Živák

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Martens napsal:
Tam třeba nee, ale jsou některé aktivity, kde seženeš koridorem na zelenou vlnu, sem tam žlutá a plný kotel .... tam už ten živák potřebuješ jako sůl, abys u toho MSTS neusnul....
Na dlouhých EC aktivitách bez zápletek mám živák rád. Má hned několik výhod. Na zelenou vlnu mě neruší při spaní a reaguje už na žlutou, takže stihnu i včas přibrzdit (zastavit). :D :D :D

Michal napsal:
Martens napsal:
Tam třeba nee, ale jsou některé aktivity, kde seženeš koridorem na zelenou vlnu, sem tam žlutá a plný kotel .... tam už ten živák potřebuješ jako sůl, abys u toho MSTS neusnul....
Na dlouhých EC aktivitách bez zápletek mám živák rád. Má hned několik výhod. Na zelenou vlnu mě neruší při spaní a reaguje už na žlutou, takže stihnu i včas přibrzdit (zastavit). :D :D :D
Ještě přidat ARR a máš klid uplnej.To už by jsi jenom seděl a mačkal čísla :)

Churchill napsal:
Myslím, že Zbyněk Šemora vymyslel tzv. "den blbec" (jestli ne on, tak mě opravte). Jsem přesvědčený, že tam se nudit nebudeš. :D
Když mmně ten den blbec nefachčí :mad:

Naposled editoval moderátor:
Nebo si k tomu vzít knížku a sem tam kouknout kde už sem :study:

Zdavím, nejsem fíra a ani se nevyznám v zařízení v loko, ta k bych se chtěl zeptat na pár otázek:

Na koridore si toho živáka v reále moc neužiješ Very Happy
Proč??? jak to?? Myslel jsem, že pípá po určitém intervalu.

Ještě přidat ARR a máš klid uplnej.To už by jsi jenom seděl a mačkal čísla Smile
K čemu je zas dobrý tohle a co to je???

Předem vám děkuji za to, že mě neukamenujete :D :D

Edie napsal:
Zdavím, nejsem fíra a ani se nevyznám v zařízení v loko, ta k bych se chtěl zeptat na pár otázek:

Pokud je na návšstidle "volno" tak živák na kódované trati je vyřazen z činnosti a na "volno" u nekódované trati normálně funguje

Edie napsal:
Ještě přidat ARR a máš klid uplnej.To už by jsi jenom seděl a mačkal čísla Smile
ARR je automatická regulace rychlosti

Osobně mám rád AVV = automatické vedení vlaku, to pak je totál pohoda

Vrbam napsal:
Edie napsal:

Pokud je na návšstidle "volno" tak živák na kódované trati je vyřazen z činnosti a na "volno" u nekódované trati normálně funguje

Edie napsal:
ARR je automatická regulace rychlosti

Osobně mám rád AVV = automatické vedení vlaku, to pak je totál pohoda

add 1. otázka: A co když fíra dostane nějaký potíže a zívak je "vyřazen", to můu teba pochopit i tak, že vlak nikdo neřídí a nikdo to nepozná???

add. 2 otázka: Tak to ten fíra tam je úplně "zbytečně", ne??? :D :D :D :D

Edie napsal:
add 1. otázka: A co když fíra dostane nějaký potíže a zívak je "vyřazen", to můu teba pochopit i tak, že vlak nikdo neřídí a nikdo to nepozná???
Tak to na zelenou jede vesele dál, zastaví se to když vlak najede na výstrahu.
Vypráví se to že fíra na kódované trati vesele vykonával potřebu ze dveří jedoucí loko a tak v zatáčce cukla a on prý vypadl, pak ta mašina jela na výstrahu a zastavila se, po chvíli ji doběhl a pokračoval dál.
Jinak by šla zastavit pomocí TRS

Edie napsal:
Třeba jedno metro v Paříži řídí počítač
při AVV je tam fíra jako dozor, co kdyby to někoho přejelo a pak také dává souhlas k jízdě a případně to řídí tam kde prkna (AVV) není a nebo když je poroucháno

U AVV je tam fíra především proto, aby automatice upřesňoval ty 4 zástupné znaky opakovače. Jinak by mašinka do každé odbočky jezdila jenom 40 km/h.
Myslím si, že tam bude navždy, protože na dráze ve volné krajině se může vyskytnou spousta neočekávaných i očekávaných událostí a na to ani ten nejlepší počítač nezareaguje.

Vrbam napsal:
Edie napsal:
Tak to na zelenou jede vesele dál, zastaví se to když vlak najede na výstrahu.
Vypráví se to že fíra na kódované trati vesele vykonával potřebu ze dveří jedoucí loko a tak v zatáčce cukla a on prý vypadl, pak ta mašina jela na výstrahu a zastavila se, po chvíli ji doběhl a pokračoval dál.
Jinak by šla zastavit pomocí TRS

Edie napsal:
Třeba jedno metro v Paříži řídí počítač
při AVV je tam fíra jako dozor, co kdyby to někoho přejelo a pak také dává souhlas k jízdě a případně to řídí tam kde prkna (AVV) není a nebo když je poroucháno
Díky Ti za vysvětlení. Ta historka mě opravdu pobavila. :D :D :D :D

Čau mám menší problém,když si zapnu živák,tak nvm jak se to stane mi někdy vlak začne brzdit,spadne do záchraný brzdy a už nejde odbrzit,takže konec hry a odznova hezky.Nevěděl by jste mi někdo pomoct,díky. :?: :?

Back
Nahoře