Proč mi nejde editor úkolů ani trať ve hře

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna KimiR
  • Datum začátku Datum začátku

KimiR

Signalista
Zdravým lidi,mám menší problém a neumím ho vyřešit.Včera jsem postavil na hrubo koleje v úseku Náchod-Václavice,vše v pohodě.Udělal jsem si i zálohu zrovna.Dal jsem editor úkolů a vytvořit nový úkol abych si vytvořil novou trasu,nahlásilo mi to že musím uložit servis na aktivitu,kterou jsem si jen tak vytvořil,předtím.Náchod-Hronov-Meziměstí-Hronov-Náchod,jenže když jsem to potvrdil ok(bylo to bez trafic vlaků tak mi editor spal.Tak jsem zkusil hru a dal jsem svou trať a vlak 810.319-7 a dal start,tak se mi při načítání zasekl (zamrzl) asi někde za nápisem nahrávám simulátor.Tak jsem dal ctrl+alt+delete a tam mi nahlásilo train.exe neodpovídá.Pak jsem zkusil vymazat tu aktivitu + servis i trasy a nic.Je to to samé.Editor trati jde,ale editor úkolů a ani ve hře ne,čím to je?Prostě stavit mi jde a když to chci projet nejde,nejde ani vytvořit trasu (myslím v editoru úkolů abyych si vytvořil novou trasu).Díky Lukáš

Ne, všude je rovná kolej.Sice tam pár vyhýbek je ale ty jsou ukončené 50 m rovnou kolejí.V Editoru jsme projel celou a nikde mi trasa nekončí vyhýbkou.Lukáš

Odpovídám trochu pozdě, ale dříve jsem si tohoto příspěvku nevšiml.
Mě se stalo to samé, postavil jsem úsek Kysak - Košice, chtěl jsem otestovat, ale nešel mi spustit editor aktivit a zamrzlo mi to i při načítání tratě v jízdě. Ale editor pro stavbu fungoval. Po několika dnech trápení jsem zjistil, čím to bylo. V jedné stanici jsem neměl nadefinované odjezdové návěstidlo!!! Nadefinoval jsem ho a vše už bylo v pohodě

Bude tam asi dajake madarske navestidlo robit šarapatu lebo ked som ich pomazal tak editor ukolov nabehne bez problemu, Na tie vyhybky sa snažim davat velky pozor hoci som dlhšie nový kolajový usek nepostavil. Jedna sa mi o jednu stanicu Satorajuhely.

Zdravím vo spolok,
chcem sa opýtať skúsenejších o radu. Rozbehol som remake tratí,
no furt narážam na ten istý problém, keď mením návestidlá. Dám do zálohy starý sigcfg.dat a sigscr.dat, potom dopíšem nové návestidlá, dám nový súbor skriptov (resp. dopíšem). V RE osadím trebárs jedno zhlavie novými návestidlami, nalinkujem ich, všetko je ok, potom osadím aj druhé zhlavie a potom mi nejde ani AE ani samotné MSTS. Väzby mám v poriadku a hra neplodí žiadne hlášky, len u polovice načítania zmrzne. Viete mi s tým pomôcť? Ďakujem za radu

Nazdar všetci, prosil by som o radu. Po dostavaní určitého úseku trate mi v MSTS prestali fungovať voľné jazdy, idú len aktivity. Akonáhle dám voľnú jazdu načíta mi MSTS asi do jednej tretiny a v tejto fáze zamrzne, žiadna hláška...ale aktivity idú len voľná jazda nie. Skúšal som viaceré trasy a vozidlá a nič...a som v koncoch. Ďakujem za rady.

Nemenil si nič na existujucom Pathe aj to niekedy blbne, Stači odmazať koľaj a nahradiť ju s inou koľajou. Alebo nenalinkovane navestidlo. MSTS sa fakt dakedy správa dosť zaujimavo. Skus prekontrolovať linkovanie návestidiel na danom úseku.

Podľa mňa nešlo o to že trpaslíci ale o to že na 100 metroch štvorcových bolo 10 návestidiel a MSTS to nezvládol so zápismi do databázy.

Back
Nahoře