OpenRails - problém

E469.2001

Začátečník
Dobrý den, neví někdo co s touto chybou? :) Hází mi to u tratě 310, dvk, ZSR 191. Nic jsem s OR nedělal, prostě jsem si chtěl zajezdit a najednou toto. Reinstall jsem zkoušel, i pročistit celkově OR.

Přílohy

• Bez názvu.jpg
    Bez názvu.jpg
    36.6 KB · Zobrazeno: 16
Používám složku Sound v kmenovém adresáři od TBP ke všem tratím a nemám problémy, do složky Sound v trati nelezu. A vlastně nikdy se mi netalo, že bych měl problém. A projel jsem spoustu zahraničních tratí a problémy nebyly. Problém může být u specifických zvuků k vozům nebo lokomotivám, které by bylo třeba doinstalovat, ale těch je úplné minimum. To je pak většinou chyba toho, že se nečte readme. Nejhorší je pak v panice začít něco pročišťovat a vyhazovat. Tím se pak ještě něco podělá víc, než je.

Mockrát děkuji za pomoc, na půl se mi to podařilo opravit. Ale tratě mi stále ve verzi 1.2.3766 nebo 1.3.1.4328 nejsou, ale naopak v CZ/SK verzi jdou v pohodě. Hází mi to teď tento error.

Přílohy

• Bez názvu jopg.jpg
    Bez názvu jopg.jpg
    88.8 KB · Zobrazeno: 13
U těch zvuků je někde špatně zapsaný parametr. Hned ten první řádek říká, že nesmí mít nulovou hodnotu.

Odkazuje to na složku source. V trati máš složku source. Otevírá se to jako poznámkový blok. Tam se zapisují (registrují) zvuky na trati. Ten Tvůj problém bude asi v tom, že v trati, kterou jsi nastavil ke hře, je nějaký zvuk, jehož zápis chybí v tom source. A to se pak projeví jako nulová hodnota. Protože v té složce se nenastavují hodnoty ( 1 ) nebo ( 0 ) apod.

Jasné, tomu rozumím. A opravit by to šlo jak? přímo ve složce OR/Sound a v nějakém textovém souboru?
Povedlo se ti najít problém a vyřešit ho?
Zdrbal jsem si nejspíše zálohu při přepínání mezi OR CZSK a OR MG na BP a tak teď taky stojím. Zajímavé je, že aktivitu z HavlBrodu s laminami na BP bez problémů rozjedu. Rychlíka z Masaryčky ale nerozjedu. Padne to při startu mise na tu samou hlášku. Zbyněk mi teď poslal SSOURCE, ale ani po přepsání se rozjezd z Masny nekoná. Narazili jste někdo pls na to? Díky za každou radu.

Přílohy

• chyba.jpg
    chyba.jpg
    100.9 KB · Zobrazeno: 7
Dneska jsem se po velice dlouhé době dostal k OR a zjistil jsem, že je to zvuky vozů. Dělají mi to vesměs veškeré osobní vozy, ypsilony, Ds, patráky, bdmtee. Takže teď jezdím bez zvuků a až budu mít víc času, kouknu na to podrobněji. Ale překvapilo mě, že je to tím, protože celou dobu jsem měl za to že je to v trati. :D

Díky za reakce. Přeinstaloval jsem BP celou od DVDéčka až po poslední aktualizaci (Jihlavu - HB) a beze změny. Pokusil jsem se tedy omezit Trainset na pár ověřených vozidel a aktivita na Masně naběhla. Zbytek pátračky next weekend.

U mne to bylo evidentně ve zvucích v trainsetu, a to nejspíše tím, co píše Icik zde. Natáhl jsem si ze zálohy složku common.snd do trainsetu, zálohovanou ještě před přechodem na CZSK a problém s pády v OR pominul.

Dobrý den, mám problém při otvírání Open Rails, vyskakuje tato chyba:

System.NotSupportedException: Došlo k pokusu načíst sestavení z umístění v síti, což by v předchozích verzích rozhraní .NET Framework způsobilo zavření sestavení do izolovaného prostoru. Tato verze rozhraní .NET Framework ve výchozím nastavení nemá povoleny zásady zabezpečení přístupu kódu (CAS), takže toto načtení může být nebezpečné. Pokud není zamýšleným cílem tohoto načtení zavřít sestavení do izolovaného prostoru, povolte přepínač loadFromRemoteSources. Další informace naleznete na adrese http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=155569.

Nevíte někdo, jak to zprovoznit?

Mockrát děkuji za pomoc, na půl se mi to podařilo opravit. Ale tratě mi stále ve verzi 1.2.3766 nebo 1.3.1.4328 nejsou, ale naopak v CZ/SK verzi jdou v pohodě. Hází mi to teď tento error.
Mám stejný problém mohu se zeptat jak si to vyřešil, vím že to je vozy ale sehnal si zvuk pro vozy aby to fungovalo.

Ahoj všem,

prosím, jak se v OR řeší změna směru jízdy? Jedu z ValMezu do Olomouce a v Přerově mi nechce OR respektovat směr jízdy. Respektive mi nepostaví návěstidlo i když na opakovači mám volno. Když se rozjedu i přes stůj, tak jedu stejným směrem jako jsem přijel tj. zpátky na Hranice. Předem všem děkuji za rady.
zelená2.jpg

Kde máš ten bod? Mekdy musíš dát revers před nástupiště a pojet jej. Někdy můžeš za perón, musíš prostě vyzkoušet. Jinak body fungují. Teď vyzkoušeno v aktivitě při posunu v Praze. Dle znaku na TM vidím, že se bod neaktivoval.

Ne, někdy to prostě nejde, řeším to tak, že není zadaná stanice v ORCZ a vlak vybavím zprávou o odjezdu, nebo můžeš použít wav soubor k odjezdu. Nebo zkus ten bod dát třeba do třičtvrtě perónu. Ale někdy nepomáhá ani to. Prostě musíš zkoušet.

Back
Nahoře