Common.inc - Include soubory

Zavést používání Include souborů na CZ/SK scéně ?

• Hlasovalo členů
    29
Asi jsi to moc nepobral. Ty nemáš ani tu sekanou, protože jak píšeš, vše nacpeš do jediného souboru .inc. To je nesmysl, protože i základní soubor .eng musí být zapsán v určité hierarchii aby vůbec fungoval a byl čitelný pro samotný simulátor i sw na tvorbu consistů a aktivit. A to nemluvím o tom, že "vše v jednom incu" je použitelné max. pro jeden typ vozidla a i to se může lišit. Např. před a po modernizaci.

Ahoj znovu a pořád dokola:
1. tvorba aktivit pro OR se musí dělat ve dvou editorech.
2. Někdo edituje zbytek ručne, což je práce navíc a není vlastně vidět hned jak se aktivita chová.
3. Nevěřím tomu, že se tak dá udělat aktivita, která třeba obsahuje 12 hodinovou práci na manipuláku s posuny a více jak 500 hláškama na pozici + časové hlášky + zprávy typu připojit vozy a jinýma vychytávkama, v tom je prostě AE MSTS bezkonkurenční.

Activity editor MSTS normálně funguje pod Win10, tak proč děláte vozy (chcete dělat), které s ním nespolupracují, a to za každou cenu?

To jen proto, že něco jde jinak než v MSTS před pár lety? Když tvůrci OR vlastně vybrali z MSTS co se dá, kromě editoru aktivit, ve kterém úkon na jednu situaci v posunu zabere půl hodiny, ale při tvorbě v editorech OR hodiny 2, když třebba děláte na trati 321, nebo BP, tak ještě dýl? Je to postavené na hlavu, když se ladilo pro MSTS byl editor a tenhle problém nebyl, ale zde si tvůrci OR editor aktivit neosahali vůbec a vymýšlí kokotiny na druhou, místo aby rozdýchali to co je prověřeno a funguje na 100%.

Já osobně všechny skiny a modely do include ignoruji a nestahuji i když jsou nádherně zpracovány, ale bohužel se s nima nedá dělat aktivity v MSTS editoru a rady udělej to s jinými vozy a pak je vyměň jsou na... Dovedete si představit opravovat pak tyhle aktivity, já ne. Tohle mi prostě přijde jako naschvál, objevili jsme Ameriku a teď budem dělat takhle, ale že se tím komplikuje tvorba normálním harcovníkům, co tady dlěají xxx let aktivity né typu rychlík z A do bodu B, nikoho nazejímá a prosazují svůj názor.

Toť tak vše, pokud se nemude dát tvořit v AE MSTS a musel bych dělat v oněch "nových" programech pro OR který si "zapůjčil" celý základ z MSTS mimo editoru aktivit, tak mám spoustu jiné práce a kašlu na to.

DanJ: Přesně tak.
Mě jen udivuje, proč má někdo potřebu zakládat vlákna o tématech, kterým 99% uživatelů vůbec nerozumí a ještě dělat nějaké ankety s hlasováním. Kolik je těch ladičů, kteří by se tím měli či snad museli řídit? Jeden... tak buďte rádi, že vůbec něco dělá a nediktujte mu jak.
Před lety měli někteří podobné snahy komentovat tvorbu zvuků, že by autoři měli mít názvy souborů v angličtině nebo jak formátovat texty v sms. Užitečnost nula a autor tenkrát taky jen jeden. Je účel ježdění s vozidlem ve hře a nebo prohlížení souborů ve složkách jak jsou úhledně srovnané?

A to jsou mechanické krámy.
U elektroniky platí totéž. Ačkoliv vyrobena na jednom pásu/stole a ze stejných součástek, navenek se každý kus projevuje jinak. Možná někomu něco řeknou pojmy "Kopáč", "Ramona" a "Tamara". Poslední dva uměly detekované (změřené) vzorky ukládat do databáze a při příští detekci porovnávat. Sledované vzdušné cíle tak bylo možné identifikovat nejen typem, ale i konkrétním kusem. A to navzdory technickému omezení počítačů použitých k vyhodnocování výsledků.

Nevím jak vám, ale mě teda incy fungujou normálně, ani OR nepadá, ani TSRE5 s tím nemělo problém
A zkoušel jsi s tím dělat aktivitu v normálním editoru?? Myslím tím tedy AE MSTS, který je na tvorbu aktivit nejllepší asi ne ?? Že s tím nemá OR a TSRE5 problény to je snad jasný.

... Před lety měli někteří podobné snahy komentovat tvorbu zvuků, že by autoři měli mít názvy souborů v angličtině ... Užitečnost nula a autor tenkrát taky jen jeden. Je účel ... prohlížení souborů ve složkách jak jsou úhledně srovnané?
:D Máš pravdu, zpětně to vidím taky, byla to blbost. Ale ty si nedovedeš představit to trauma, když máš různé názvy adresářů. My, vysoce adaptabilní sociopati, jak nemáme všechno seřazené podle jednotného pravidla jsme prostě v háji. :cool: :D

A zkoušel jsi s tím dělat aktivitu v normálním editoru?? Myslím tím tedy AE MSTS, který je na tvorbu aktivit nejllepší asi ne ?? Že s tím nemá OR a TSRE5 problény to je snad jasný.
áJa stále robím aktivity v AE MSTS a to používam na x6x a 131 include. Pri vozňoch mám include v podzložke Openrails ale len preto aby som videl dĺžku súpravy v AE keď jej robím trasu. AE bez problémov a bez pádu. Na tvorbu súprav používam TSRE.

áJa stále robím aktivity v AE MSTS a to používam na x6x a 131 include. Pri vozňoch mám include v podzložke Openrails ale len preto aby som videl dĺžku súpravy v AE keď jej robím trasu. AE bez problémov a bez pádu. Na tvorbu súprav používam TSRE.
Vždyť jsem o tom už psal na začátku. Include je funkce OR, která může a nemusí usnadnit práci tvůrci nastavení. Samotnému uživateli je potom úplně jedno, zdali je něco řešeno jako kompakt nebo lego. Ta funkce je natolik specifická v rámci celého simulátoru OR, že vypisovat na ni anketu bylo poněkud mimo. Jen pro zajímavost - kolik z těch jedenácti, kteří v anketě horují pro funkci soubory include, dokáže napsat funkční nastavení pro nějakou lokomotivu. Načisto, ne nějaký záplatovaný relikt z pozůstalosti MSTS. To je jako radit tvůrci modelu, jak jej má zabalit a distribuovat.
:D Máš pravdu, zpětně to vidím taky, byla to blbost. Ale ty si nedovedeš představit to trauma, když máš různé názvy adresářů. My, vysoce adaptabilní sociopati, jak nemáme všechno seřazené podle jednotného pravidla jsme prostě v háji. :cool: :D
Znám maniaka, který je schopen přejmenovávat i textury a číslovat je (naštěstí jen ve svém trainsetu). Nebo zarovnává kód v soubrech nastavení vozů i kabin nalevo, aby řádky zařezávaly. Ordnung muss sein! und oder Jeder bekommt, was er verdient. ;)

Tak tomu ver :D :D A nie len BSE,ale aj taký brzdič BS2 je na každej masine uplne iný.
Najviac som posledne nadaval na prave retrovke 240022 na brzdic,neskutocne dlho vyrovnaval :/

I kdyby, tak to jako každý tvůrce skinu půjde zjišťovat do depa jak přesně brzdí brzdič na přesně téhle mašině........přemýšlej trochu nad tím, jak je jejich práce už tak dost těžká ;)

Nevím jak vám, ale mě teda incy fungujou normálně, ani OR nepadá, ani TSRE5 s tím nemělo problém
Další chytrák... Kolik jsi takhle udělal aktivit?
Já tady mluvím o tvoebě aktivit, takže jestli ti funguje OR, či nikoliv je úplně mimo mísu. TSRE je tak na stavbu tratí, podprogram na tvorbu aktivit není určitě na složité aktivity s reversy a "tunou" hlášek na posuny. Další problém je s Con Editorem pro OR, který je oproti ConBuilderu těžkopádný. Snažim se je používat ale například, když tvoříte soupravu vozů, se servisem 1, tak musíte při tak druhé tvorbě nové soupravy "naklikat" ten servis na začátku soupravy 3x a pak dva smazat a dávat vozy, to samé s lokomotivou, proč? Zase dětská chyba? To samé, když měníte vozy a chcete změnit soupravu, tak servis 4 dělá bordel a nejde smazat, že by další dětská chyba? PROČ! A nyhrazování chybějících vozů, pokud se con editor pro OR rovnou neporoučí do oken, tak je tam vlastně ani nevidím a nevím jejich název. Takže ten program je opět nedotažený, jako je dosud OR a v tom mám skládat mrtě souprav do aktivit? Práce v CB se spřaženám Shape Viewrem je zatím bezkonkurenční i co se týká testů consist a jejich oprav. Prostě programy OR na tvorbu aktivita a souprav jsou zatím nedotažená díla, která buď fungují an strašně složité bázi (tvorba aktivit) a co se souprav týká je zase nespolehlivé, už jen třeba pro další problém, že po výměně vozů nechává Con Editor u vozů stejná čísla, která opět odhalí ConBuilder.

Tak Lukyn-CZ mi poslal odkaz na nákladní vozy u Andreje CTL Eaos 5331 281 a výsledek je takový:
Con Editor OR samozřejmě soupravu zobrazí nádherně, jen ty mouch u tvorby popsné výš:
tsre_souprava.jpg
Con Bulder samozřejmě při startu vypíše všechny vozy, že je tam chyba, ale "vidí je", bohužel ale při kliku na Shape Viewer nezobrazí nic a napíše chybu s. souboru, takže si takto vůz v CB nezobrazím:
CB_souprava.jpg
Activity editor ten vůz "nevidí" vůbec a když dám umístit soupravu jako Loose con, je tam jen mašina, takže při tvorbě posunů, když potřebuji potahovat čtverečky po trati, se musí vyměnit za jiné. A pokud je budu chtít dát jako LC pro hráče mám smůlu. Ale MSTS AE neřve a nepadá..
AE MSTS lc.jpg

Podle mě, nezvládnete aktualizace. A teď nemyslím ty vaše, ale ty u uživatelů. Tím narážím na ještě větší bordel v trainsetech.
Krom toho, že už teď v počátcích ztrácím přehled, kde je jaký include nově aktualizován, co si mám pře-stáhnout, jak mám poznat, kdy jsem si co aktualizoval apod., obávám se, že se mi při rozšíření této novinky stane, že mi hráči pojedou na čerstvé include a já na staré či naopak. To prostě neuhlídám. Dnes model/skin visí i se střevy na netu a tak jak ho stáhneš, tak pojede, pakliže mu nenadistribuji střeva speciálně upravená pro aktivitu. S includy řeknete uživatelům přepište si doma v trainsetu snadně celou loko řadu a Bum ho! Chaos jako prase. Přemýšlím, co vše budu muset do readme nově uvádět a co hlídat? Minimálně vozidla hráče bude potřeba specifikovat, na jakém ladění jsou v misi užita a hráči tak budou muset stahovat aktuální verze includes. A v době, kdy jich bude pro vícero řad, uživatel nemusí mít časopřehled, jestli se jeho aktualizace shoduje s datem na složce u Hekla či jiném uložišti autora. Spolu s absencí informací v samotném engu či wagu (při použití include) prostě další složitost při tvorbě těžkých aktivit s hromadou různorodých vozidel. Jak píše Dan: Maňas není R z bodu A do bodu B. Navíc do toho složitosti, jako zde uvádějí Josef, Dodo či Dan. Zlatý starý eng a wag.

Snesl bych ještě include na světla nebo TCharku mašiny, která je pro typ beton a není předpoklad, že ji bude někdo někdy opravovat, ale mít include na kdejaký tří-řádkový (i kdyby 10-řádkový) parametr, u kterého se navíc neočekává aktualizace (přeladění), to mi především u méně početné loko řady připadne zbytečné v ohledu na nutnost dalších a dalších a dalších a dalších a dalších podsložek v trainsetu. Výstižný výraz je lego, Josefe. Navíc je zde faktor nekonečného množení a změn již vyšlých parametrů include, což se vám (nám) časem určitou formou zřítí na kebuli (aktualizace, nezdary uživatelů).

Na první pohled jsou include bezpochyby výhoda a v pravdě, dobrá vychytávka... nebýt té roztříštěnosti ven od samotného modelu/skinu a nutnosti celou tuto zbytečnou složitost pochopit a dávat si pozor na zbytečně moc nekompatibility s kdečím. Navíc v distribuci aktivit zpětně vše nějakým způsobem pracně slučovat a vysvětlovat. Zlatý starý eng a wag.

A co se týká práce s aktivitami... krom výše zmíněných potíží, vadila by mi ve wagu např. absence parametru délky, hmotnosti, max.brake force apod. To jsou všechno párřádkové parametry, které je mnohdy při tvorbě aktivity potřeba individuálně pro účely mise upravit, ať sedí nárazníky, vyjde hmotnost vlaku se dřevem na počet vozů a délku reálného vlaku apod., a to pak přináší wag o "šesti řádcích" s trojicí podsložek jen práci navíc. A to opět nemluvě o složitosti při distribuci takovéto aktivity.
Kolik dotazů a potíží uživatelů přinesly za desetiletí odkazy na caby a sndy. Co za těmi problémy většinou stálo?
Zlatý starý eng a wag s podsložlou OR.
Sorry.

Back
Nahoře