CZSK verze 1.2

Tak upřímně řečeno, z téhle změny vůbec nadšený nejsem. Rozhození kabin mě neskutečně štve. Jinou verzi než OR_CZ/SK už dávno nejezdím a teď zase tohle. Pro mě je tohle nepřiměřený zásah do fungování.
Jestliže se rozhodnu dobrovolně jezdit na OR CZ/SK, musím počítat s tím, že některé starší věci prostě fungovat nebudou.
Za mě poslední aktualizace velké mínus.

Budu jako nováček, který píše do dvou vláken to samé, ale patří to i sem.
Dal jsem si asi týden práce od vyčištění kolejí od trolejí, tam, kde nemají být. První vlnu mi udělal Icík, kterému jsem poslal celé čtverce, kde není nikde trolej a přes aplikaci mi to všude přeindexoval. A od určité verze ORCZ/SK se troleje nezobrazují ani nad dynamickými kolejemi. (Oproti klasickému Openrails) I proto bych si přál nějakou stabilní verzi, kde budou vozidla fungovat jako v Openrails.

Je to jen pracovní verze, tedy ke stažení jenom na tomto odkaze z tohoto fóra. Je nutné, aby jste to projezdili, protože v editoru nevidím, kde trolej je a kde není. Tedy je nutné projet ve hře a z toho důvodu jsem tady psal, že s vozidly se nedá jezdit. Tedy jsem toho moc nenatestoval.
Tak tady to máte a připomínkujte i s fotkami:

BP 9430

jsem to pochopil tak, že nechce po Vás, abyste vytvořili dvě rozdílné verze pro OR CZ/SK
aby byla vytvořena nějaká "stabilní verze"
Pak druhou verzi, která se bude aktualizovat
Tak jedna alebo dve ? :) lebo z toho čo si napísal Lukáš mi vychádzajú 2 verzie. Vieš ak sa chcelo jazdiť s msts kabínami na to ste zatiaľ ... PODOTÝKAM ZATIAĽ mohli používať klasické OpenRails MG z ET. Dokonca ani v klasickom OpenRails nefungujú správne MSTS ladenia ani kabíny. Koľko tu bolo nariekania keď sa prechádzalo z MSTS na OpenRails a zvykli ste si :D zvykli by ste si aj na toto.

Zdravím,
z předchozích příspěvků od Zbyňka jsem to pochopil tak, že nechce po Vás, abyste vytvořili dvě rozdílné verze pro OR CZ/SK. Jde mu o to, aby byla vytvořena nějaká "stabilní verze", která bude obsahovat všechny věci, které jste pro OR do dnešních dní vytvořili a jsou plně funkční u všech uživatelů. Pak druhou verzi, která se bude aktualizovat a ve které se budou zkoušet nové vychytávky směrující k reálnějšímu chování simulátoru.
Vždyť to by nemusel být takový problém, aby na webu byly dvě verze. Za mě bych se k tomuto kroku taky přimlouval. Osobně toho času pro tvorbu zase tolik nemám a když od října začnu tvořit a testovat aktivitu, vypnu si automatickou aktualizaci OR a v prosinci aktivitu vydám s tím, že byla testována na verzi ze dne 15.10.2021, tak mi bude psát x uživatelů, kde tuto verzi mají vzít. Na druhou stranu si můžu nechat zapnuty automatické aktualizace, ale tam mi hrozí to, že něco, co vytvořím jeden týden, mi za tři týdny nebude fungovat a budu muset čekat do nějaké opravy.
Souhlasím, taky bych byl pro to

Nechci, abyste měli dvě rozdílné verze, jak píšeš na příkladu s tratí BP (stará verze a nový koridor). Pokud by to bylo možné, chtěl bych, abyste na web vyvěsili jednu stabilní verzi, která se nebude aktualizovat, budou tam věci, které jsou odzkoušené a fungují u všech uživatelů. Tzn., že když na této verzi vytvořím čtyř hodinovou aktivitu s RegioJetem, tak se mi v této verzi po nějaké aktualizaci nezmrší chování, kabiny, zvuky apod. Tuto verzi byste vydali třeba k nějakému datu a nijak do ní nezasahovali. Pokud bych při vydání aktivity hráče odkázal na tuto verzi, bylo by jasné, že se jim OR bude chovat stejně, jak u mě v PC.
Je to v podstatě stejné, jak když stavitel vydá aktualizaci tratě. U verze ke konkrétnímu datu garantuje, že tam je vše funkční a když k aktivitě napíšu, že je postavena na verzi BP94, tak vím, že pokud hráč bude hrát aktivitu na této verzi tratě, bude se mu chovat korektně.
Druhá testovací, která se bude aktualizovat, ve které budou přibývat novinky a uživatelé je budou moci různě testovat a až tyto novinky budou odzkoušené ke spokojenosti všech, tak je možné je přidat do stabilní verze.

Tak jedna alebo dve ? :) lebo z toho čo si napísal Lukáš mi vychádzajú 2 verzie. Vieš ak sa chcelo jazdiť s msts kabínami na to ste zatiaľ ... PODOTÝKAM ZATIAĽ mohli používať klasické OpenRails MG z ET. Dokonca ani v klasickom OpenRails nefungujú správne MSTS ladenia ani kabíny. Koľko tu bolo nariekania keď sa prechádzalo z MSTS na OpenRails a zvykli ste si :D zvykli by ste si aj na toto.
No tak mě třeba kabiny z msts fungovaly v klasickém OR bezproblémů. Kabiny z klasického OR mi v OR MG CZ/SK v 1.3 nefunguje rychloměr.

To by nebol až taký problém ... ale tu sa teda dostávame do ďalšieho problému. Kabíny!. Ja robím primárne kabíny do OR CZ/SK ostatné verzie už ja neriešim vôbec. A teda si neviem predstaviť ak ja na tu našu testovaciu verziu budem robiť kabíny tam to budem mať všetko nastavené na to FOV 65 ako to máme. ( Teda mali sme ) a teraz ty si tu kabínu stiahneš na stabilnú verziu kde budete mať upravené FOV a jedine kabíny ktoré Vám pôjdu budú tie z MSTS. Fakt sa teda úprimne opýtam, koľko krát za týždeň zapneš OpenRails a koľko s ním hráš.
Ty si zober že nemôžeš porovnávať program s traťou. Tá trať v tom programe stále beží rovnako. Jedine čo sa môže pomrviť sú Save a Load. Keď si hrával OR z ElvasToweru alebo stabilnú verziu tam ti nevadilo že ti chodia aktualizácie a nie raz sa stalo že sa veľa vecí pomrvilo. :)

No tak mě třeba kabiny z msts fungovaly v klasickém OR bezproblémů. Kabiny z klasického OR mi v OR MG CZ/SK v 1.3 nefunguje rychloměr.
Teba mám prekuknutého na Instagrame a prerábaš si kabíny a totálne mimo takže to že ti niečo nejde ide mimo mňa/nás.

Nechci, abyste měli dvě rozdílné verze, jak píšeš na příkladu s tratí BP (stará verze a nový koridor). Pokud by to bylo možné, chtěl bych, abyste na web vyvěsili jednu stabilní verzi, která se nebude aktualizovat, budou tam věci, které jsou odzkoušené a fungují u všech uživatelů. Tzn., že když na této verzi vytvořím čtyř hodinovou aktivitu s RegioJetem, tak se mi v této verzi po nějaké aktualizaci nezmrší chování, kabiny, zvuky apod. Tuto verzi byste vydali třeba k nějakému datu a nijak do ní nezasahovali. Pokud bych při vydání aktivity hráče odkázal na tuto verzi, bylo by jasné, že se jim OR bude chovat stejně, jak u mě v PC.
Je to v podstatě stejné, jak když stavitel vydá aktualizaci tratě. U verze ke konkrétnímu datu garantuje, že tam je vše funkční a když k aktivitě napíšu, že je postavena na verzi BP94, tak vím, že pokud hráč bude hrát aktivitu na této verzi tratě, bude se mu chovat korektně.
Druhá testovací, která se bude aktualizovat, ve které budou přibývat novinky a uživatelé je budou moci různě testovat a až tyto novinky budou odzkoušené ke spokojenosti všech, tak je možné je přidat do stabilní verze.
Hlavně ať se ještě vyřeší všemožné common.něco, jeden totiž dělá klasický eng, druhý dá část do incu, další dá půlku do incu a druhou půlku do common.eng, je v tom za mě celkem zmatek hlavně pro začátečníka.

Zdravím, včera v noci jsem zjistil po aktualizaci, co se týče nastavení kabin, že mám veškeré kabiny rozhozené. Tím pádem je moje půlroční práce v čudu.Plně dávám za pravdu Dodovi, že člověk nemá sílu to stále upravovat či přepisovat. Tím pádem velice děkuji pár lidem, kteří neumí požádat o zaslání úpravy či upravit 3řádky v cfv.souboru.

Tím pádem velice děkuji pár lidem, kteří neumí požádat o zaslání úpravy či upravit 3řádky v cfv.souboru.
Já už o to žádám tady týden a nic. :) Rád bych tam dopsal, co je potřeba. Ale opravdu já nejsem vševědoucí. Soustředím se na stavění tratí a když něco potřebuji vyzkoušet, otevřu hru a hups? Nic jsem nevyzkoušel a řeším, proč mi to nejede jak má.

To ani ja keď si svojvoľne prerábaš kabíny a prd sa tomu rozumieš. Bol si na to upozornený na Instagrame v komentároch že odo mňa spätnú odozvu neuvidíš.
Všetko funguje aj rýchlomer. Chyba je u teba!.

Ja tiež nechcem znieť nezdvorilo, ale po poslednom update "na zakázku" kvôli pár starým kabínam, je teraz celý simulátor absolútne nehrateľný, a nevyhrali ani tí so starými kabínami. Už som to tu raz písal, a budem sa opakovať... Kopa ľudí doteraz jásala nad tým, aké je Open Rails super, a v princípe nikto nemal problém s tým, že ladenia z MSTS boli nekompatibilné (hovorte si čo chcete, keď trebalo pred jazdou prepísať pol engu a ďalšiu polku tam dopísať aby sa mašina správala reálne, tak to kompatibilné nebolo), a každý bol spokojný, nikto na to nenadával, alebo tí čo nadávali, ostali pri prehistorickom MSTS. Teraz prišla ORCZ verzia, ktorá prináša kopu možností, kopu vylepšení ako to môže byť reálne, a reálnejšie, a znova je nedobre.. a prečo ? Veď ono to treba pochopiť, že nejakú dobu trvá, kým sa verzia naladí, vyladí, kým niekto vytvorí ladenia, nové kabíny, úpravy kabín, úpravy návestidiel atď, a do toho momentu vám nič nebráni používať starú ""kompatibilnú"" verziu hry. Teraz ste dosiahli to, že je to nehrateľné na verzii ORCZ, a keďže poniektorí máme prerobené engy pre ORCZ, je to nehrateľné už aj pod ORMG.

Na dve verzie ORCZ mám tiež svoj názor. Pozrite sa na to, že neustále hlásime chyby a drobné nedostatky, a tím autorov to podľa možnosti rieši hneď ako vie. Čo sa dosiahne stabilnou verziou ? Aktivitári, a kopa príležitostných hráčov, ktorí si len prídu zahrať, tie nové verzie s novými fičúrkami nebudú poznať, a nás čo skúšame nové verzie (lebo nám to nemá čo rozhodiť) ostane ešte menej, než nás je teraz, čiže aj doba vychytávania a odhaľovania problémov sa podstatne predlži, a navyše môže potom nastať aj situácia, kde bude tvrdenie proti tvrdeniu. Preto by som bol skôr názoru, vytvoriť nejaký už podľa možnosti nemenný stabilný základ, povedzme po konzultácii s aktivitármi a kabinármi, a čokoľvek nové čo príde, by bolo automaticky do hry dané ako teraz, avšak skrz ten nemenný stabilný základ, by to kompatibilitu ničoho s ničím nezmenilo. Ale som presvedčený, že pre to aby sa to posúvalo správnym smerom je potrebná čo najlepšia spätná väzba od čo najväčšieho počtu hráčov.

Okrem toho mám aj pochopenie pre autorov, a popravde, očakávam kedy s tým seknú, že sa snažia niečo posunúť dopredu, a pohnúť sa z čias prehistorických na rok 2021, a stále niekto príde, a ten pokrok skritizuje lebo "za minula bolo lepšie", reku ostaňte si na tom, a nám progresívnym nechajte nové možnosti. Som presvedčený, že časom dôjde na všetko. Ale takéto kroky ako tento posledný update, síce s dobrým úmyslom, ale tak povediac zničili všetko doteraz. A úplne chápem Doda, a nie len jeho, za tieto pocity. Tiež som si pár engov ladil do kompatibilnej verzie, a teraz.... môžem hrať euro truck simulator.

Z celé diskuse tedy vyplývá, že ORCZ/SK máme nechat jako testovací, občas vyzkoušet novinky, ale prioritně používat Openrails. Mě jen mrzí, že jsem se tolik hodin piplal s těmi trolejemi. V Openrails to rozlišuje podle parametrů jen u klasických kolejí ne u dynamických. A stejně to myslím ani nikoho nezajímá.

Z celé diskuse tedy vyplývá, že ORCZ/SK máme nechat jako testovací, občas vyzkoušet novinky, ale prioritně používat Openrails. Mě jen mrzí, že jsem se tolik hodin piplal s těmi trolejemi. V Openrails to rozlišuje podle parametrů jen u klasických kolejí ne u dynamických. A stejně to myslím ani nikoho nezajímá.
Ono to do té poslední aktualizace fungovalo všechny kabiny z MSTS byly normální na 4:3 monitoru nebo na 16:9 ale z černými okraji přes CTRL + 1. Teď je vše totálně s prominutím doprasené, celkem mě to mrzí, ale tato verze se stala nepoužitelnou.
Když tak u formátu 4:3 k žádné změně FOV nedošlo a zobrazovalo se vše stejně jako v klasickém ORTS.

Zbynek žiadal som ťa aby si mi poslal to ladenie na Vectron aby som sa pozrel prečo ti to nejde aby si vedel čo máš zlé v tych svojich ladeniach ale nič proste.
Ak si mal nejaký problém s kabinami, stačilo napísať SZ, poslať cvf a za 5 minút mohlo byť hotovo ale miesto toho si tu plakal a teraz je celé OR nehrateľné.
Bolo by pekné previesť sa po tvojej trati a kochať sa trolejom kde je a kde nie ale bohužiaľ dívam sa do zeme takže ti maximálne môžem počítať pražce.
A teraz by si mal byť spokojný veď už je to podľa predstáv predsa. :)

Zbynek žiadal som ťa aby si mi poslal to ladenie na Vectron aby som sa pozrel prečo ti to nejde aby si vedel čo máš zlé v tych svojich ladeniach ale nič proste.
Ak si mal nejaký problém s kabinami, stačilo napísať SZ, poslať cvf a za 5 minút mohlo byť hotovo ale miesto toho si tu plakal a teraz je celé OR nehrateľné.
Přesně tak stačilo napsat SZ, kdo se tím zabývá. Určitě každý kdo se tím zabývá, velice rád by to poslal.

Back
Nahoře