Olomoucká síť tramvajových linek pro MSTS

Jenda napsal:
O bzučáku vím, když mě se zdálo lepší, aby mohl hráč ovládat ukončení zvuku - tedy stisk X, po 2 sec zároveň CTRL 9 a pak ukončení X...ale asi to změním jako u ostatních, dík za připomínku. A díky moc za pěkná slova o trati, takové příspěvky mě těší ze všeho nejvíc. Musíte to brát tak, že jsem v MSTS opravdu nový, jsem si vědom dosti chyb a právě ty se pokusím v nějaké další trati napravit...
Super, ten zvuk bych sestříhnul pouze na tón toho bzučáku (bez zavírajících se dveří), jako tomu je u T3 a Varia. Mimochodem tón výstrahy u T3 je luxusní! :D

Kamarádi, na rozdíl od většiny z vás jsem si zkusil položit 10 km tramvajových kolejí a postavit kolem toho město. Je to mnohem náročnější a trvá to mnohem déle, než trať v loukách a lesích mezi vesnicemi. desítky hodin jen letí. A proto, že jsem si to vyzkoušel, skláním se před tím, co Jenda vytvořil jako svou první trať, a chválím jej a velebím za to. A tak vás prosím o mírný nadhled nad těmi drobnostmi, které zůstaly nevychytány. Když to Jendovi znechutíte, nedočkáte se vylepšující aktualizace.

Já se nesnažím Jendovi to znechutit. Jen mě napadlo, jak přivést trať k dokonalosti! Každopádně, málokdy se mi stává, že jedu v MSTS a naprosto přesně vím, kde se nacházím...

Je to skutečně asi to nejlepší, co lze nyní sehnat a i zarytý odpůrce "lokalek", "šalin" či tramvají by si měl tuto věc pořídit. Jenda by za ní mohl klidně chtít dvě stovky, a ne dvacku:-)

Zdravím.
No, já si trať bohužel nestihnul objednat a dle infa na webu, teď přes svátky objednat nelze, což je pochopitelné. Alespoň se mám po vánocích na co těšit. A screeny vypadjí vskutku velice lákevě. Na německé U79 jsem "řádil" víc jak půl roku a na Olomouc, už se moc těším...:D:D:D
S pozdravem Dan.:cool:

Vyrostla tady další krásná trať.Z tramvajovými trati mám zkušenosti již s Ostravou,ale kromě nádherné jízdy linkou 5,nic moc zajímavého.Ale Olomouc vypadá podle screenů fakt výborně.Smekám před stavitelem...

JiříkTK napsal:
Kamarádi, na rozdíl od většiny z vás jsem si zkusil položit 10 km tramvajových kolejí a postavit kolem toho město. Je to mnohem náročnější a trvá to mnohem déle, než trať v loukách a lesích mezi vesnicemi. desítky hodin jen letí. A proto, že jsem si to vyzkoušel, skláním se před tím, co Jenda vytvořil jako svou první trať, a chválím jej a velebím za to. A tak vás prosím o mírný nadhled nad těmi drobnostmi, které zůstaly nevychytány. Když to Jendovi znechutíte, nedočkáte se vylepšující aktualizace.
Díky Jiříku!
Ronoath napsal:
Já se nesnažím Jendovi to znechutit. Jen mě napadlo, jak přivést trať k dokonalosti! Každopádně, málokdy se mi stává, že jedu v MSTS a naprosto přesně vím, kde se nacházím...
Je to skutečně asi to nejlepší, co lze nyní sehnat a i zarytý odpůrce "lokalek", "šalin" či tramvají by si měl tuto věc pořídit. Jenda by za ní mohl klidně chtít dvě stovky, a ne dvacku:-)
Já vím, ale pochopte, že teď je pro mě nejdůležitější dodělat výšku...musíte se tedy spokojit s tím, co je, bohužel :D
Dan J. napsal:
Zdravím.
No, já si trať bohužel nestihnul objednat a dle infa na webu, teď přes svátky objednat nelze, což je pochopitelné. Alespoň se mám po vánocích na co těšit. A screeny vypadjí vskutku velice lákevě. Na německé U79 jsem "řádil" víc jak půl roku a na Olomouc, už se moc těším...:D:D:D
S pozdravem Dan.:cool:
Jasnačka, po svátcích to zase rozjedu, ve skladu už čeká několik desítek DVD, které se těší na své nové majitele :)
Gajdma napsal:
Vyrostla tady další krásná trať.Z tramvajovými trati mám zkušenosti již s Ostravou,ale kromě nádherné jízdy linkou 5,nic moc zajímavého.Ale Olomouc vypadá podle screenů fakt výborně.Smekám před stavitelem...
Díky za pěkná slova, snažil jsem se udělat i aktivity zajímavě. Ovšem vytvoření zajímavé aktivity tak, aby žádný z několika ostatních trafficů nezacyklil hru je velice složité... musím bohužel počítat s tím, že hráči pojedou odchylně od JŘ atp. Opravdu to není sranda, škoda, že MSTS ty smyčky tak těžce nese :( Předčasné odjezdy jsou tedy nepřípustné a mnohdy hlídané přísným dispečerem :cool::D

Pár informací z tratě:
Připravuji aktualizaci, která bude obsahovat novou aktivitu, drobné úpravy tratě a nové modely vozidel. Aktualizace by měla vyjít v pondělí 9.3. 2009.
Zde na ukázku pár screenků. Více najdete opět na webových stránkách tratě.
Ukázka z připravované výlukové aktivity - v provozu byla linka X1/4...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img5.rajce.idnes.cz/d0507/2/...59c4a19a989df59d7375/images/1.maje_X1_4_1.jpg

Velmi pěkné, koukám že Ondrův model stopětky, jejíž reálná předloha mě vozí již mnoho let, je v provozu už i v MSTS :)

Díky za super update i parádní aktivitu. :)
Našel jsem jen drobnou chybičku - při cestě do vozovny, u vjezdu na jednokolejku za zastávkou Sokolská je žlutý rychlostník 15 km/h, ale na panelu F4 se zobrazuje rychlost 30 km/h. Prkotina..:wink:

baresm napsal:
Díky za super update i parádní aktivitu. :)
Našel jsem jen drobnou chybičku - při cestě do vozovny, u vjezdu na jednokolejku za zastávkou Sokolská je žlutý rychlostník 15 km/h, ale na panelu F4 se zobrazuje rychlost 30 km/h. Prkotina..:wink:
Hehe, dík za upozornění, už jsem to opravil, takže zase v nějaké další aktualizaci to bude :D, správně je 30 Km/h.

Zdravím, měl bych menší prosbu, jestli by nešlo zrekonstruovat esíčko u Prioru. Přišel sem na to, že když se tam potkají dvě tramvaje, tak je tam těsno a vznikají nehody.

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewImage=72fd06b5eb6db324dcdfb2bca5917c8e

fíííííra napsal:
Zdravím, měl bych menší prosbu, jestli by nešlo zrekonstruovat esíčko u Prioru. Přišel sem na to, že když se tam potkají dvě tramvaje, tak je tam těsno a vznikají nehody.
Zdravím, nešlo by to... problém není s esíčkem, ale s definicí engu tramvaje, správně je vůz vepředu "zkosený" aby splňoval průjezdný profil, kdežto MSTS jej bere jako "kvádr". Jakýkoliv zásah do kolejí by znamenal předělání všech aktivit tím místem trasovaných a to sorry, to fakt ne :rolleyes: Ve verzi tratě 01.1/08 se tedy s kolejemi hýbat rozhodně nebude. Možná někdy v budoucnu. :oops: Olomouc je prostě kolejově nic moc, protože jsem se vše učil a kdybych to chtěl předělat podle znalostí a dovedností co mám teď, znamenalo by to komplet nová trať a na to fakt nemám ani náladu ani čas! Myslím že drobné nedostatky se snad dají překousnout a tolerovat...

Naposled editoval moderátor:
fíííííra napsal:
když se tam potkají dvě tramvaje, tak je tam těsno a vznikají nehody.
V reálu se problematická místa a řada oblouků řeší tak, že je stanoveno, která tramvaj má přednost. No a v MSTS má přednost vždy ta kolegova (traffic), nikdy ne naše.

V uvedeném místě ale jedna stojí na zastávce(asi ta naše) a druhá zřejmě může ,podle fíry,zavadit.Ale mně se to nikdy nestalo,jel jsem tam hodněkrát a chtěl bych vidět obrázek toho střetu.Stan

Stan napsal:
V uvedeném místě ale jedna stojí na zastávce(asi ta naše) a druhá zřejmě může ,podle fíry,zavadit.Ale mně se to nikdy nestalo,jel jsem tam hodněkrát a chtěl bych vidět obrázek toho střetu.Stan
Mě se kolize právě taky nikdy nestala a to myslím, že na trati jezdím nejdýl :D Jednou mi o tom psal kamoš, že se tam srazil, tak jsem vše zkoušel a Vario a T3 opravdu může zavadit. Proto jsem se od te doby snažil aktivity tvořit tak, aby se tam nepotkaly. Do kolejí opravdu zasahovat nebudu pánové, ať se vám to líbí, nebo ne - ono by to pak mohlo dopadnout takto > :D Zajímalo by mě, kolika z těch 250 lidí, co má trať, se to stalo...:rolleyes:

Naposled editoval moderátor:
Jenda napsal:
....problém není s esíčkem, ale s definicí engu tramvaje, správně je vůz vepředu "zkosený" aby splňoval průjezdný profil, kdežto MSTS jej bere jako "kvádr"......

Takže opět chyba v samotném simulatoru..

Stan napsal:

Já řídil dvojče T3SUCS

Mě se to stalo taky poprvé, tak mě to zarazilo.

Zdravím. Jak je zde psáno výše. On to není unreál. V Ostravě, za Frýdlantskými mosty, se kdysi takto nemohly v odbočce do centra potkávet dvě KT8. Vždy musela projet jedna a pak druhá, ale jak to bylo s předností, tak to už si nepamatuji. Takže to hold musí hráč brát tak, že když vidí tramvaj před obloukem, zastaví, nechá projet soupravu a pak jede on.:D
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře