Ja tiež nechcem znieť nezdvorilo, ale po poslednom update "na zakázku" kvôli pár starým kabínam, je teraz celý simulátor absolútne nehrateľný, a nevyhrali ani tí so starými kabínami. Už som to tu raz písal, a budem sa opakovať... Kopa ľudí doteraz jásala nad tým, aké je Open Rails super, a v princípe nikto nemal problém s tým, že ladenia z MSTS boli nekompatibilné (hovorte si čo chcete, keď trebalo pred jazdou prepísať pol engu a ďalšiu polku tam dopísať aby sa mašina správala reálne, tak to kompatibilné nebolo), a každý bol spokojný, nikto na to nenadával, alebo tí čo nadávali, ostali pri prehistorickom MSTS. Teraz prišla ORCZ verzia, ktorá prináša kopu možností, kopu vylepšení ako to môže byť reálne, a reálnejšie, a znova je nedobre.. a prečo ? Veď ono to treba pochopiť, že nejakú dobu trvá, kým sa verzia naladí, vyladí, kým niekto vytvorí ladenia, nové kabíny, úpravy kabín, úpravy návestidiel atď, a do toho momentu vám nič nebráni používať starú ""kompatibilnú"" verziu hry. Teraz ste dosiahli to, že je to nehrateľné na verzii ORCZ, a keďže poniektorí máme prerobené engy pre ORCZ, je to nehrateľné už aj pod ORMG.
Na dve verzie ORCZ mám tiež svoj názor. Pozrite sa na to, že neustále hlásime chyby a drobné nedostatky, a tím autorov to podľa možnosti rieši hneď ako vie. Čo sa dosiahne stabilnou verziou ? Aktivitári, a kopa príležitostných hráčov, ktorí si len prídu zahrať, tie nové verzie s novými fičúrkami nebudú poznať, a nás čo skúšame nové verzie (lebo nám to nemá čo rozhodiť) ostane ešte menej, než nás je teraz, čiže aj doba vychytávania a odhaľovania problémov sa podstatne predlži, a navyše môže potom nastať aj situácia, kde bude tvrdenie proti tvrdeniu. Preto by som bol skôr názoru, vytvoriť nejaký už podľa možnosti nemenný stabilný základ, povedzme po konzultácii s aktivitármi a kabinármi, a čokoľvek nové čo príde, by bolo automaticky do hry dané ako teraz, avšak skrz ten nemenný stabilný základ, by to kompatibilitu ničoho s ničím nezmenilo. Ale som presvedčený, že pre to aby sa to posúvalo správnym smerom je potrebná čo najlepšia spätná väzba od čo najväčšieho počtu hráčov.
Okrem toho mám aj pochopenie pre autorov, a popravde, očakávam kedy s tým seknú, že sa snažia niečo posunúť dopredu, a pohnúť sa z čias prehistorických na rok 2021, a stále niekto príde, a ten pokrok skritizuje lebo "za minula bolo lepšie", reku ostaňte si na tom, a nám progresívnym nechajte nové možnosti. Som presvedčený, že časom dôjde na všetko. Ale takéto kroky ako tento posledný update, síce s dobrým úmyslom, ale tak povediac zničili všetko doteraz. A úplne chápem Doda, a nie len jeho, za tieto pocity. Tiež som si pár engov ladil do kompatibilnej verzie, a teraz.... môžem hrať euro truck simulator.