CZSK verze 1.2

Vám funguje myší zapínání řízení? Já když tam hrábnu, tak se pakeťák rozkmitá 100x za sekundu sem a tam a zůstane opět ve vypnuto. Proto ovládám vše klávesnicí.
Asi jsem si stáhl nějakou rozbitou soupravu. Možná tady je ten problém. :) Ale natočit video bude asi nejlepší pro identifikaci problému.

Zdravím páni. Pozerám, že od vydania verzie OR CZ 1.3. prebehla nejaká aktualizácia. Totiž dnes je 21.7.2021 a ja mám stále verziu 1.3. z 11.7.2021, 18:29 hod. SkipAuto.ini v zložke OR nemám. Budete taký láskavý poradiť mi ako to aktualizovať. Prípadne je potrebné niekde niečo aktivovať? Ďakujem.

To preto lebo spúšťaš Openrails64.exe
Neviem, treba to na tom webe dať väčším písmom čo treba spúšťať? :cool:

!!!!!!!!!!!! Treba spúšťať Openrails.exe !!!!!!!!!!!!

Nič veď v pohode :) ja som to preto dal do tých vykričnikov aby si to každý všimol. Lebo už sme viac týchto dotazov mali a tak nech je to vidieť že Aha niečo tu je :D Som rád že to ide :)

Zdravím,
Neviete mi prosím s týmto pomôcť?,nechce mi vôbec nainštalovať aktualizáciu,SkipAuto.ini nemám.

Dakujem za radySnímka obrazovky (1).jpg

Dej si složku OpenRails_CZSK někam mimo Program Files(x86).
Díky,už funguje a ináč originálne nastavenie je aké pre verziu,lebo na msts.rw je iné nastavenie ako máš pod profilom na fóre (nekolik obrázku jak nastavit OR máš),podľa toho si to mám nastaviť alebo ako?

Ahoj Jindro,
měl bych na tebe takový (doufám, že na naprogramování) menší dotaz. Bylo by prosím možné do vaší verze OR CZ přidat stejnou funkci píšťaly, jak tomu bylo ve tvé ARR verzi 1.2? Tedy tak, aby píšťala pískala tak krátce či dlouze, jak dlouho budu držet klávesu "B"? Děkuji

Zácvikový den na 162 x+1. Dnes jsem dojel z Hustopečí až do Brna. Ale. Problém asi dělá přechod z tratě nekódované na trať kódovanou. Jakmile naskočilo mezikruží, opět mi práskla NZ1. Po zastavení a vybavení šlo pokračovat v jízdě jen na režim VYL. Ale abych mohl jet více než 120 a fungoval opakovač, bylo nutné zastavit a přepnout se do režimu PRE. A pak už to jelo normálně až do cíle. Asi je ten problém, že na mezikruží v rychlosti 90 naskočí rychlost 40 a bouchne to. Ale to by asi nemělo.

On MIREL (slovenská pomsta) má dost ostrou brzdící křivku a když je velký skok mezi rychlostí požadovanou a skutečnou, práskne. Mnohdy než stačíš nasadit brejle a namačkat si třeba rychlost manuálně.

Ahoj, chci se zeptat, nevrtalo se nějak v traťových bodech? Trasách? Přestal mně fungovat posun, nechtějí se přestavit výhybky, před aktualizací to fungovalo. Aktualizoval jsem až teď někdy od soboty.

Zácvikový den na 162 x+1. Dnes jsem dojel z Hustopečí až do Brna. Ale. Problém asi dělá přechod z tratě nekódované na trať kódovanou. Jakmile naskočilo mezikruží, opět mi práskla NZ1. Po zastavení a vybavení šlo pokračovat v jízdě jen na režim VYL. Ale abych mohl jet více než 120 a fungoval opakovač, bylo nutné zastavit a přepnout se do režimu PRE. A pak už to jelo normálně až do cíle. Asi je ten problém, že na mezikruží v rychlosti 90 naskočí rychlost 40 a bouchne to. Ale to by asi nemělo.
Furt stejný problémy. Mačkej Enter :D
Prostě dokud si ten manuál nepřečteš, budou problémy. Anebo za každým návěstidlem mačkej enter.
Jinak bez omezení je možno jet v režimu ZAV, tam ti nepráskne nikdy nic.

Ahoj, chci se zeptat, nevrtalo se nějak v traťových bodech? Trasách? Přestal mně fungovat posun, nechtějí se přestavit výhybky, před aktualizací to fungovalo. Aktualizoval jsem až teď někdy od soboty.
Mám tu podobnou stížnost od Dominika, ale bude to spíš něco Jirkovo.

Ja som skôr hlásil že keď prejdeš do 2.stanovišta a zmeníš smer tak ti mirel ukazuje návesť za chrbtom a nie tu pred tebou.

Zdravím, dneska jsem konečně našel chvilku, kdy jsem si sedl k OR CZ a projel si úsek z Vrútek do Žiliny s mašinkou ZSSK 162.002 a testovací soupravou Urpín.
Mašinku i s Mirellem se mi podařilo správně nastavit, rozjel jsem se, jízdu jsem si užíval, až do doby, kdy jsem si chtěl trošku přibrzdit. Odbrzdil jsem, ale souprava mi stále zpomalovala. Tak jsem se podíval pod F5 a souprava mi zůstala zabrzděna. Pomohlo až Shift + _.
Pak jsem si všiml, že pod F9 u soupravy lze navolit brzdící režim. Pro celou soupravu jsem nastavil R+Mg, ale brzda se chová stále stejně. Zřejmě to bude asi jen neznalost, ale "nakopl" by mě někdo, prosím, co dělám špatně? Děkuji :)
Open Rails 2021-07-22 10-50-40.jpg

dvacka: A zkoušel jsi nízkotlaký přebití? To je první, na co saháš, když ti to nechce povolit. Pokud by se tlak ve válcích tímto snížil, pravděpodobně sis to jen během jízdy omylem přebil. Pokud nízkotlaký přebití nepomáhá, je problém jinde.

Díky za odpověď a radu, ale nepomohlo to. Zkusil jsem jak nízkotlaké, tak i vysokotlaké přebití a jediná možnost, jak odbrzdit vozy je buď počkat, až souprava zastaví a nebo Shift+_.

Nejnovější patch přináší daleko větší hustotu srážek až do hodnoty 1.0 (původní OR umí jen do 0.035). Teď se dá nastavit opravdu velký chcanec. Atmosféra je naprosto boží, když je nasněženo a pustíte do toho silný liják. To je pak krásná fujavice! Také je vidět jak se více vítr opírá do kapek nebo sněhových vloček. Ovšem nic není zadarmo a trochu se sníží FPS, ale je to kompenzováno dynamickým srážkovým boxem. Nic není nutno v menu OR nastavovat.
Vyzkoušejte a svěřte se svými dojmy.

Back
Nahoře