Hranickému viaduktu hrozí demolice

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku

Sohlasíte s demolicí?

• Ano

Hlasů: 0 0.0%
  • Ne

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    0
  • Anketa bude ukončena: .
G

Guest

Host
Kdo se díval na zprávy, Ví o čem mluvím. Dráhy chtějí zbourat historický viadukt u Hranic na Moravě. Sice se nepoužívá, ale je zapsán v kulturních památkách. Jezdí se vždycky po druhém viaduktu, který je vedle něho . Pod viaduktem, je stezka která musí být uzavřena aby cyklistům nespadl most na hlavu :lol: . Prý se však na demolici přistoupí až v příštím roce. Město je proti.

Napadlo mě, že když ho město tak chce, ať ho od drah koupí :idea:

Re: Hranickému viaduktu hozí demolice

ProfiAmater napsal:
Kdo se díval na zprávy, Ví o čem mluvím. Dráhy chtějí zbourat historický viadukt u Hranic na Moravě. Sice se nepoužívá ... .

Zdravím,
tak to zase někdo přehání.V sobotu jsem projížděl po 1. i 2.TK do a z Přerova a po druhém mostu si to do Hranic na Moravě pěkně pelášily osobní vlaky /viz.přiložené snímky/.Takže to opět vypadá na pěkný "dřist". :wink:
Nebylo to náhodou na Nově. :?:

Pravdou ale je,že most,po němž vede spojková kolej z Drahotuš do Hranic je už v dost špatném stavu.Opravu by určitě potřeboval.Před lety se tam i zbortila jedna klenba a kvůli tomu se z velké části zrušila výtažná kolej z Hranic.Nemyslím si ale,že by celý most nechala SŽDC zbourat.Už jen kvůli té spojce z Drahotuš a nedávno investovaným financím do jeho opravy v rámci modernizace koridoru.

David

PS. Myslím,že demolice hrozí spíše tomuto vláknu. :D

Naposled editoval moderátor:
Hezký fotky. Kdo ví jestli sou včerejší?

P.S. ČT1 Události v regionech 8)

Re: Hranickému viaduktu hozí demolice

ProfiAmater napsal:
Sice se nepoužívá, ale je zapsán v kulturních památkách. Jezdí se vždycky po druhém viaduktu, který je vedle něho
Pokud se nepletu, tak ve zprávách řikali, že viadukt ještě na seznamu kult. památek ještě není a že ho chcou teprve zapsat

ProfiAmater napsal:

Zdravím,
snímky jsou ze soboty.Vždyť jsem to ve své reakci psal,ne. :wink:
Jestli tomu nevěříte,stačí se podívat na třetí snímek.Ta červená šipka tam totiž visela jen v sobotu 3.3.2007.

David

David Hájek napsal:
ProfiAmater napsal:

Zdravím,
Jestli tomu nevěříte,stačí se podívat na třetí snímek.Ta červená šipka tam totiž visela jen v sobotu 3.3.2007.

David
Myslíš, že bych to sem psal jen proto abych si z vás udělal srandu :?: :?: :?: .

ProfiAmater napsal:
David Hájek napsal:
ProfiAmater napsal:

Zdravím,

David
Myslíš, že bych to sem psal jen proto abych si z vás udělal srandu :?: :?: :?: .

Zdravím,
já to ale jako legraci bral a vůbec mi to nevadí. :)

David

David Hájek napsal:
ProfiAmater napsal:
David Hájek napsal:
ProfiAmater napsal:

Zdravím,

David

Zdravím,
já to ale jako legraci bral a vůbec mi to nevadí. :)

David
Sorry. Možná sem s tím nepoužíváním něco bez vědomí přehnal. Ale s tou demolicí sem si prču nedělal. :)

Zdravím,
není se třeba omlouvat.Možná jste v mé první reakci nepochopil mou větu "... tak to zase někdo přehání." Zde jsem samozřejmě neměl na mysli Vás,ale naše slavné investigativní novináře a televizní reportéry.
Bylo mi jasné,že jste zde psal jen o tom,co jste někde viděl /a zřejmě nejen Vy/.
Tak to už to při "neosobní" psané komunikaci občas bývá.Bohužel. :wink:

Snad to ale s tím viaduktem nedopadne jako s "Komunou" v Přerově,kde úřednické opomenutí /či snad úřednický úplatek :?: / zavinilo demolici stavební památky.

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
není se třeba omlouvat.Možná jste v mé první reakci nepochopil mou větu "... tak to zase někdo přehání." Zde jsem samozřejmě neměl na mysli Vás,ale naše slavné investigativní novináře a televizní reportéry.
Bylo mi jasné,že jste zde psal jen o tom,co jste někde viděl /a zřejmě nejen Vy/.
Tak to už to při "neosobní" psané komunikaci občas bývá.Bohužel. :wink:

Snad to ale s tím viaduktem nedopadne jako s "Komunou" v Přerově,kde úřednické opomenutí /či snad úřednický úplatek :?: / zavinilo demolici stavební památky.

David
No a jak se hezky naše názory ztotožní. Snad se to nějak vyřeší.

Jo o tom mostu jsem už něco slyšel. Pravděpodobně vlivem nestabilního podloží se propadl jeden pilíř (možná i více). Nicméně statika mostu nabyla porušena tak se po něm může jezdit vesele dál. Jen být fírou tak se před každým přejetím pomodlím, aby to vydrželo, přecejen je to už dědeček...

Back
Nahoře