Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Pokud mi bylo poskytnutno, jak testerská verze OR CZ, tak i v té vydané veřejné OR CZ 1.02. Tak tam jedou vozidla s laděním pro OR jiných tvůrců v pohodě. Tedy zatím testuji diesely. Tohle jsem s Icikem řešil hned po vydání první verze CZ. Pokud by se vytvořila jakási zvláštní verze s laděním pouze pro tuto verzi a nefungovaly by jiná vozidla, vznikne jakási skořápka jen pro CZ komunitu s nekompatibilním trainsetem ze zahraničí a tohle by byla cesta do pekel. Ale tohle jsem snad probrali a jak jsem psal, mám laděno pro klasický OR a vozy v soupravě hráče jedou korektně.Zobrazit přílohu 29358
Bohužel to já si myslím také. A kluci z Kunifuchs.de kteří jezdí tvoje a Joskovi aktivity mne to potvrdili.

"A je vidět, že si OR děláte jen pro sebe"....
Tak tuhle větu snad ani nemůžeš myslet vážně.... :mad: Když nechceš cpát peníze do nové sestavy, nikdo tě přece nenutí... To je jako osočovat vývojáře nových her, že to dělají jen na nové počítače. S timhle přiblblým názorem by jsme tu dál hráli akorát Sokoban, žížalu a Prince of Persia...
Jinak ta Icikova verze zas až tak náročná neni, já nemám buh ví co za noťas a jedu 30FPS bez potíží.

Tak tuhle větu snad ani nemůžeš myslet vážně.... :mad: Když nechceš cpát peníze do nové sestavy, nikdo tě přece nenutí... To je jako osočovat vývojáře nových her, že to dělají jen na nové počítače. S timhle přiblblým názorem by jsme tu dál hráli akorát Sokoban, žížalu a Prince of Persia...
Jinak ta Icikova verze zas až tak náročná neni, já nemám buh ví co za noťas a jedu 30FPS bez potíží.
Tak si jezdi.

A ty si myslíš že má někdo z obyčejných uživatelů zájem o to aby aktivitu kvůli vašemu nahození loko a dalším postupům strávil půl hodiny jen stáním ve stanici a nejel?
Tohle právě měli vychytané v TS. To tam tehdy naprogramoval Michal (když se těmto pracím ještě věnoval) a pak na nějaké slezině mi to předhodil ať dám Peršinga do provozu. A jen se smál, jak s tím půl hodiny zápasím. Hledal jsem jističe, odpojovače, baterky, atd.
A ve finále mi poradil klávesovou zkratku, jak to dát zrychleně do plného provozu.
Zkrátka tohle je jenom taková demonstrace možností, co je možné naprogramovat, ale běžný uživatel to stejně používat nebude, protože chce jezdit a ne půl hodiny dávat vlak do provozu.
Za mě, tohle vše jsou zbytečnosti, kvůli kterým bych nezvyšoval nároky na HW a nenutil k přelaďování všech vozidel.

Je už vyřešená funkce brzdiče? Aby šla při přecházení na druhé stanoviště zavřít a pokud jí nezavřu, tak na druhé straně nepůjde otevřít (vzduch poletí ven nebo bude brzdič zamčený. To samé přídavná brzda. To by byla bomba. Ale v MSTS Bin to myslím kompromisně fungovalo. Když jsme chtěli přejít, tak se musel zrušit směr a zabrzdit vlakovou a mít povolenou přídavnou. Už si to přesně nepamatuji.

dobré ráno, doposud používám poslední MG verzi s Icikovými shadery a je to super vizuální poježdění a tak jsem šel zkusit verzi OpenRails_CZSK 1.02 stejně jako MG verzi. Nakopíroval jsem si ji mimo systémový disk a v dané trati přepsal vše z Potřebných souborů. Po nastavení dle obrázků dám spustit, černá obrazovka, po chvilce spadne hra dolů do lišty a teprve po nějaké době ji lze zase z lišty otevřít do fullscreenu. Kde může být chyba? V okně to spustit lze. Tohle mi MG verze ani stabilní verze nedělá, tam vždy vyskočí logo Openrails a v zápětí default obrázek dané tratě. PC mám přitom myslím dostatečně nabušené - Intel(R) Core(TM) i7-10700K CPU @ 3.80GHz, RAM 16 GB, GK Nvidia RTX 2060 Super 8 GB, monitor 1920x1080. Po ukončení vidím ikony a okna na ploše 2x větší, po chvilce se zase upraví jejich velikost na původní. Nastavení obrazu v Openrails mám taky 1920x1080. něco se mi tam mezi sebou pere, ale nevím co a odpověď jsem zatím nikde nevygooglil. Budu vděčný za každou radu.

Jinak poježdění je to zase o krok/skok dál :), díky Iciku a všem kolem tohoto projektu

Čím víc detailností a reálnosti v přípravě, nazahování, jízdě a tak vůbec všeho co jako skutečný fíra musím dělat, tím lépe. Kdo má problém s tím, aby si osvojil postupy pro nahození lokomotivy (soupravy), ať si jezdí TS, nebo třeba Vlak na Pc z roku 2000. Iciku a všichni, co se podílíte na téhle úžasné verzi ORTS, jen tak dál a nenechte se rozhodit pár lidma, co mají problém se zákaldníma postupama, jenž jsou Alfou a Omegou pro strojvedoucí.

Však je teď vše v pohodě? Vždyť jedou vozy i se starým laděníma traffic šlape, jak hráče, tak PC. Takže o nic vlastně nejde. Mně se tenhle OR taky líbí.

Mě se taky tohle OR líbí je super že je to více reálné a Iciku já doufám že to bude ještě lepší než teď

Ok !!! Já kvůli jedné hře nebudu cpát penize do něčeho co mám jen pro zábavu.
Čau.
Hele na jednu stranu tě chápu, ale uznej, že tohle není argument. Na starým compu si taky nezahraješ nové hry. Je to jako s nedávným vydáním Mafia Remake. 80% uživatelů si stěžovalo na fórech, že nejdeou pod Win7, ale pouze pod Win10 a o náročnosti na GK a procesor se ani nemá cenu bavit. Tey pokud to budeš hrát se všemi detaily a né jako omalovánku. Odpověď byla jasná, Win7 je mrtvý a prostě přejďěte na desíky. To samé platí pro MSTS a postupný a dovolím si to takhle napsat, poněač celý OpenRails z MSTS čerpá, takře "Remake MSTS" s názvem OR. Takže stěžovat si, že nebudeš vrážet do PC sestavy, nemá smysl. Buď budeš mít počítač, jaký máš, a holt budeš jezdit jen MSTS, na který už za chvíli nebude nic nového, nebo vylepšíš sestavu a budeš pařit novější hru.
A ty si myslíš že má někdo z obyčejných uživatelů zájem o to aby aktivitu kvůli vašemu nahození loko a dalším postupům strávil půl hodiny jen stáním ve stanici a nejel?
S tímhle souhlasím se vším všudy a někde jsem k tomu tady psal připomínu. Ano, pokud fíra pouze střídá ve stanici, je tahle peripetie úplně nanic. Tohle by platilo pro fíru, nastupujícího na soupravu nákladního vlaku, na začátku směny, kdy obíhá celý vlak a dělá kontrolu soupravy před vypravení,. teď je ale otázka jak docílit toho, aby byly možné obě varianty a to asi ani není možné, jde jen o hru a vozy mají jen jedno ladění. Takže:
a) tenhle start aktivity co je teď a mně osobně to spíš leze na nervy, poněvač třeba střídání fírů ve stanici travá někdy jen 2 minuty a navíc to dělá bordel s přestupy na traffic a to je podstatnější.
b) vrátit start aktivit jak byl, ale ten vysokotlaký švih, samozřejmě ponechat.

S tímhle souhlasím se vším všudy a někde jsem k tomu tady psal připomínu. Ano, pokud fíra pouze střídá ve stanici, je tahle peripetie úplně nanic. Tohle by platilo pro fíru, nastupujícího na soupravu nákladního vlaku, na začátku směny, kdy obíhá celý vlak a dělá kontrolu soupravy před vypravení.
Ja neviem, kde ja robím chybu, ale v mojej aktivite pokiaľ začínam v stanici X so svojou súpravou, tak v stanici X musím súpravu normálne seriózne dofúkať a mašinu nahodiť.... Prídem do stanice Y, kde striedam kolegu na vlaku, ktorý smeruje nazad do stanice X. Preberiem jeho vlak, ale súprava ja nafúkaná, nachystaná. Áno, bavíme sa o poslednej verzii CZ/SK OR. To mi príde naprosto v poriadku. :)

Jak se prosím zvednou sběrače na druhé lokomotivě když jedou jako dvojice? První v pohodě P a Shift+P, ale u druhé na to nemůžu přijít. V MG verzi zvedají obě lokomotivy sběrače současně.
díky

Ja neviem, kde ja robím chybu, ale v mojej aktivite pokiaľ začínam v stanici X so svojou súpravou, tak v stanici X musím súpravu normálne seriózne dofúkať a mašinu nahodiť....
Tohle by bylo, kdyby přeci byla souprava sešibovaná u perónu. aůe pokud už je nachytaný vlak k jízdě cca 2 minuty před odjezdem? Tak přeci nebudeš dofoukávat a kontrolovat ne? Píšťalka a odjezd. Takto vesměs začíná 80% aktivit.

Tohle by bylo, kdyby přeci byla souprava sešibovaná u perónu. aůe pokud už je nachytaný vlak k jízdě cca 2 minuty před odjezdem? Tak přeci nebudeš dofoukávat a kontrolovat ne? Píšťalka a odjezd. Takto vesměs začíná 80% aktivit.
Áno, keďže ja som začal robiť aktivity až s vydaním tejto verzie, tak ten čas potrebný na oživenie súpravy už beriem do úvahy. Staršie aktivity, kde čas na prípravu nie je, budeme musieť zatiaľ prekúsnuť cez ctrl+_ alebo inicializaciu brzd. :) Ten efekt je vtedy predsa rovnaký, ako keď nasadnem do nachystanej súpravy.

Čau Iciku.
Když už tedy přepracováváte OR na CZ verzi, bejde nějak udělat to, aby uměl i mimo "vavek" přehrávat po zadání do události i soubory Mp3? Byla by to strašně velká úspora dat při distribuci aktivit.

Čau Iciku.
Když už tedy přepracováváte OR na CZ verzi, bejde nějak udělat to, aby uměl i mimo "vavek" přehrávat po zadání do události i soubory Mp3? Byla by to strašně velká úspora dat při distribuci aktivit.
Ahoj, netuším co to obnáší. To nemohu slíbit. Lehce se to řekne. Hlavní šéfprogramátor je zcela zaneprázdněn jinými úkoly.

Back
Nahoře