OpenRails - problém

Ne, někdy to prostě nejde, řeším to tak, že není zadaná stanice v ORCZ a vlak vybavím zprávou o odjezdu, nebo můžeš použít wav soubor k odjezdu. Nebo zkus ten bod dát třeba do třičtvrtě perónu. Ale někdy nepomáhá ani to. Prostě musíš zkoušet.
Díky za rady... vyzkouším.

Jde to i jinak. Otočný bod zadám za nástupištěm a vyberu první z dvou názvů stanice pro zastavení. Až je aktivita hotová a otestovaná, posunu v AE otočný bod doprostřed nástupiště a uložím pouze trasu! Takto je aktivita funkční v OR, MSTS nemám odzkoušeno. Pouze při načtení do AE takto upravená aktivita hlásí chybu, ale je funkční (v OR).

Tak nevím, ale Open Rails si žije vlastním životem. Najednou mi zmizelo označení zastávek a signálů. Používám klasické OR verze 1.5.1monitor tratě 2.jpg

Vim, kolik by to melo jet priblizne na 26 promile, jen jsem to zkousel, zda to priblizne odpovida. Jen doplnim, jizdni doba Brno hl.n.- Namest n. O. s touto zatezi 340 tun byla 48-49 minut. Umyslne jsem vybral brejlovce 754 se zapnutym el.topenim, ktery ma mensi vykon na TM pri zapnutem el.topeni.
Oni většinou v tom krpálu a za mokra topení vypínali, protože spínání topnic ve vozech dokázalo skokově hrabat do trakčního výkonu a to pak ani skluzovka nestíhala. Ale jezdilo se tam okolo té 30-35km/h. Do okna knipl taky nikdo radši nedával. Takže v podstatě co do rychlosti podobná situace, jako pár let před tím s řadou 749, která ale mohla točit 8°.
Tuším že na těch 7-vozových rychlících pak přidávali postrk právě kvůli topení, ale to už je tak dávno, že nedám ruku do ohně za to, jestli to bylo 7 nebo 8 vozů.

Na této trati bývaly volné jízdní doby. Například pokud jsme jeli včas, tak z vrcholku úseku Vladislav - Studenec, jsem sjel z výkonu při rychlosti 40km/h a nechal soupravu běžet výběhem až do Náměště. Vlak se rozjel na 60 km/h a přestože rychlost někde klesala až ke 40km do Náměště jsme přijeli s náskokem. Do Rapotic zvládaly 754ky 7 vozů i s topením úplně v pohodě, ale byly mezi nimi velké rozdíly. Některé jely do kopce 40km/h, jiné 30km/h. V dobé, kdy jsem tam jezdil se muselo topení vypínat přes žst Rapotice kvůli kolejovým obvodům. V té době to bylo poslední místo na celé trati.

Na této trati bývaly volné jízdní doby. Například pokud jsme jeli včas, tak z vrcholku úseku Vladislav - Studenec, jsem sjel z výkonu při rychlosti 40km/h a nechal soupravu běžet výběhem až do Náměště. Vlak se rozjel na 60 km/h a přestože rychlost někde klesala až ke 40km do Náměště jsme přijeli s náskokem. Do Rapotic zvládaly 754ky 7 vozů i s topením úplně v pohodě, ale byly mezi nimi velké rozdíly. Některé jely do kopce 40km/h, jiné 30km/h. V dobé, kdy jsem tam jezdil se muselo topení vypínat přes žst Rapotice kvůli kolejovým obvodům. V té době to bylo poslední místo na celé trati.
Kde sou ty časy volných jízdních dob. Na spoustě úseků se dělaly optimalizace a tudíž i zvýšení traťové rychlosti a tím i přeložení křižování do jiných stanic, tudíž moc se tam už krátit nedá..a navíc, a tím se nechci dotknout kolegů, ale spousta jich už ani neumí využívat profilu tratě, bo se jezdí na automatiku..

Mně by na na rychlíku, navíc z důvodu topení, taky spíš seděla přípřež než postrk. Alespoň dřív to dávalo smysl. ;)

Mně by na na rychlíku, navíc z důvodu topení, taky spíš seděla přípřež než postrk. Alespoň dřív to dávalo smysl. ;)
Při překročení normy hmotnosti vlaku se dávali téměř vždy přípřeže, asi hlavně kvůli dopravně jednodušším přepřahům v Jihlavě. Postrk se možná mohl objevit při nutnosti dostat co nejrychleji náhradní lokomotivu k neschopnému vlaku.
Stroje 754 se na rychlících jihlavské tratě objevily v JŘ 1996-97, kdy se na tuto trať vrátil noční R 666/7 Bohumín - Č. Budějovice z trasy přes H. Brod a protože měl v té době pravidlo 8 vozů, byla norma rychlíků zvednuta na 380t. Tu by možná ještě pohodověji zvládly i 749 (určitě by jely pomaleji, ale 754 byly náchylnější na skluz), ale hlavě kvůli el. topení vlaku. Výkon topného alternátoru 749 na 8 vozů už by asi nestačil.
A ještě malé doplnění k mému předešlému příspěvku. Ty rychlosti do kopce jsou při 1000 otáčkách spalovacího motoru 754rek. Na 1100ot jsem nejezdil.

Při překročení normy hmotnosti vlaku se dávali téměř vždy přípřeže, ...
Otázka je, jestli ta norma byla překročena i pro hnací vozidlo. Když jsem na dráze začínal (ale vlastně už nás to učili na průmce), tak platilo pravidlo:
1) překročená norma hmotnosti pro jednu lokomotivu - postrk
2) norma splněna, lokomotiva to sice uveze ale na úkor rychlosti a tím pádem i jízdních dob - přípřež. To se aplikovalo např. při zařazení posilových vozů v některé dny, kdy by jedna mašina už ty jízdní doby nestíhala, ale po dodání 754 i z důvodu sníženého výkonu při zapnutém topení v topném období - např. legendární Thermal.
Svou roli v tom hrála i otázka utažených šroubovek a způsobů brždění.

(Použití přípřeže z důvodu např. přesunu HV z jedné stanice do druhé, nebo postrků u vlaků tvořených z motorových a přípojných vozů je v tomto případě záležitost jiná)

To FPS je zbytečně velké. Stačí ho omezit na hodnotu 30, OR je na to dělaný. Já používám RIVA TSS s předvolbami, microsutteringem a automatickým spouštěním, nebo jsou vhodné i ovladače GK, pokud je k dispozici kvalitní... Zabudovaný parametr v OR se choval někdy nekorektně.

Back
Nahoře