CZSK verze 1.2

Podmínkou funkčnosti je, aby paxové = lidi byli na zastávce a chtěli nastoupit nebo vystoupit. Tzn., že paxové jsou definováni souborem aktivity a tudíš jen v aktivitách.
Ve volné jízdě tedy logicky nefunguje otevírání dveří lidmi. Zkrátka tam nejsou. Ostatní otevírání (automatické dveře, nákladní a nebo přes menu F9) funguje normálně i ve volné jízdě.
Jo, dík. A prepínanie sústav striedavý/jednosmerný je tiež len v aktivite?

Jo, dík. A prepínanie sústav striedavý/jednosmerný je tiež len v aktivite?
To samozřejmě funguje všude. Dneska se povedlo do kódu zavléci algoritmus pro změnu trakčních charakteristik pohonu i EDB při přepnutí AC - DC. Takže až vydáme balík, poznáte to na vlastní uši, oči a samotné jízdy lokomotivy na jakém napěťovém systému jedete. :)

PS: Jinak už můžete plašit zvěř u kolejí nejen houkáním, ale i pískáním.

To samozřejmě funguje všude. Dneska se povedlo do kódu zavléci algoritmus pro změnu trakčních charakteristik pohonu i EDB při přepnutí AC - DC. Takže až vydáme balík, poznáte to na vlastní uši, oči a samotné jízdy lokomotivy na jakém napěťovém systému jedete. :)

PS: Jinak už můžete plašit zvěř u kolejí nejen houkáním, ale i pískáním.
Aha. Mne to prepínanie sústav nejak nefunguje. Tak v tom prípade bude problém medzi monitorom a stoličkou. :) Ale aj tak díky za skvelú prácu.

Jenom takový skromný dotaz asi na Icika. Plánují se úpravy loko 363.5 a reko brejle pro tuto verzi OR?

Aha. Mne to prepínanie sústav nejak nefunguje. Tak v tom prípade bude problém medzi monitorom a stoličkou. :) Ale aj tak díky za skvelú prácu.
Na prepínanie sústav musíš mat upravenú aj kabinu samozrejme. Pripravené sú už aj ČD a ZSSK 36x a však nie je momentálne čas to pustiť von. Pri PC sa nedá každý deň sediet tak prosím o strpenie a pojde to von. :)

Na prepínanie sústav musíš mat upravenú aj kabinu samozrejme. Pripravené sú už aj ČD a ZSSK 36x a však nie je momentálne čas to pustiť von. Pri PC sa nedá každý deň sediet tak prosím o strpenie a pojde to von. :)
No ja už štyri hodiny koumám prečo mi to neprepína tak ako na tom inštruktážnom videu. Díky za info, lebo by som koumal do rána :) . Samozrejme chápeme, že mate aj iné pracovné povinnosti, nie ako my dôchodci. Počkáme. Len by som prosil pri akýchkoľvek novinkách nie tak zhurta. Poniektorý sme tu počítačový nedoukovia :) Nám to treba vysvetliť po lopate.

Ahoj.
Tak je asi něco blbě, jedu s 310+Ci na trati 310 a vše s nástupem funguje. Ale objedu soupravu ve Vrbně a vracím se zpět do Milotic. Někde o stránku, možní více, dřív jsem zde dával video, jak se mi po najetí na vozy roztočily kola u 2. vozu. Nyní, najedu a OR mi napíše, že opět nastoupil cestující, v dalších zastávkách co vidím po objetí soupravy mám PAX 0, to by bylo jedno. Zajímají mne časy příjezdu a odjezdu. Tak jsem vyrazil zpět a hned ve Vrbně v zastávce po zastavení mi OR napsal, že je vypnut nástup a u prvního vozu se mi roztočily kola, jako u videa v tom Vrbně. Tohle se děje od dob, kdy se začalo makat na těch cestujících.

Iciku, pokud chceš, pošlu ti aktivitu, ale pracovní verzi, která není dodělaná (ohláškovaná až do konce, jde o test hlavně jízdy toho osobního vlaku a ten je komplet. Nedodělek je šotovlak nákladní, kde se pak přesedá.

Po restartu aktivity OK. Ale pokud jsem uložil, když se spustil ten bug s rozjetými koly a nahrál, tak ne, musel jsem najít save před.

Zde video před resetem aktivity ve Vrbne pod Pradědem, kde jsem při bugu uložil a nahrál:

Zde jízda po resetu ve Vrbne do Vrbna zastávky:

Dane, tohle řeš přes SZ.
Dveře mají ještě mouchy. Zrovna dnes ráno se dělal patch na opravu. Nedá se nic dělat, ale musí se testovat s nejnovějším patchem.

Pro všechny:
Pokud najdete chybu a uděláte screen nebo video, tak tam dávejte prosím i diagnostiku, které se to týká. U pohonu je to hned ta další za diagnostikou vzduchu.

Dane, tohle řeš přes SZ.
Rád bych, ale videa a hlavně obrázky tam nedám, ano, máš pravdu, zatím nemám zaktualizováno, testuji a nemohu aktualizovat, tak pak až pojedu pod nejnověší verzí, dám vědět. Je mi jasné, že je to ve vývoji, proto poctivě hlásím chyby na které narazím.

Čau chlapi, takže aktualizováno na poslední verzi a zaznamenal jsem podobný efekt "Titanic", jako tomu bylo před opravou u zaboření lowpoly a následné opravě. Teď se mi boří vozy Bai od Pikka, můj skin ČSD By. Přijede vlak, odvěsí vozy a Loose con se zaboří čumákem jak zmíněný Titanic. :)
zaborení.jpg

EDIT:
Tak vozy se boří všechny, i Bdms od Jacka, tohle je fakt nahov... Dám sem video.

A další dotaz, to nevím odkdy, nebo ci mám blbě, ale proč mám to divné odstínovaání na kolejích?
pruhy.jpg

Dane, to dělají koleje o větším poloměru než bylo v MSTS. Tedy R 3000 a 4000. Zobrazují se divně, nějak rozmazaně. I v MSTS. Ale zvykneš si. Jak jsme rádi, že tyto velké poloměry máme.

Koleje? Já myslím celé ty 3 pásy odstínu v krajině, je to i mimo při lítání po mapě. A ten Titanic je třeba taky vyřešit, když najedu na vozy co mi přitáhnou ty Brejle, tak se vozy srovnají,

Opravdu je problém. Zatímco v klasickém Openrails mi Vectron normálně jezdí a funguje, tak v tomto ORCZ/SK1.3 včetně posledních aktualizací, které se automaticky instalují, tak Vectrony jsou mimo.
Při dávání do provozu nějaká animace mimo pult lokomotivy:
Vectron_animace mimo.jpg

Ale co je horší, tak k odbrzdění lokomotivy funguje jenom poloha švih. když dám jízdní polohu brzdiče, tak souprava zabrzdí, ale už nejde odbrzdit. Jedině shift + podtržítko. Je to celé rozbité. Sice poté vlak rozjedu, ale už nesmím na nic sahat. Jinak mi vlak zabrzdí a konečná.
Poprosil bych, aby jste zachovávali zpětnou kompatibilitu s původními vozidly. To, že se vše přeladí do nového, sami víte, že to jsou jen plané řeči, protože tolik času nikdo nemá. Je to práce na mnoho let.
Já jsem se nyní několik dní piplal s trolejemi, aby nebyly tam, kde být nemají, ale pokud přejdu zpět na klasický Openrails, tak se troleje zobrazují nade všemi dynamickými kolejemi. I když mají správný parametr. Tak jsem se dostal do patové situace.

Nelze_odbrzdit.jpg
Z tohoto stavu se nelze dostat jinak než shift a podtržítko.
A ještě dotaz, když zasáhne nadproudová ochrana, čím jí vybavím? Ta mi u této loko zasáhla a dojezdil jsem. HV nepomohlo.
Za poslední, poprosil bych, nešlo by přejmenovat "ochranná vypínač" ? Na lokomotivách nic takového neexistuje. Je jenom "hlavní vypínač". A pak je matoucí, že když chci udělat zap HV, tak musím udělat opačný krok vypnout "ochranný vypínač"

Back
Nahoře