Samozřejmě je to nejjednodušší cesta, ale když máš srdce v době před 35 lety, tak tady už cesty není. Jen fejky, či úpravy dnešních retrovek, či dostupných fotek.
Lak vzor 1988 (unifik). Ve své době nenáviděný, fotograficky často ignorovaný. Dnes? Stále nic moc, ale jeho hodnota díky nostalgii byla povýšena, a tak skinuju, co lze obšlehnout, nafotit, doeditovat. Proč?
Mám ten provoz stále před očima. 13vozové rychlíky, zápach ve vozech, režijka, chabá fototechnika a ještě horší slída v ní.
Dnes.... dostupné JŘ i řazení na vagonwebu, občas fotka, do toho se MSTS zdokonalil na luxusní úroveň dynamiky ORCZSK.... a je tu možnost si to osahat alespoň v compu. Připomenout, slyšet to.
No jo! Ale jak v misi vyřešit otázku trafficu (vozidel), když použitelných ČSD skinů je hrstka.
Mise R 649 Hron. Dvojky do Přerova, peršingy do Martina a v 1992 dvojče 754 přes Turiec. To sežere po cestě hromadu ČSD skinů. Do Ostravy byly dodány nové "patrioty". Asi vám to nic neříká, co? V Ově byly 163 peršany a 162 patrioty. Později to utichlo a sjednotilo se na peršingy.
BP a 321 už ale omládly a úseků není mnoho, které by tomu daly tu reál patinu. Na BP se jich pár stále najde a tam to s tou 150kou krásně jede. Navíc dobře i s PJízdami vychází originál JŘ vlaku a pošta stihá i nakládku v nácestných.
Úsek Přerov - Martin (321) nejspíš ale nevydám, byť přepřah v Přerově je úžasný.. Ze šturcu na most, přifuní 150ka se 14 vozy a šup na konec vlaku. 150 a přerovská pošta pryč a ty doháníš s fungl patriotem sekyru.
Ale 3. díl, Vrútky-Kostiviarska, to je maso! Malá ochutnávka
zde.
Narazím ve Vrútkách na staršího fíru, tak se s ním dám hned do řeči, jak na ten kopec vozili tu dardu s těmi brejláky? Poladím si chlazení vody a oleje, ať mi to uchladí a z Turčianek se nemůžu dočkat Čremošného. Na odbočce nestahuju ani z výkonu, topení vlaku vypnuté. Hrabu se tam 45-50. Ten Sergej z dřívějších grafikonů na Pk citelně chybí.
Otisk: Na Turci svítá... na odbočce duní čtverky a klapou podvozky 13 vozů. To musela být hudba. Po průjezdu už jen poch/s..né koleje, jak se substrát budí a vykonává potřebu na gravitačních hajzlících. Všude kolem ale samé agro, tak to splyne:-´)
Zobrazit přílohu 42340
A vozidla? ... to je ten objem práce, co žere čas nejvíce. Zatím mi tu leží zhruba dvacka rozdělaných vozidel. Překopávky stávajících, většina nových skinů. Spousta nedodělaného. Patriot má šišatá kola, brejlím levitují víka od nádrží, na té 4053 mám dokonce půjčenou střechu jiného autora a když už se dostanu s dronem k ruďasovi, tak mám zase blbé světlo (slunko s odlesky), čmeláci čekají na ladění..... Cíl byl ale splněn a mise je projeta. A pocity? Úžasné. Ten kdo tu dobu nezažil, nepochopí.
Jen škoda, že tu patinu devadesátek už nedám. Občas bych i "vršovickou bídu" do role obsadil.