Olomoucká síť tramvajových linek pro MSTS

Re:

radekedar napsal:
Nikde jsem nenašel odpověď na podle mě důležitou otázku - je (tedy vlastně bude) trať kompatibilní s GLOBALEM BP?
Omlouvám se že odepisuji až teď. Používám GLOBAL stejný jako Vladova MSTS Ostrava - používal prý GLOBAL z tratě 321. Mám nahranou také trať 240 a v pohodě to běhá. Ale s BP kompatibilní asi nebude....

VolejnikTomas napsal:
Jenda: Tak mi docela začíná být líto, že to není Brno (i když jak jsem se díval na screeny, třeba Pekařskou máte v Olmiku taky :lol: ), protože to začíná vypadat hodně dobře . Jak trať, tak šaliny včetně kabin a co nejvíce kvituju, jsou originální tramvajové návěstidla. Ještě by to třeba nebylo špatné okořenit o různé značky např. na TV, omezující jízdu apod. Nějaké příklady jsou tady: http://tramvaj.wz.cz/w_navesti.php .
350.009 napsal:
Jenda: Jakou formou budou řešeny úseky? Pomocí skrytých návěstidel jako v Ově?
Tome:Už mi psalo spoutu lidí, zda bych nechtěl udělat MSTS MHD Praha, Plzeň, Brno... nejvíce jsme uvažoval asi o Brně kde přece jen bydlím o víkendu :) ale do toho bych šel jen za předpokladu, že by se přidali další modeláři, co by udělali významné brněnské domy atp. Ale v dohledné době to asi nebude :) Jsem přeci jen nováček v MSTS (stavím rok) tak chci vymakat a dodělat MSTS Olomouc. Tramvajové značky již mám, zbývá je jen dosadit dle skutečnosti. To si nechávám na závěr :)

350.009: Úseky jsou řešeny návěstidly jako ve skutečnosti - na trati přes Tržnici, na Pavlovičky či Neředín není žádný problém, tak je vše podle skutečnosti. Jen u zastávky Wolkerova a Náměstí republiky je viditelné návěstidlo omezující jízdu kvůli trafficu. Ještě jsem nedělal pořádné aktivity a velkým provozem tak teprve uvidím. Ale doufám, že skrytá návěstidla používat nebudu muset. Raděj trošku ošulím traffic za cenu reálných návěstidel...Smyčky jsou také vybaveny viditelnými návěstidly navíc, aby mohlo stát více vozidel za sebou...
více zde:http://msts-olomouc1.webovastranka.cz/image/507/10560_planek_navestidla_ol.PNG

Naposled editoval moderátor:
Zdarec, velmi rád vás informuji o novince v olomoucké tramvajové trati do MSTS. Dnes mi Pikku poslal na vyzkoušení model T3 RP a T3 SUCS(T3) s digitalními panely (BUSE a EM-testy) a jak můžete vidět ze screenů, moc se mu to povedlo. Nápisy na tablech se dají stisknutím Ctrl 7 změnit. Opravdu jsem nadšen. T3 RP ma i upravený interiér - nové sedačky atp. Více screenů můžete vidět na me webovce. Pěkný den.

Jenda napsal:
... model T3 RP a T3 SUCS(T3) s digitalními panely (BUSE a EM-testy) a jak můžete vidět ze screenů, moc se mu to povedlo. Nápisy na tablech se dají stisknutím Ctrl 7 změnit.
Jen bych chtěl upozornit, že samotný panel je nápad Míry Vrbama a samozřejmě mu za to děkuji :salut: Chci ještě poděkovat své ženě Alence, která má se mnou neskutečnou trpělivost a snáší moje modelářské úlety opravdu statečně (zejména problémy při konstruování, linkování a exportu animovaných částí tramvají si opravdu protrpěla) Alenko, děkuji :eek:

Pěkné, už se na trať těsim, vidim že tam bude i provoz, v Ostravě nebyl a bylo to dost mrtvý.

Vypadá to přímo bombasticky :D Už se těším, až bude trať hotová, to bude něco :salut:
Ale to, že se budou panely ovládat Ctrl+Num7 znamená, že to bude na úkor dveří? (Samozřejmě lepší takovéto panely, než dveře :) )

radekedar napsal:
Ale to, že se budou panely ovládat Ctrl+Num7 znamená, že to bude na úkor dveří? (Samozřejmě lepší takovéto panely, než dveře :) )
Dveře se ovládají Ctrl 9 :wink: a u Rinfhoffera se daji otevřít nezávisle na obou stranách, prostě paráda :)

Vzhledem k tomu, že Ringhoffer je vlastně obousměrná tramvaj, má animované dveře na obou bocích. Tam ale nebude zapotřebí naanimovat změnu směru, postačí jen namapovat zvlášť obě cedule na každém čele. U tramvají typů T animace směru nevadí, tam jsou dveře jen na pravém boku, předělávat to už nebudu :)

Jenda napsal:
radekedar napsal:
Ale to, že se budou panely ovládat Ctrl+Num7 znamená, že to bude na úkor dveří? (Samozřejmě lepší takovéto panely, než dveře )
Dveře se ovládají Ctrl 9 a u Rinfhoffera se daji otevřít nezávisle na obou stranách, prostě paráda
To bylo první, co jsem Pikkovi psal v SZ hned po oznamu ctrl+7 a ctrl+9 = dveře.
Využít raději nepoužívané ctrl+8 pro obousměrné vozy ( KT8, ... ) a totéž pro ostatní na sjednocení.
Odpověďěl byla ve stejném duchu jako výše.
Je škoda se předem připravit o jednotu ovládání.

bob57_cz napsal:
To bylo první, co jsem Pikkovi psal v SZ hned...
Však jistě, taky nevidím důvod to předělávat, u T3 jsou dveře jen na jedné straně. A hráč hravě zjistí co se po stisknutí kterého tlačítka děje :) Opravdu v tom nevidím problém. :wink:

Nj ale ten polopantec je vlastně 1/4pantec, protože mu polovina věcí chybí.

Vrbam napsal:

No jo, ty si taky všeho všimneš Mirdo :roll: Hlavní je, že to nemá vliv na funkci, ne ? :lol:

Pikku napsal:
Vrbam napsal:
No jo, ty si taky všeho všimneš Mirdo :roll: Hlavní je, že to nemá vliv na funkci, ne ? :lol:
Njn, ale znáš nás rýpaly, toho si hned každý všimne a bude

Důležité je, že sedí na troleji a bere z ní šťávu :D
Tímto se ptám návštěvníků tohoto vlákna, zda by byl někdo ochotný pomoci s vytvořením (doladěním) engu na tram T3 R.P a T3M. Já v tom ještě tak neumím...
Kdyžtak mi napište sem, SZ nebo na můj web. Díky moc za jakoukoli pomoc.

Tak T3 M má už opravdový polopantec :)
Nyní kompletně kontroluji celou trať a dodělávám dle možností detaily ulic atp. Dále ještě musím dodělat úsek z Okresníhi soudu na Náměstí hrdinů...pořád se mi do toho nechce, i když je to jen 400 m ale pořád nevím, jak to tam vykoumat :D
Ještě bych se chtěl zeptat, zda by byl někdo ochotný kouknout na zvuky k tramvajím, ty klasické by šly řekněme nechat, ale T3 R.P a T3 M mají jinou výzbroj, tak by bylo dobré je mít i ve hře.Nebo mi zkuste poradit, zvuky nahrané mám, jen jsem nepřišel na systém, aby fakčily ve hře...buď jsou zrychlené, nebo zpomalené :eek: Díky moc za rady.

Pokud vím, tak zvuky musí mít jednotný formát, aby se přehrály správně i v MSTS - konkrétně je to snad kvalita 11025Hz, 16bit, mono pro vnější zvuky a stereo pro vnitřní. Takže zvuky je třeba v nějakém editovacím programu (tuto základní věc snad umí i ten základní ve Windows) resamplovat.

Back
Nahoře