CZSK verze 1.2

Tohle není posun ale vnucení nějaké funkce, která se mi líbí.
Opakuji znova, pokud to dám jako hodnotu do eng/wag, kdo to bude používat? Já se s tím seru třeba celý víkend a výsledek 0. Vy vidíte jen otravnou funkci na otevírání dveří. Ale pro mě to je vymýšlení nových algoritmů třeba, aby otevření a zavření dveří spotřebovalo nějaký ten vzduch pro písty atd. Myslíte si, že je to jednoduché a za hoďku zfouknuté?

Už i Josef Vogeltanz se na to vykašlal a nevím o nikom jiném kromě Igora, kdo by byl schopen vám ty vozy naladit. Jeden člověk to nespasí.
Připadá mi naprosto zbytečné dělat něco nového nebo dokonce volitelného, pokud to nebude řídit program sám.

Právě přesně pro tohle si myslím, že je to super nápad. Detaily a malé "blbůstky" tvoří celkový realistický dojem.

Ahoj Iciku, vymýšlíte pro simulátor úžasné věci, kde se každým dnem přibližujeme více k realitě, ale u otevírání dveří bych se přikláněl k názoru od @Ikarus280.08, aby v Menu OR byla možnost volby, zda chci při zastavení ve stanici umožnit cestujícím výstup ze soupravy, až po zmáčknutí tlačítka (např. Pantery ř. 440, 640) a nebo chci, aby na rychlíku, který má řazeny vozy, které se otevírají klikou, si po zastavení ve stanici dveře otevřel cestující sám.
Věřím, že i taková "prkotina" zabere naprogramovat hodně času a proto bych ji určitě nemazal, ale "schoval" pod nějaké tlačítko v nastavení, aby si každý podle chuti a toho, s čím právě jede určil, jestli dveře bude otevírat fíra nebo cestující ;)

Věřím, že mě všichni chápete a díky za Vaše názory. Ještě si nechám čas na rozmyšlení, co s dveřmi.
Dneska jsem se pustil do pomalé jízdy oběma směry. V novém patchi můžete vyzkoušet. OR teď bere jízdu tam, ale i zpět pokud se hráč otočí po přejetí otočného bodu. Nastavil jsem vzdálenost předvěsti z původních 2km na 700m. Bohužel ta se nedá dynamicky měnit. Opět to nebylo jednoduché pochopit, stanovit si podmínky a pak předělat. Plně chápu Džordže s MSTSbin, že si dělal i blbůstky, které se líbily jen jemu.

Prosím vyzkoušejte a dejte vědět, pokud se vyskytnou potíže.

Z tohoto pohledu jistě realitě ubere, ale spíš si myslím, že je účelem aby ve stanicích a zastávkách byli dveře otevřeny. Kdyby šlo udělat, že při zastavení u nástupiště, se otevře random počet dveří a po cca 40 vteřinách postupně zavřou. Já se do tohoto motat nebudu, ve svý podstatě máte pravdu všeci, ale na mém herním zážitku se tím nic nemění.

Dneska jsem se pustil do pomalé jízdy oběma směry. V novém patchi můžete vyzkoušet.
SUPER a díky. Jinak to s těmi dveřmi chápu, že ti to dá práci, ale je to fakt unreal a vidím to tak, že jsme v MSTS museli mačkat Enter a teď budem nuceni maškat Q.
Opakuji znova, pokud to dám jako hodnotu do eng/wag, kdo to bude používat?
Velice rád, pokud půjde o 814, 810, pantografy, ale musí být taky funkční kontrolky dveří v kabině, s tímhle problém nemám.
Už i Josef Vogeltanz se na to vykašlal a nevím o nikom jiném kromě Igora,
Omyl, Josef se nevykašlal vůbec na nic. Odmlčeli se úplně jiní modeláři.

Tak se vyjasní, všechno funguje, ale pršet nepřestane a to jsem tam zkoušel už i hodnoti 0.001 a stejně nic.

se otevře random počet dveří a po cca 40 vteřinách postupně zavřou.
Nápad se mi taky zamlouvá, jenže by to chtělo i odpovídající modely, které ty otevírací dveře mají. Je stále několik vozů, které dveře otevřít neumí a hláška o otevření dveří je mi docela na nic. U Vectronu se dokonce otevírají i dveře do mašinky. Chápu, že si aspoň fíra na každé zastávce může vyvětrat :D

Omyl, Josef se nevykašlal vůbec na nic. Odmlčeli se úplně jiní modeláři.
Kdepak, nikdo se na nic nevykašlal. Ale jestli to někdo nezaregistroval, skončil Home Office, lidé mohou konečně ven za kulturou nebo na pivko, venku sluníčko, prázdniny, tak si užívejte, dokud je venku hezky. Tak nemůžete po nikom chtít, aby v tento čas seděl jenom doma u počítače. Po práci, když mohu, tak sednu na kolo a trochu se rozhýbu. O víkendech většinou hrajeme, například tuto sobotu odpoledne v Lednici na kolonádě. Atd.
Já budu pokračovat na svých tratích, až bude venku zase ošklivo a skončí cyklosezona, že bude čas i v práci. Tady jen nakukuji, co je nového a obdivuji Icíka, že má stále vůli i v těchto vedrech vydávat aktualizace s vylepšeními. Já to nestíhám opět sledovat, protože hru zapínám jen občas. Viz výše.
Chápu, že si aspoň fíra na každé zastávce může vyvětrat
Hodně fírů ze dveří čůrá. Jsou to také jenom lidi. :)

Ohledně otevírání animovaných dveří mám takový nápad - snad bude realizovatelný: přiklonil bych se k automatickému otvírání dveří, vázanému na zastávku dle JŘ. Výjimkou je samozřejmě otvírání, které musí přímo ovládat fíra - pantografy, 810 a pod. Neanimované dveře bych neřešil - ani po zastavení ve stanici se přeci všechny dveře u starších vozů neotvíraly, protože z nich prostě nikdo nevystupoval. Tak si budeme hrát na to, že holt nikdo nevystupuje / nenastupuje. V okamžiku, kdy chlapi všechno krásně zanimují, hrozí nebezpečí, že nějaký super realista začne požadovat, aby ze dveří a do dveří lezli panáci. Jako u RW nebo u čeho to...
Jinak připomínka u děsivě růžové oblohy při večerních a ranních červáncích je správná. V reálu jsem nikdy nic podobného neviděl. Trochu načervenalého (ne růžového!!!) odstínu kolem západního / východního obzoru, případně nasvětlená oblačnost, je-li to možné, a stačí. Červánky jsou viditelné navíc pár dní v roce, rozhodně se nejedná o každodenní jev.
Děkuji za pozornost. ;)

Vím, že je to vinplantované a teď se mi otvírají dveře u hitláku i v zastávkách jako třeba Pocheň, kde nastupují dva lidi a někdy ani to ne. O tohle mi šlo... A nejvíce mne baví, když přijedu s vozy Ci a dole mám napsáno, že cetující čekají, až se otevřou dveře. Hlavně, že máme hračíčku vinplantovanou napřímo v OR v podobě mačkání klávesy jak tady prosazoval okoun, "super". Já s touhle fičurinou souhlasím a Iciku, vím, že to není prdel něco naprogramovat. Ale stále stojím za názorem do eng. wag. anebo, ale to asi bouhužel nelze, aby OR rozenal typ vozidla, Pro mne je taky realističtější a správné, když donutím hráče otvírat vrata u pantografů a vozů s odjišťováním dveřé, ale u těch starších vozů to vypadá fakt divně. Teď jsem dodělával kousek chystané aktivity s ČSD 477.0 + F + Dsd + 3x Bai a jak jsem psal, i v té nejmenší "prdeli" otvírám všechny vrata i u služebáku.

Nic, nechme vrata vratama, to se může časem vychytat k dokonalosti..., spíš mi dělá starosti a visím na tom s vydáním aktivity, že mi neche přestat pršet a já nevím proč? S tímhle jsem potíže v žádném OR neměl až teď.

Kód:
             EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 12 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "polojasno 1635 start akt" )
                Time ( 0 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.4 0 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 13 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1640-1710 se zatahne ver1" )
                Time ( 300 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.9 1800 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 14 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1705-1715 jemny dest" )
                Time ( 1800 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0.250 600)
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 15 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1715-1725 se zatahne ver2" )
                Time ( 2400 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 1.0 600 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 16 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1720-1725 silny dest" )
                Time ( 2700 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 1.000 300)
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 17 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1723-1726 mlha do silny dest" )
                Time ( 2880 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 1200 180)
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 18 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1735-1739 ml do sil dest ko" )
                Time ( 3600 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 20000 320)
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 19 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1736-1740 jemny dest" )
                Time ( 3660 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0.150 240)
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 20 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1738-1745 se zatahne ver3" )
                Time ( 3780 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.8 420 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 21 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1750-1755 dest konec" )
                Time ( 4500 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0.001 300 ) - zkoušel jsem vše: ( 0 300 ), ( 0.000 300 ), ale OR událost ignoruje.
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 22 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1756-1810 polojasno2" )
                Time ( 4860 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.2 960 )
                )
            )
        )
    )
)

Já už jsem tam dal ze soufalství hodnotu 0.001 a stejně se dášť nezmění, přitom událost 19 funguje, mraky ústupy mlhy taky funfují, ale na událost 21 OR nereaguje a ta intensita deště zústává na události 19. Zkoušel jsem jak jen 0, tak 0.000 a prostě nic.

Tak jsem vytvořil testovací miniaktivitu a zadal jen zataženo a začátek + konec deště:
- začátek aktivity 16:35 a hned zataženo takže na nolách a intensita 1
- 10 sekund po začátku mám zadaný déšť s náněhem 30 sekund
- po minutě a půl konec deště s náběhem 30 sekund
- Vše naběhne, ale pršet nepřestane

Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0a0t______

Tr_Activity (
    Serial ( 2 )
    Tr_Activity_Header (
        RouteID ( CR_310 )
        Name ( "test dest" )
        Description ( "test dest" )
        Briefing ( "test dest" )
        CompleteActivity ( 1 )
        Type ( 0 )
        Mode ( 2 )
        StartTime ( 16 35 0 )
        Season ( 2 )
        Weather ( 0 )
        PathID ( "test dest" )
        StartingSpeed ( 0 )
        Duration ( 0 0 )
        Difficulty ( 0 )
        FuelWater ( 100 )
        FuelCoal ( 100 )
        FuelDiesel ( 100 )
    )
    Tr_Activity_File (
        Player_Service_Definition ( "test dest"
            Player_Traffic_Definition ( 59700 )
            UiD ( 0 )
        )
        NextServiceUID ( 1 )
        NextActivityObjectUID ( 32768 )
        Events (
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 0 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( zatazeno )
                Time ( 0 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 1.0 0 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 1 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( dest )
                Time ( 10 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 1.000 30)
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 2 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "dest konec" )
                Time ( 90 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0 30 )
                )
            )
        )
    )
)

Testovací aktivita: ZDE

Jinak pokud se to opraví (zjistí chyba) mám čas ještě dneska večer po odpolední, zítra už se chystám na odjezd na koncert a pak 14 dní dovolené, kdy nebudu mít k OR a aktivitám na svém compu přístup.

Stačilo smazat hodnoty 0 30 v této porměnné ORTSPrecipitationIntensity ( 0 30 ) a napsat znova 0 30 a jde to v pohodě.

Nevím co používáš za editor, ale doporučuji aktualizovat na Notepad++v8.1.2 64bit.

Nevím co používáš za editor, ale doporučuji aktualizovat na Notepad++v8.1.2 64bit.
Já to odjakživa píšu ve Microsoft Office Word 2007 s kódem, který umí a nikdy jsem žádný problém nneměl, tak tomu nerozumím a už vůbec ne, že když tam je třeba snížení na 0.250, tak déšť zjemní a u jiných OR to nikdy problémy nedělalo. Tohle začala dělat až nějaká verze OR CZ.

Tak tě mohu ubezpečit, že tohle mi nepomohlo ani když jsem stáhnul a nainstaloval přesně ten Notepad co jsi doporučil, chyba bude asi někde jinde, pršet nepřestává a přeci, kdyby to písmo vadilo (nuly) tak by nereagovalo ani zataženo, mlhy atd... Ono co funguje na tvém PC nemusí fungovat na jiném, jinak to nechápu, Ani s přepisem wag, eng, act mi žádný OR problémy nedělal a počasí dynamické dělám hned co to začalo fungovat. Tohle mi fakt vadí, že to nejde.

Back
Nahoře