunkční brzdou.Nechal ho tam přeřadit vozmistr v České Třebové,který závadu zjistil.Jestli jsem také pochopil další infiormace uvedené v závěrečné zprávě,nákladní vlak měl kvůli tomu také sníženu max.povolenou rychlost.
V žádném případě nejsem znalec celé D2-jky,ale podle všeho je výše řešené zařazení vozů s poruchou brzdy na konec vlaku možné i dnes.Samozřejmě za dodržení přesně stanovených podmínek /viz. Tomova zmínka o počtu náprav a váze vozu či vozů/.

David

D2 z 1. března 1962:
292. Za návěstní vůz na konec vlaku se mohou výjimečně zařadit vozidla bez brzdy, popř. s vypnutou brzdou (náběžníky), která se nemohou zařadit do vlaku, a to v počtu nejvíce šesti náprav; jde-li o jedno vozidlo, může mít i větší počet náprav.
Celková hrubá váha náběžníků nesmí přesahovat 80 tun.
Vlak vedený motorovým vozem smí mít jen jeden náběžník; má-li však takový vlak ručně brzděnou část, nesmí mít náběžník vůbec.
Náběžníky nejsou také dovoleny u vlaků o rychlosti přes 80 km/h, u lokomotivních vlaků se zátěží, u vlaků vezoucích vozy s výbušninami nebo zkapalněnými plyny a u vlaků přepravujících dlouhé zásiky na vozech nespojených šroubovkou.

V současné D 2 se píše, že náběžník s neupotřebitelnou průběžnou brzdou musí mít obsazenou ruční brzdu, nebo za ním musí být vůz s účinkuíjící průběžnou Brzdou.

Z toho Davide usuzuju, že to co píšeš nebylo možné... Jako já nevím, nečet sem to, ale předpis to řiká jasně. a Nidke v TV nebylo o nějakým brzdaři ani slovo.

Zdravím.
Viem, že to sem nepatrí, ale neviete čo je s webom http://www.train-sim.cz ?
Potreboval by som oditaľ nejaké nákladné vagóny a pod.
Už dlhšiu dobu je nefunkčný, tak by ma zaujímalo či je to len dočasné alebo trvalé.
Vďaka.

Ono je nejlépe, když člověk někde něco objeví, si to stáhnout ihned. Tu a tam některá stránka zmizí a ani vozidla nejsou nikde navěky. Z vlastní praxe vím, že mne tu a tam někdo požádá, abych jeho vozidlo ze svého webu zase stáhl.

Back
Nahoře