Trať ŽSR 160

Zdravím
a já teda jsem asi naprostý PC analfabet, ale mně se z uvedného odkazu stáhnul program a ne trať ...........

Trošku si dovolím oživiť toto vlákno.
Trať som si stiahol, vyskúšal som.
V prvom rade by som autorovi trate poďakoval za vykonanú prácu, pustiť sa do takej trate nie je len tak.
No a trošku moje postrehy:
1.) Stránka s uploadom sa tu riešila. Trať sa dá stiahnuť, má to 7 GB, po asi piatich GB to zastaví, a po 5 hodinách znova pustí sťahovať. Hold, majitelia stránky sú taký - buď reklamy, buď čakať, alebo platíš :)
2.) Prvé prekvapenie bolo, keď som v menu OR musel nájsť z ponúkaných trás tú, pri ktorej mi OR nevypísalo chybovú hlášku.
3.) Keď sa mi to podarilo ako tak rozchodiť (Jesenské - Fiľakovo, Tornaľa), trať na mňa pôsobila silne WIP (ostatne to autor spomína). Chýbajúce návestidlá (a tie čo boli, tak nefunkčné), rýchlostníky, staničné budovy,.... Niekedy mi to však prišlo, ako keby mne PC nenačítaval objekty - vo Výh. Drienovec kríž neplatnosti vo vzduchu, ale návestidlo nikde.
4.) Koľaje sú fest divné v niektorých miestach.. odskoky, prudké oblúky, na výhbkách mi to niekde rozhadzuje vagóny kade tade.
5.) Pred vchodom do Čečejoviec zaseknutie a pád OR, bez nejakej chybovej hlášky.
To je zatiaľ všetko od mňa. Neviem, či sa na tom ešte robí, ale beriem to tak že trať je stále vo vývoji a autorovi prajem plno chutí, a ak by s niečím bolo treba pomôct, nech sa ozve do správy :)

Zdravím priaznivcov Open rails,
keďže na disku už nemám veľa miesta, tak som sa rozhodol sem hodiť link na trať ktorú staviam už nejaký ten Piatok aby sa videlo v akom stave vlastne je. :D
Trať je od Košíc až po cca Kriváň ako tak krajinovo hotová, úsek Píla - Kriváň sa musel prerobiť, nakoľko R 800 Poľana šla do stúpania max 25km/h, čiže tento úsek je prekopaný a v dokončovaní.
Taktiež ešte ma nechytila nálada osádzať návestidlá, nakoľko som zas a znova zachraňoval databázu trate, ale myslím si že nejaká aktivita by sa dala zbúchať na rozkaz o neobsluhovaní návestidiel. :)
Ďalej boli prekopané kritické oblúky ktoré pochádzajú ešte z čias ,,prvotiny" stavby trate, čiže budem rád za kritiku a prípadné chyby v trati, aby mi sem napísali kto sa to rohodne prebehnúť, ja nemám toľko času. :)
A nakoniec, trať fičí pod OR CZ/SK bez problémov, týmto chválim prácu ľudí ktorý to takto pekne naprogramovali a prajem veľa šťastia pri stúpaniach bez prehriatia motoru. :D
Trať ešte nie je úplne hotová, čiže týmto dúfam že nikoho nenapadne sa na nej nejako obohacovať! (človek nikdy nevie v dnešnej dobe), pre mňa je to ako taká ukážka asi trojročnej práce, takže z úctov a prianím veľa poznávacích kilometrov ŽSR 160 staviteľ. :)
P.S. Trať má 14GB, ešte som neprišiel na to prečo, ale najskôr ju budem musieť trocha prečistiť od nadbytočných ,,somarín". :)

IMG20230727133605.jpg
Po dlhšej prestávke od stavby, sa to blíži ku ,,koncu",zopár detailov a teoreticky by to mohla byť aká taká verzia ŽSR 160 v1.0.
Na foto je Zvolen v dokončovaní,návestidlá sú osadené až do Košíc,prebehla výmena výhybiek na rýchlosť 100km/h vo výhybniach,oprava oblúkov atď. Holt v blízkej dobe snáď na Vašich PC. :)

Možno blbá otázka,ale sú niekde na stiahnutie staničné cedule? Myslím tie modré bez nápisu,keďže na mojom HDD akosi už niesú,a moja hlava už nepamätá odkiaľ ich mala. Ďakujem.

OZNAM pre osadenstvi.
Koľajovo a krajinovo to mám komplet od Zvolena po Prešov, akurát zopár domcekov, detailov a môže sa jazdiť. Ak sa najdú drobné chyby tak sa ospravedlňujem, na prvotinu si myslím že je to až až. Jediné čo mi stagnuje tak staničné budovy ale tie sa doplnia.
Vďaka za podporu, pre mňa 4roky prác sú skoro u konca.
Pekný Piatok všetkým! :)

Zdravím obecenstvo,
Malá otázka ohľadne zníženia velkosti súboru trate, či je na to dobrý Route riter, alebo existuje aj niečo iné. Áno, ostatné fóra som prehrabal ale niejako som to nepobral. :D Súbor trate má totiž 14gb +-.

Ďakujem za odpoveď. :)

V každém případě si trať vyzálohuj a vyzkoušej na té kopii. Co Ti ten Route Riter vyvede. Téměř vždycky zmizí víc, než bys potřeboval. A až to provedeš, nejlepší je jezdit a jezdit a jezdit, a důkladně prohlížet, co kde zmizelo, aniž bys chtěl. Ta trať vzdycky nabubří tím, že máš stažených spoustu objektů navíc (pro případnou potřebu), než v trati použiješ, a těch je dobré se, před vydáním, zbavit. Na to celé by to mělo být. Ale stoprocentně zmizí i něco navíc. To je jen taková zkušenost. Když toho není moc, odstraňuju to ručně, protože někdy se něco obtížně dohledává zpět. A někdy je schopné to poškodit i zápisy v REF souboru. Taky zkušenost. Takže je dobré mít kopii k obnově takových souborů. Vždycky nejprve zálohovat a zálohovat. Protože co Ti to ve skutečnosti provede, to Ti neřekne nikdo.

V každém případě si trať vyzálohuj a vyzkoušej na té kopii. Co Ti ten Route Riter vyvede. Téměř vždycky zmizí víc, než bys potřeboval. A až to provedeš, nejlepší je jezdit a jezdit a jezdit, a důkladně prohlížet, co kde zmizelo, aniž bys chtěl. Ta trať vzdycky nabubří tím, že máš stažených spoustu objektů navíc (pro případnou potřebu), než v trati použiješ, a těch je dobré se, před vydáním, zbavit. Na to celé by to mělo být. Ale stoprocentně zmizí i něco navíc. To je jen taková zkušenost. Když toho není moc, odstraňuju to ručně, protože někdy se něco obtížně dohledává zpět. A někdy je schopné to poškodit i zápisy v REF souboru. Taky zkušenost. Takže je dobré mít kopii k obnově takových souborů. Vždycky nejprve zálohovat a zálohovat. Protože co Ti to ve skutečnosti provede, to Ti neřekne nikdo.
Ďakujem, vyskúšam keď sa konečne dotrápim s dokončovaním troleja na ktprý už nemám nervy ale nie je toho veľa. :)

Open Rails 2024-05-07 04-34-48.jpg
Otázka pre znalých, je táto rýchlosť s danou tonážou, t.j. 754 + 6x Bdmeer ? v danom stúpaní 16promile v poriadku, alebo je to len chyba ladenia na danú verziu OR CZ/SK?
Mašina je 754 055 OR CZ/SK.
Za odpoveď vopred Ďakujem a je to v úseku Mýtna - Kriváň, a v TPP sa uvádza až 17 promile. :D

Nevím, jestli je to ok, ale pokud ti začne některý vůz ve stoupání topit/chladit, ubere se ti výkon. A pokud začne naráz topit více vozů, může to být na výkonu brejle opravdu znát.

Nevím, jestli je to ok, ale pokud ti začne některý vůz ve stoupání topit/chladit, ubere se ti výkon. A pokud začne naráz topit více vozů, může to být na výkonu brejle opravdu znát.
Áno to som si napríklad aj ja všimol, že to je takto realisticky urobené, avšak napríklad keď idem so 754 a 1x Aeer, 1x BDsheer, 2x Bdteer na trase BB - Vrútky tak v stupacej pasáži z BB asi po Harmanec mam problem sa dostat na rychlost 75 km/h v stanici to stihnem rozbehnúť ale v medzistanicnom úseku mi rýchlosť zacne klesať na 60-65km/h.(Tiež používam balík zo stránky msts.rw resp. 754-055)

Back
Nahoře