CZSK verze 1.2

Trpce polknu a nebudu ti odpovídat Tvým fešným stylem.

Pokud máš opravdu poslední verzi 1.2.2 a povolený AutoUpdate tzn. všechny patche, tak s AI by rozhodně problém být neměl. Pokud si tedy nehraješ s časem a neurychluješ simulaci třeba na 4x a více. Zrychlování času nedělá dobře dalece složitějším algoritmům fyziky než má původní OR.

Pokud změníš lokomotivu, musíš nastavit správnou polohu brzdiče. Takto to bylo chtěno a je uděláno. Pokud se ti nechce nic kontrolovat a nastavovat, nastav si výchozí polohy brzdičů do správné polohy v eng už předem.

Denní doba a celý cyklus ročních období je stále otevřené a nemysli si, není to jen tak jednoduché něco v kódu změnit nebo napsat nový a hurá sedí to jak hrnec na prdel. To fakt ne.

PRO VŠECHNY - poslední patche umožnily obecnou kompatibilitu se všemi laděními i čistě jen MSTS only laděním. To znamená, že když si někde stáhnete lokomotivu a vozy z roku 2010 pro MSTS, budete schopný bez jakékoliv úpravy eng/wag normálně jezdit a brzdit. Věnovali jsme tomu dost času a děláme to pro Vás všechny!

Naše CZ/SK verze OR je kompatibilnější s MSTS jako nikdy žádný OR nebyl!
Samozřejmě pořád platí, že naladěná vozidla přímo jsou dalece lepší a kvalitnější volbou.

Žádnou loko neměním, jsem celou dobu na 854. Urychlení času už dávno nedělám. Jde o to, že jsem vzal poslední nejaktuálnější aktivitu, abych zjistil zda pojede a bohužel. Od Chlumce do Kolína Zálabí soupravová brzda funguje, sic trošku hůře páč jedu nastavení od Josky, příjezd do nádraží a zastavení u nástupiště bohužel nic se neděje, jen odfukuje, nekompromisně projíždím červenou, fajn, vrátím se zpět a znovu dojezd to samé, tedy beru za loko brzdu ta funguje a pomalu docuknu k nástupišti.
Napojení peršana proběhlo OK, test brzd to samé, nic. Dan poradil, vlez na peršana a zabrzdi, jak vlez na peršana, tam je fíra co to odřídí do Nymburka, už to chápeš. Fajn vlezu zabrzdím pak to funguje, ale brzdy už sou pak daleko více jedovaté. V Nymburce už ji radši odpojím a jedu bez ní, na úkor toho, že mě tam nevjede jedna souprava. Ve finále, když dojíždím k Chlumci, mám stůj, páč souprava, která měla zmizet tam stojí na mé koleji, fajn přelezu do ní, ale s peršanem nehnu a to mě dopálilo. To co fungovalo dobře v klasickém OR, tady ne. Tedy to není jen o opravách cest, je to i o opravách trafiku a ladění, které nejsou.
Tebe neštve, když se ti něco nepovede nebo nedaří. Teď mě nic jiného nezbejvá, než napsat u aktivit na CZ/SK nehratelné.

Tohle, co popisuješ odpovídá špatné manipulaci s brzdičem. Určitě si neměl správně nafoukanou brzdu (možná ve švihu naprosto přebitou brzdu).
Na peršanovi si nedal "Závěr" a jel si s otevřenou brzdou.
AI se chová stejně jako v původním OR. Jen musíš mít verzi 1.2.2 a aktualizaci patche nyní už na verzi 1.2.2.29.

Ale mě to hrozně těší, že ti to takto "nefunguje". Protože to je známka toho, že to opravdu funguje. Zní to podivně, co?

Ahoj,prosim kdepa najdu aktualizaci patche nyní už na verzi 1.2.2.29,jinak to co popisuje alcapone mi dělá taky,810+vlek a vlaková brzda ani ťuk .....

Znova opakuji, co mě je po peršanovi, eng použit Joskův. 854 začíná se zataženou lokomotivní a odbržděnou soupravovou. Psal jsem, že je třeba vše poladit, vy si zatím hrajete s esem ostatní bohužel.
A jakou verzi asi používám, poslední staženou, tedy se má snad sama aktualizovat.
Jediný o co mě jde, dokud tu nebude balík engů měl se nechat původní stav a né hned jít po změnách ovládání brzdy.

Ahoj,prosim kdepa najdu aktualizaci patche nyní už na verzi 1.2.2.29,jinak to co popisuje alcapone mi dělá taky,810+vlek a vlaková brzda ani ťuk .....
Nikde. Od jisté doby funguje AutoUpdate. Stačí si stáhnout verzi 1.2.2 na webu https://msts-rw.cz/ a spustit. Program se sám aktualizuje a potvrdí to hláškou o nainstalovaném patchi.

854 začíná se zataženou lokomotivní a odbržděnou soupravovou
Tohle je snad špatně, ne? To pak nemůže fungovat. Přídavná odbrzděná a vlaková v závěru. Tak to má být výchozí. A celá desetiletí tomu tak bylo. :) Poté se nemůže stát že lokomotiva přidaná do vlaku bude nějak zlobit.

Já také čekám, kdy se mi to samo aktualizuje. A verzi 1.2.2 mám. Možná mám něco špatně nastavené.
Řádek s verzí se nepřepisuje. Patch je kontrolován při každém startu programu. Pokud je již nainstalován, nedá o sobě ničím vědět. Pokud není instalován, zobrazí se dialogové okno s oznámením o proběhlé aktualizaci.

Důležité pro aktualizace je nemít ve složce s OpenRails soubor skipAuto.ini. Ten zakazuje aktualizace.

Žádnou loko neměním, jsem celou dobu na 854. Urychlení času už dávno nedělám. Jde o to, že jsem vzal poslední nejaktuálnější aktivitu, abych zjistil zda pojede a bohužel. Od Chlumce do Kolína Zálabí soupravová brzda funguje, sic trošku hůře páč jedu nastavení od Josky, příjezd do nádraží a zastavení u nástupiště bohužel nic se neděje, jen odfukuje, nekompromisně projíždím červenou, fajn, vrátím se zpět a znovu dojezd to samé, tedy beru za loko brzdu ta funguje a pomalu docuknu k nástupišti.
Napojení peršana proběhlo OK, test brzd to samé, nic. Dan poradil, vlez na peršana a zabrzdi, jak vlez na peršana, tam je fíra co to odřídí do Nymburka, už to chápeš. Fajn vlezu zabrzdím pak to funguje, ale brzdy už sou pak daleko více jedovaté. V Nymburce už ji radši odpojím a jedu bez ní, na úkor toho, že mě tam nevjede jedna souprava. Ve finále, když dojíždím k Chlumci, mám stůj, páč souprava, která měla zmizet tam stojí na mé koleji, fajn přelezu do ní, ale s peršanem nehnu a to mě dopálilo. To co fungovalo dobře v klasickém OR, tady ne. Tedy to není jen o opravách cest, je to i o opravách trafiku a ladění, které nejsou.
Tebe neštve, když se ti něco nepovede nebo nedaří. Teď mě nic jiného nezbejvá, než napsat u aktivit na CZ/SK nehratelné.
Nepíšu sem moc často, ale..
Teď se vzteknu, protože už mě to .. jsem vzteklej.
Nepochopení toho, že v rámci vývoje se snažíme mašiny dotáhnout do dokonalosti, ale bohužel máme dokonalé (zatím) pouze dva peršingy Tě neomlouvá. Jirka hodně pohnul OR směrem zpět k MSTS a stejně se to někomu nelíbí.
Tohle není cesta doprdle. My u toho sedíme kurva půl roku denně 3-4 hodiny, snažíme se dotáhnout všechno do dokonalosti a stejně se najdou pitomci, kteří to nejsou schopní pochopit,.
Pak se najde spousta lidí, většinou z reálu, kteří všechny naše vyepšení kvitují a spíš jsou překvapení, kam až jsme OR dotáhli.
Vyber si sám, na kterou stranu chceš patřit. A tady už to není o tom, kolik obsahu z neexistujících webů jsi shromáždil na svém webu (na který se musím nesmyslně přihlásit, abych si mohl stáhnout free obsah).
Tady už je to o tom, jestli chceš, nebo nechceš, aby se i tvé aktivity a tvůj obsah někam pohnul.
Protože u nás nejsou limity. Umíme udělat úplně všechno.
Ale arogantní nesmyslné bláboly lze pouze přeskočit a ignorovat, anebo se snažit vysvětlit, že to je jinak.
My potřebujem pomoct s tím lazením a vychytáváním. My potřebujeme pomoct s tím co chtějí aktivitáři nebo kdokoli.
Ale napsat "stojí to za hovno". To je hodně velká síla, že si to dovolíš...
A než se začneš zase vztekat, je mi 49 let a ARR, které jsem 4 roky programoval je v oficiální verzi ORMG rev. 100.
A jsem očkovanej. :D

Důležité pro aktualizace je nemít ve složce s OpenRails soubor skipAuto.ini. Ten zakazuje aktualizace.
Já jsem nyní v práci, ale přišel mi email, že tento soubor zakazující aktualizace je ve vašem balíčku verze 1.2.2 zapsán defaultně. Večer se podívám. Vím jenom tolik, že jsem určitě nic nedopisoval.

Teď se vzteknu, protože už mě to .. jsem vzteklej.
To chce klid. U Alcaponeho je to normální. Já po vydání aktualizace, po které jsem "krvácel" jak mi dala zabrat dostal o Josky tolik zprďanů a měl jsem podobné pocity. "Nasr***" :) Jenomže když jsem prověřil, bohužel měl pravdu. Jen to neumí podat tím správným tónem.

Já jsem nyní v práci, ale přišel mi email, že tento soubor zakazující aktualizace je ve vašem balíčku verze 1.2.2 zapsán defaultně. Večer se podívám. Vím jenom tolik, že jsem určitě nic nedopisoval.
Ano, vskutku se tam zatoulal, ale teď pokud stáhnete znova, měla by být už verze 1.2.2 bez toho souboru. Jinak ho stačí vymazat nebo lepší přesunout pryč z OR.
Tento soubor je důležitý pro aktivitáře, kteří ukládají hru a testují svou aktivitu. Může se totiž stát, že uložena pozice nebude kompatibilní po dalším opatchovani. To je daň za neustálý vývoj simulátoru.

A nebylo by lepší nainstalování aktualizace vždy potvrdit? Vždyť je to normální u všech aktualizací u všech programů a her. Prostě:
ANO = OR se aktualizuje
NYNÍ NE = OR aktualizuji později
Tohle mi přijde lajckým rozumem schůdnější a hlavně jako uživatel svého PC vím, ano aktualizuji teď to či ono. Ne že si dělá comp co chce. :)

Tak jinak, bylo to kdysi, bude to znova. Eng se strojvedoucím by byl jak chci já a eng bez dle vás, tedy přelézt.
Jak to má Josef nastavené, tak to je. Tady šlo asi o to, že když vlezeš nebo opouštíš mašinu, soupravu, máš mít zateženou ručku, tu nenasimuluješ, tak se to vyřešilo lokomotivní. Teď v OR to asi jde, tedy ručku tam dáš.
Za další, kluci proč nejdříve nevyřešíte ukládání hry a s tim nastavení mašiny, kdy tu právě děláte změny, které se neuloží.
Zatím se to dělá čím dál složitější, že se odradí hromada hráčů, proč není hromada fanoušků, hráčů v RW, právě pro její složitost, ano tam je klávesová zkratka, která mě mašinu nahodí. Psalo se tu o složitosti a jejich stupni, nechcete se opravdu nad tím zamyslet a né si tvrdohlavě prosazovat svou hyper realitu. Tím i možná dle mě odradíte stavitele tratí dál pokračovat, protože pro složitost ovládání si ty tratě nikdo nebude kupovat či stahovat. Toť za mě vše. Zkusím se sem vrátit za rok, dál budu pokračovat na klasické verzi OR.

Takře k nové verzi, zatím test souprava:
Consist:
"dan_310_os3510_hr_AirEmpty" = i když tam mám tenhle kód, vlaková brzda je při startu aktivity zatažená na plný brzdný účinek, tak se to stejně chová jako by tam ten kód AirEmpty vůbec nebyl.

Jinak ale změna stanoviště na 742 a výhled ven sedí a není rozhozen, to je super.

Tak VELKKÁ OMLUVA! Nikdo mi nenapsal, že jste chlapi změnili ten kód dle mých připominek a já to něvěděl. z:
AirEmpty na AirE. Tedy dodatečně díky za zkrácení kódu do consist. Akorát netuším z čeho si mám vytvořit ten blokovací soubor pro aktualizace.
Dan

Back
Nahoře