Samovolné zastavení vlaku

Craftík

Začátečník
Dobrý večer,
Jsem začátečník, takže nic moc zatím nevím. Jezdím první den a po rozjetí vlaku cca po minutě jízdy se vlak nevím jestli samovolně zastaví a už se nerozjede. Děkuji za odpovědi.

Pánové, on je totiž problém v tom, že si nováček neumí přepsat eng, či wag soubor pro OR. Já jsem v komunitě MSTS a OR už nějaký pátek a přiznám se bez mučení, že to neumím taky, až na pár maličkostí, jako směrování, nebo přidání FA. Problém je zadávání v eng souboru naskakující záchranné brzdy při překročení rychlosti, nebo úplného spadnutí výkonu, jako tomu bylo u Žabotlam, kde bych bez Bobovy pomoci, neudělal vůbec nic, poněvač jen zadání nul u záchranné brzdy nepomohlo a já visel v chytané aktivitě v pattové situaci. Takže nováček, který si první den otevře OR je v pasti. Chce to prostě pomalu upravovat soubory pro OR, ale tam zase my tvůrci aktivit narážímě na problémy s editorem aktivit a "podvojný" trainset je úplně nanic, obvzlášť když se pak má opravovat nějaká starší aktivita.

Žádný strojvůdce hned první den nezačne jezdit na trať. Ale musí projít dílnami, pak zkouškami a zácvikem. U simulátorů je to podobné. Tedy nejprve se musím seznámit s hnacími vozidly, jak fungují a jak se ovládají. A je dobré si vytisknout na tahák, co se kterou klávesou vybavuje a ovládá. Také je nutné si i něco přečíst. A pak to půjde, věř.

S tím naprosto souhlasím, ale vem si, že i mně coby aspoň trochu zkušenějšímu se v nevyladěných eng souborech, respektive v těch co je zadáno hlídání se záchrannou brzdou se tato brzda spoštěla, třeba při posunu v Brně z ničeho nic a běz jakýchkoliv příčin. :-)

Proto jsem si po dlouhém váhání založil Virtuální železniční dílny. A od základu napsané .eng a .wag pro ORTS dávám k dispozici veřejně. Kromě svého trainsetu a prací na zakázku (která je dříve nebo později rovněž k dispozici). Stejně tak i návody jak na to.

Back
Nahoře