Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

JiříkTK napsal:
Ono je nejlépe, když člověk někde něco objeví, si to stáhnout ihned. Tu a tam některá stránka zmizí a ani vozidla nejsou nikde navěky. Z vlastní praxe vím, že mne tu a tam někdo požádá, abych jeho vozidlo ze svého webu zase stáhl.
Ahoj Jirko, nezbývá než souhlasit, já jsem jeden z těch, kdo otálel se stažením vozů DB z stránek train-sim a už jsem v háji.:D:D Nicméně by mne taky zajímalo co se stalo, poněvač používám v aktivitách vozy Es a Ua, které v TBP tuším nejsou.
Dan

Dan J. napsal:
Nicméně by mne taky zajímalo co se stalo, poněvač používám v aktivitách vozy Es a Ua, které v TBP tuším nejsou.
Pokud známe autory, můžeme je požádat o svolení ke zveřejnění jinda.

Kank napsal:
Dan J.: Oba dva vozy v TBP jsou.
Ahoj Kank.
Já myslel že je v TBP jen Ua viamont, ale tenhle tam kdysi nebyl:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img198.imageshack.us/img198/6846/duag.jpg
Dále je průšvih v tom, že například nikde nejsou ke stažení vozy ČSD Cai a další vozy ČSD, které hojně využívám v aktivitách, kdybych věděl, kdo je autorem ČSD Cai (bai v TBP jsou), tak bych napsal o svolení k vydání u Jiříka, ale nemám tucha na koho se obrátit. To se týká i ČSD, RZD vozů tuším Wlabw, použitých v aktivitě R1125 Gerlach.;)
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... kdybych věděl, kdo je autorem ČSD Cai ...
Osemdverový Cai naskinoval Jacek a myslím, že je u neho na webe. Ak nie, určite nemá problém ho tam šupnúť.

f83bc903a1bf126aa5a49c2a51d7aacd.jpg
Na stránkách můžete stahovat nový model. V plánu bylo ještě něco navíc, ale z důvodu nedostatku času to bude o trochu později.

Naposled editoval moderátor:
Kank napsal:
http://eldar.cz/kank/model/Uacs/img/cd_Uacs640.jpg
Na stránkách můžete stahovat nový model. V plánu bylo ještě něco navíc, ale z důvodu nedostatku času to bude o trochu později.

Ježííííííšku, děkujuuuuuuuu :D:D:D upřímně, jsem jak v sedmým nebi. Děkuju moc, jako vždy, parádní práce.

............takže môj najobľúbenejší model nákladného vozu , dokonalý work, dík za ďalší skvelý model do MSTS...............................................

Díky za názory. Jediná věc se kterou nejsem příliš spokojen jsou tmavé spodky jímek. Zdá se mi, že slunce v MSTS osvětluje tak nějak blbě. Pokud jsem udělal spodky jímek světlé, aby se na osvícené straně jevily tak jako ve skutečnosti, na neosvětlené straně příliš zářily. Výsledkem je tedy snad přijatelný kompromis.
Aktuálně je rozpracována další barevná verze, základ připravil 3michal (kterému tímto děkuji, páč se jako jediný nabídl s pomocí), tentokráte už hezky zaprasená od vápence. Je to celkem jiné kafe ve srovnání s touto orezlou chudinkou, jejíž předloha stojí v kopřivách berounského nádraží. Díky mapování je ale skinování časově náročnější (na druhou stranu lze rajku nabarvit prakticky jakkoliv - což je u vozu s velkým počtem reklamních nátěrů více než vhodné), takže kdy bude neřeknu. Sice jsem na ní trochu pokročil, ale o svátcích jsem stále někde na návštěvách, po Novém roce bude zkouškové, takže času málo :(

Jako třetí bude zřejmě ZSSKC verze. Ta zatím stojí na jednom rozměrovém nedostatku lomenorámové rajky.

Nazdar Kanku, k tomuto modelu niet čo dodať, len toľko že ako vždy perfektná práca, už sa teším aj na verziu ZSSKC.

Kanku můžu nafotit Uacs KVK -> Krkonošské vápenky Kunčice. V Troubkově se toho motá hafo. Jezdí to do elektrárny. Nejsem si ovšem zcela jjist, zda se tyhle vozy dostanou i někm dál do vnitrozemí...

Rozhodol som sa, že u svoji modelov postupne doplním tieň pod vozidlom. Začal som koľajovým poľom. Ďalej som urobil vozeň Eanos. Keď som ho už mal rozrobený tak som opravil na ňom drobné nedostatky v modelovaní a textúrovaní. Zároveň som rozšíril aj počet variant nákladov na 9.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ke-msts.ic.cz/obrazky/Zsr_Kol_pole_144x108.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ke-msts.ic.cz/obrazky/Zssk_Eanos_144x108.jpg

K úpravám ďalších modelov, resp. tvorbe niečoho nového dôjde až podla toho ako budem mať volný čas. Zatiaľ ho mám velmi málo.

Toť nedávno sa jeden z mojich spolupracovníkov šuchtal z práce cestou-necestou na pivo a naraz sa potkol o akýsi kus železa pohodený len tak v "kopřivách". Keďže nemal klapky na očiach, pohotovo vytiahol foťák a pofotil čo sa dalo, pokým to nejakí zberači šrotu tmavšej pleti nerozkradnú. Keďže je šikovný a vie fotiť, môžete sa tešiť na ďalší realistický, i keď veľmi jednoduchý model:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/freight/ibops-sv7.jpg

Ibops SV

Info pre testerov: včera sa mi "podarilo" vyexportovať model s odkazujúci sa na textúru kolies z vagóna L ČSD. Stiahnite si opravený model, link zostal rovnaký, ako máte v SZ.

To all: k dispozícii budú tri verzie ( ČSD, ŽSR a ČD ) použiteľné ako statický aj pojadzný model a uvažujem aj nad statickým modelom v podobe búdy.
Celý model tak ako ho vidíte na screene má 4576 poly a 0,73 kujus, takže predbežne o verzii s LOD neuvažujem.

Back
Nahoře