Špatné Rozlišení na Full HD monitoru

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Adkos
  • Datum začátku Datum začátku

Adkos

Začátečník
Zdravím, mám menší problém s MSTS a to ohledně rozlišení. Konkrétně tam rozlišení nastavit nejde. MSTS ze zapne v rozlišení které je roztáhnuté na celou obrazovku a nevypadá to dobře, tak jdu nastavení a tam si zvolím rozlišení ,jenomže problém je v tom že MSTS na ty změny nereaguje. Prostě se to neuloží mohu tam dát klidně rozlišení 1280x1024 nebo 1280x768 ale prostě nic, Rozlišení je stále stejné ale jiné nastavení grafiky,zvuků atd. se uloží ale to rozlišení prostě nereaguje. Zkoušel jsem i jiné nastavení rozlišení monitoru avšak i přesto ,že jsem měl rozlišení 1280x1024 tak se MSTS stejně spustilo v rozlišení na celou obrazovku. Monitor mám Full HD (1980x1080). Vím ,že ohledně tématu "Rozlišení" je na tomto fóru spousta ale nikdo neměl problém ,že by mu rozlišení nešlo změnit.

Tohle se nastavuje v grafické kartě: "dodržet poměr stran" Je u toho i náhled se svislými černými pruhy na okrajích. Ale u nVidia je nutné nastavit nejen pro monitor, ale i grafickou kartu. U AMD, když to nestačilo se tam zatrhlo ještě myslím něco jako "jiný provozní režim" Tam toho moc není k zatržení. Já už si to přesně nepamatuji. Tohle člověk dělá jen při přeinstalování počítače jednou za mnoho let.

Tohle se nastavuje v grafické kartě: "dodržet poměr stran" Je u toho i náhled se svislými černými pruhy na okrajích. Ale u nVidia je nutné nastavit nejen pro monitor, ale i grafickou kartu. U AMD, když to nestačilo se tam zatrhlo ještě myslím něco jako "jiný provozní režim" Tam toho moc není k zatržení. Já už si to přesně nepamatuji. Tohle člověk dělá jen při přeinstalování počítače jednou za mnoho let.
Děkuji mockrát zkusím :)

Hra v okně není řešení, když to jde nastavit na grafice. Navíc je to myslím i trochu oříznuté. Také jsem to kdysi zkoušel.

Hra v okně není řešení, když to jde nastavit na grafice. Navíc je to myslím i trochu oříznuté. Také jsem to kdysi zkoušel.
No já vím. Radši bych to měl na celou obrazovku ,ale s tou grafikou mě to moc nešlo. Respektive monitor jsem nastavil ale nevím kde tu grafiku nastavit. V Nvidia driverech jsem našel jen rozlišení monitoru avšak grafické karty nikoliv.

Edit: Po delším rozhodování jsem se rozhodl ,že se vrátím zpět k OR. Nevím ale ta hra mě prostě více vyhovuje a hlavně mi tolik nepadá. Upřímně musím říct, byl to opravdu velký boj jí tam rozjet ale na konec se povedlo. Chci jen na závěr poděkovat všem co mi tady poradily s tím rozlišením :)

Back
Nahoře