Olomoucká síť tramvajových linek pro MSTS

Ahoj,
dneska mi dorazolo DVD z Olomouckou trati a musim rict, vsechna cest. Mas to moc hezky. Spokojenost.

Naposled editoval moderátor:
Já se rovněž přidám,je to moc pěkné a dá se s tím pohodově jezdit.Je na tom vidět hromady práce.Stan

Taky se přidávám s velkými díky za DVD s tratí. Včera sem začal projíždět aktivity a je to supr.
Dnes mi ale trať z neznámých důvodů nechce naběhnout. Nevím proč mi to vždycky vyhodí hlášku Train world initialization failed.

wosicz napsal:
Taky se přidávám s velkými díky za DVD s tratí. Včera sem začal projíždět aktivity a je to supr.
Dnes mi ale trať z neznámých důvodů nechce naběhnout. Nevím proč mi to vždycky vyhodí hlášku Train world initialization failed.
To by mě taky zajímalo jaktože jeden den to jde a druhý už ne :rolleyes: instaloval jsem to klučinovi doma na visty a v pohodě jsme vše rozchodili, hlavní problém všech, kterým má trať udájně nejde je ten, že nejsou schopni nainstalovat MSTS Bin, fakt sorry, ale na DVD mají všechno, tak jsem aspoň tuto maličkost nechal na hráčích...ale ty děti se to naučí :) (nikoho se nedotýkám, mluvím o mém "mladém fanklubu" který v MSTS moc neumí zatím chodit :) ) Jinak jsou zatím moc pěkné reakce na trať tak jsem rád.

Jenda napsal:
To by mě taky zajímalo jaktože jeden den to jde a druhý už ne :rolleyes: instaloval jsem to klučinovi doma na visty a v pohodě jsme vše rozchodili, hlavní problém všech, kterým má trať udájně nejde je ten, že nejsou schopni nainstalovat MSTS Bin, fakt sorry, ale na DVD mají všechno, tak jsem aspoň tuto maličkost nechal na hráčích...ale ty děti se to naučí :) (nikoho se nedotýkám, mluvím o mém "mladém fanklubu" který v MSTS moc neumí zatím chodit :) ) Jinak jsou zatím moc pěkné reakce na trať tak jsem rád.

Zdarec Jendo!:D Tady jsi mě určitě nečekal!:P Musím potvrdit, že všechny problémy si způsobují sami uživatelé. Já jsem pouze zkopíroval složku a už "kempím" u MSTS. Trať je opravdu překrásná, akorád mě trochu zklamalo samotné MSTS. Slyším např. na zastávce "Tržnice" protijedoucí tramvaj, která je teprve na zastávce "Vejdovského"! Je to docela matoucí!:(

tohle není způsobeno samotným MSTS,ale nastavením zvukových souborů xxeng.sms. Doufám,že se teď nemýlím,ale tam je položka DISTANCE (ČÍSLO) a to číslo určuje vzdálenost,kam až jsou dané zvuky slyšet.Pokud je tam příliš vysoké číslo,tak se Ti toto může stávat.Snad to někdo potvrdí........nebo taky vyvrátí,uvidíme.

AlesB napsal:
tohle není způsobeno samotným MSTS,ale nastavením zvukových souborů xxeng.sms. Doufám,že se teď nemýlím,ale tam je položka DISTANCE (ČÍSLO) a to číslo určuje vzdálenost,kam až jsou dané zvuky slyšet.Pokud je tam příliš vysoké číslo,tak se Ti toto může stávat.Snad to někdo potvrdí........nebo taky vyvrátí,uvidíme.
Zvuky nejsou moje dílo, s Jackem jsme nastavili "distance" na 30 m!!! Mě to taky blblo, než jsem si v PC správně nastavil zvuky. Zde záleží na zvukové kartě. Takže teď když jedu, slyším tramvaj opravdu až je těsně u mě... takže chyba je jinde než v MSTS Olomouc...
PS: používám 100% stejné soubory, které máte na DVD...

Jenda napsal:
AlesB napsal:
Zvuky nejsou moje dílo, s Jackem jsme nastavili "distance" na 30 m!!! Mě to taky blblo, než jsem si v PC správně nastavil zvuky. Zde záleží na zvukové kartě. Takže teď když jedu, slyším tramvaj opravdu až je těsně u mě... takže chyba je jinde než v MSTS Olomouc...
PS: používám 100% stejné soubory, které máte na DVD...

Takže jestli jsem to správně pochopil, tak je problém u mě že? Asi řeknu bráchovi, aby se v tom trochu porýpal.:P

pingu93: Problém je u tebe, ostatním jede vše v pohodě:-) Trať je opravdu skvělá, vozidla taky, jen se těším, až při každém pohledu do boční uličky neuvidím zelený plácek:-) Třeba po nějaké aktualizaci...

Mimochodem, myslím si, že při velikosti dvd by asi nebyl problém přiložit BIN. Stejně jako při použití složky Trainsetu jako jediné chybí DEFAULT, ale to je jen takový detail:-)

Musím říci, že když jsem jel tu aktivitu na podzim, byl jsem opravdu nadšen. Podzim v této trati vypadá opravdu skvěle! Na celé trati jde vidět spoustu fakt skvěle udělané práce. Díky, že ji mohu obidvovat taky!

Ronoath napsal:
Mimochodem, myslím si, že při velikosti dvd by asi nebyl problém přiložit BIN. Stejně jako při použití složky Trainsetu jako jediné chybí DEFAULT, ale to je jen takový detail
To je správně, že to tam chybí. Autor trati nemá udělenu licenci na jejich distribuci.

pingu napsal:
Takže jestli jsem to správně pochopil, tak je problém u mě že? Asi řeknu bráchovi, aby se v tom trochu porýpal.Tongue
Je to asi tak, jinak nevím, mě ten zvuk už neblbne...Ono u vlakových tratí vám ten distanc asi tolik nepřijde, vlak je slyšet celkem daleko...ale opravdu to je nastaveno na 30-50 metrů...
Ronoath napsal:
pingu93: Problém je u tebe, ostatním jede vše v pohodě:-) Trať je opravdu skvělá, vozidla taky, jen se těším, až při každém pohledu do boční uličky neuvidím zelený plácek:-) Třeba po nějaké aktualizaci...
Nemohu si dovolit přidat tolik objektů, co šlo, tak je "zaslepeno" o kterých místech konkrétně mluvíš? V nějaké budoucí aktualizaci uvažuji o drobných úpravách...
Ronoath napsal:
Mimochodem, myslím si, že při velikosti dvd by asi nebyl problém přiložit BIN. Stejně jako při použití složky Trainsetu jako jediné chybí DEFAULT, ale to je jen takový detail:-)
Na DVD je vše podstatné k trati, o práva na Bin jsem nežádal a ani nebudu. Myslím, že jsem i tak hráčům nachystal vše až pod nos, tak v instalaci Binu je řada na nich :D
Ronoath napsal:
Musím říci, že když jsem jel tu aktivitu na podzim, byl jsem opravdu nadšen. Podzim v této trati vypadá opravdu skvěle! Na celé trati jde vidět spoustu fakt skvěle udělané práce. Díky, že ji mohu obidvovat taky!
Díky moc, s ročními obdobími a nočními texturami jsem si vyhrál opravdu dost. Zatím nefunguje varianta Jaro-sníh a podzim sníh, snad časem někdy...

Dnes jsem si přinesl od Jendy Olomouckou tramvajovou síť. Ježto jsem mnoho a mnohokrát jel z Hodolan na Novou ulici, tak jakousi pžedstavu o tom, jak to tam vypadá mám. A musím Jendu pochválit, odvedl dobrou a zdařilou práci.

JiříkTK napsal:
Dnes jsem si přinesl od Jendy Olomouckou tramvajovou síť. Ježto jsem mnoho a mnohokrát jel z Hodolan na Novou ulici, tak jakousi pžedstavu o tom, jak to tam vypadá mám. A musím Jendu pochválit, odvedl dobrou a zdařilou práci.
Díky moc, jsem rád, když se někomu moje prvotina líbí, další trať plánuji promakat víc, přeci jen už v MSTS vím co a jak a vyvaruji se tak začátečnických chyb jako u MSTS OLOMOUC...

Jenda napsal:
wosicz napsal:
Tak nevím, ale zdá se, že to bylo přeceněním mé hardwarové základny.. chtěl jsem si prostě jízdu Holomócó užít v příliš velkých detailech. Jinak si to vysvětlit neumím. Další den jsem sedl ke svému vousatému PC, ubral detialy na minimum a v pohodě si zajezdil.

Jendo, nešlo by dát do Neředína pod smyčku model náspu? Lítají ti tam koleje i tráva ve vzduchu. Zarovnání terénu pod koleje nepomůže, ale model náspu ano byť za cenu změny azimutu silničky pod smyčkou.

Jenda:Když pojedeš z Náměstí republiky na hl. nádraží a jukneš se doleva, před tím dlouhým barákem, jak tam v reálu silnice klesá dolů.

Další detail je chybějící ulička ke katedrále, přitom ulička naproti k biskupství tam je.

A poslední, co si tak vzpomínám, je chybějící kostel Panny Marie Sněžné (na nám. Republiky, za tím vojenským barákem směrem k CMTF)

Snad jsem se neseknul...

Jo v Plzni taky jezdí koníci z pivovaru a rozváží soudky piva do vybraných restaurací.

Jendo, opravdu super trať! Krásné a pečlivě udělané prostředí, opravdu radost z jízdy... Modely se taky moc vydařily!
Drobná poznámka: U Astry 204 by to chtělo vylepšit zvuk bzučáku při zavírání dveří. To "X" na klávesnici se musí podivně držet a při tom ještě zavřít dveře, jinak se zvonek utne. Škoda že ho nestačí jenom zmáčknout. Detail... ;)

VáclavS napsal:
Jendo, nešlo by dát do Neředína pod smyčku model náspu? Lítají ti tam koleje i tráva ve vzduchu. Zarovnání terénu pod koleje nepomůže, ale model náspu ano byť za cenu změny azimutu silničky pod smyčkou.
Opravdu to vidíš jako takový problémo? Kdyžtak mi na mail (mstsolomouc(zavinac)email.cz) pošli daný model náspu - to jej máš v takovém úhlu jako je smyčka??? Rád se na to kouknu...V Neředíně máš stejně většinou čas smyčku jen projet, takže máš můj obdiv, že sis toho všiml :)
Ronoath napsal:
Jenda:Když pojedeš z Náměstí republiky na hl. nádraží a jukneš se doleva, před tím dlouhým barákem, jak tam v reálu silnice klesá dolů.
Neboj, tam jezdím každý den, každý kousek mám nafocený a natočený...ale opravdu považuji za zbytečnost dělat každou uličku. Už tak je trať až moc náročná, jsem rád, že jsem to vůbec nějak dokončil.
V read me mám napsané toto:

Trať je stavěna především na pohled řidiče z kabiny či z ulice –z důvodu snížení náročnosti na PC nejsou vymodelovány všechny
přilehlé ulice!
Zkus si projet MSTS Ostrava, autor také nemodeloval všechny přilehlé ulice, ono stavba ve městě je o něčem úplně jiném...
Ronoath napsal:
Další detail je chybějící ulička ke katedrále, přitom ulička naproti k biskupství tam je.A poslední, co si tak vzpomínám, je chybějící kostel Panny Marie Sněžné (na nám. Republiky, za tím vojenským barákem směrem k CMTF)
Totéž odpověď...
baresm napsal:
Jendo, opravdu super trať! Krásné a pečlivě udělané prostředí, opravdu radost z jízdy... Modely se taky moc vydařily!
Drobná poznámka: U Astry 204 by to chtělo vylepšit zvuk bzučáku při zavírání dveří. To "X" na klávesnici se musí podivně držet a při tom ještě zavřít dveře, jinak se zvonek utne. Škoda že ho nestačí jenom zmáčknout. Detail... ;)
O bzučáku vím, když mě se zdálo lepší, aby mohl hráč ovládat ukončení zvuku - tedy stisk X, po 2 sec zároveň CTRL 9 a pak ukončení X...ale asi to změním jako u ostatních, dík za připomínku. A díky moc za pěkná slova o trati, takové příspěvky mě těší ze všeho nejvíc. Musíte to brát tak, že jsem v MSTS opravdu nový, jsem si vědom dosti chyb a právě ty se pokusím v nějaké další trati napravit...

Back
Nahoře