CZSK verze 1.4

Je to opravdu dobré když nepřijdeš na mašinu nezvedneš smeták směr brzdu a jedeš.
Ale tak tomu je ve většině případů při střídání na ose. Studená mašina je jenom když dávám do provozu v depu nebo když po noci na nocležně jdu navrčet odstavenou lokomotivu. Tedy tento stav by měl být jenom pro potřeby v aktivitách nebo na vyžádání do volné jízdy. Ale default by měl být navrčená mašina, jen hodit směr a jet.

To je v plánu udělat. Představuju si volbu v menu "Střídání na ose" a "Odstavená lokomotiva".
Jindřich už něco začal, ale věnuje se teď něčemu mnohem zásadnějšímu.

Ale i když mi to stále nefunguje tak děkuju že stále tu hru zlepšujete. Je to opravdu dobré když nepřijdeš na mašinu nezvedneš smeták směr brzdu a jedeš. V MG to je úplně něco jiného pomocný kompresor tomu taky dodal hodně , Mirel také všechno je parádní.

Ale v 1.3 jsem jel s 350 v pohodě takže nevím co to je, a i esa mi fungovaly.
Zkus patch 1.4.35. Opatrně nech náklad roztáhnout a mělo by to být už cajk.

Na výpočtu síly impulzu k přetržení spřáhla má vliv hlavně utažení šroubovky. Pokud mají nákladní vozy veliké vůle například r0 ( 0cm 7cm ), jsou pak náchylnější na přetržení. Musím to ještě zoptimalizovat.

Další věcí je jak rychle se šíři tlaková vlna a jak rychle nastupuje brzda. Pokud jsou vpředu vozy na "G", mělo by to také pomoci.
Za optimalizaci se moc primlouvam... V reálu je roztržení vlaku spíše záležitost špatného svěšení, než špatné technologie jízdy. Ty spřáhla výdrží neuvěřitelné věci, jen musí být v tahu a nesmí být veliké rázy... Jak říkám, na Vysočině s dvojčetem lamin se za to někdy bere tak, že lítají čerti z měníren...

Na výpočtu síly impulzu k přetržení spřáhla má vliv hlavně utažení šroubovky. Pokud mají nákladní vozy veliké vůle například r0 ( 0cm 7cm ), jsou pak náchylnější na přetržení...
Tak teď jsem na to koukal a zjistil jsem, že mám dvě složky s vozy Sgnss: cdc_Sgnss_241 a CDCvagSgnss. Ty s laděním od Josefa tam mají r0 ( 0cm 2.5cm ), ale ty od Čoudy tam mají r0 ( 30cm 60cm ), takže to bude nejspíš ten problém. Předělám consist a vyzkouším...

Tak teď jsem na to koukal a zjistil jsem, že mám dvě složky s vozy Sgnss: cdc_Sgnss_241 a CDCvagSgnss. Ty s laděním od Josefa tam mají r0 ( 0cm 2.5cm ), ale ty od Čoudy tam mají r0 ( 30cm 60cm ), takže to bude nejspíš ten problém. Předělám consist a vyzkouším...
Já mám s tím spřáhlem podobný problém. Jen mám eso a vozy z toho packu

Tiež sa mi roztrhla súprava a to dokonca pri jemnom dobrzdení. Zapriahnutá bola cd 122 006 + prázdne Eanos z nového ladenia.

Pánové, netuším, co jste dělali se spřáhly, ale pokud jsem najížděl na vozy jen s mašinou, všechno klape, ale jakmile jsem se snažil v Jeseníku sunout rybák F a najet na vozy, tak se ozval zvuk sťuknutí, zobrazila se zpráva, ale:
- Ač jsem sunul T478.1+F na 4 bajky, tak po najetí se scelily vozy a odstřelilo mi to mašinu.
- Druhý pokus, škub vpřed a zpět na vozy, připojil se jen Rbák F k loko a vozy zůstaly zvlášť.
- Znova vpřed s rybákem F a na vozy a opět vozy v celku a mašina odstřelená.

Tohle je jak v MSTS, s tímhle OR nikdy nebojoval a já mám v hajzlu posun po 4 hodinách aktivity, předchozí verze OR úplně v pohodě. Tohle je k pos..ní.

Hoši, někde jste udělali fakt veklou chybu, vraťte to proboha zpět! Tímhlo jste dojebali veškteré posuny, koukněte na video po Load v aktivitě::

A tady je hláška, poněvač za pár vteřin OR spadne!
pad jesenik posun.jpg
Tímhle jsem v testech skončil na všech frontách.

Pomohlo pžed soupravou zastavit a pak doťuknout, což by bylo dle předpisů správně, ale hoši, tohle rozbíjí v určitých situacích zatržení stanic, takže fakt zpět do pozice před tím. Nehledě na to, že bude fakt prblém definovat posuny v aktivitě.

Na známém webu najdete nový pack pro X6X, který obsahuje daleko lepší a propracovanější kabiny a nové vozy. Kabiny podporují nové ovládání hlavního vypínače, kompresorů a sběračů přes myš nebo klávesové zkratky. Prosím o nakouknutí do seznamu klávesových zkratek ve hře pod F1 na konec seznamu, kde uvidíte nově definované kl.zkratky, které jsou nyní logičtější a přirozenější. Starší zkratky pro přepnutí napěť. režimu již nefungují!

Asi největší novinkou jsou plně funkční kompresory - pomocný kompresor (PK), kompresor I a kompresor II. Stejně jako v reálu se ovládají pomocí otočných přepínačů.

Polohy přepínačů kompresorů:
Kompresor I
PK - Vypnuto - Automatický režim - Ruční režim

Kompresor II
Vypnuto - Automatický režim - Ruční režim

Nyní je tedy nutné při oživování lokomotivy nejprve spustit PK a dostatečně nafoukat pomocnou jímku (je vidět pod diagnostikou vzduchu), ze které se bere vzduch pro sběrače a hlavní vypínač (HV). Pak je možné zvednout sběrač a popřípadě navolit správný napěťový systém pomocí nového přepínače HV. Samozřejmě toto platí pro vícesystémové lokomotivy. Jednosystémové lokomotivy mají opačný postup - nejdřív HV a pak sběrače. Jímky je možné o něco přetlakovat pomocí ručního režimu dokud nezareaguje tlakový spínač.

Tato úprava je funkční jedině s patchem verze 1.4.34 a vyšším.
Dobrý večer, poraďte mi prosím co dělám špatně. Nedaří se mi nahodit hlavní vypínač u lokomotivy 362 078. Mám verzi 1.4.35 a stažený poslední pack X6X. Mám zvedlý sběrač, na voltmetru vidím 25kV mám přepínač HV na AC a hlavní vypínač ať dělám co dělám stále otevřený. Manuál jsem přečetl, readme u packu X6X taky, tak už nevím jak dál. Poradí někdo?
Díky

Tak odzkoušeno se soupravou s laděním od Josefa, kde je r0 ( 0cm 2.5cm ) a při rozjezdu už se to netrhá. Problém ale nastane při sunutí soupravy, kde se najdenou začnou trhat spřáhla a pak následuje pád OR, podobně jako u Dana.

Tak odzkoušeno se soupravou s laděním od Josefa, kde je r0 ( 0cm 2.5cm ) a při rozjezdu už se to netrhá. Problém ale nastane při sunutí soupravy, kde se najdenou začnou trhat spřáhla a pak následuje pád OR, podobně jako u Dana.
Nelze ladit celý OR CZ na jednu soupravu, tím by neměl OR padat při jízdách s laděním od Josefa. Takže opakuji, jsem pro krok zpět, kdy se to chovalo normálně. Tu aktivitu jsem jel asi 10x a všechny verze předtím úplně super. Tahle je nanic... Mám v šuplíku dva kousky před vydáním a jak je známo, u mne se jedná skoro vždy o nějaký posun ve stanici.

Zdravím
a mám dva dotazy :
1. v ovládání přibyly kombinace kláves pro ARR a rychlosti do 200 km/h. Přibudou nějaké loko, které mají ARR alespoň na max. 160 km/h ? Přiznám se, že nevím, zda v reálu existují .......
2. v ovládání rovněž přibyly kombinace "Set Power Supply Station Location", "Set Vypni Proud Location", "Set Zapni Proud Location" a "Set Stahovacka Location". Prosím o stručný popis těchto funkcí.

Jinak opět a zase díky za skvělou práci !

Back
Nahoře