CZSK verze 1.5

Zdravím,
testováno na trati 310 s loko RSL_193695_CD. Po startu hry je nutno před uplynutím 40 s zvolit správné napětí přes "ALT+S" podle toho, pod kterou napěťovou soustavou se loko nachází. Teď testováno a vše OK.
Pozn.: Vectron si (na rozdíl od vyladěných loko 362/363) sám "nepřečte" napětí v troleji.
Vďaka pane. Pomohlo. Ja som sústavy prepínal, ale v nesprávnom poradí.

Pozn.: Vectron si (na rozdíl od vyladěných loko 362/363) sám "nepřečte" napětí v troleji.
Zatiaľ nie. A však na Vectrone a aj na ČDC 363.5 sa pracuje teraz po sviatkoch na 100%. Takže treba vydržať. Vectron dostane kabínu v novom kabáte. Takže v starom OR si nezajazdíte absolútne. :D Ale to mne je ukradnuté.
Ako si písal na vectrone si treba ešte pred dvihnutím zberača prepnúť napätie v trati. Veď to všade a stále dookola píšeme ...tak ja už neviem chalani fakt :/

Přemýšlel jsem jak implementovat vibrace vlaku na různé kolejivo. Na koridoru se vlak ani nehne, ale za to na lokálkách s rychlostí do 50km/h se vlak často cuká ze strany na stranu.
Proto jsem implementoval první verzi rozpoznávání tratí dle rychlostníků a dle toho se vlak chová. Na lokálce sebou mlátí a na koridoru jede klidně po svařovaných kolejích. ;)

a na koridoru jede klidně po svařovaných kolejích.
Tak se pojď svézt na koridoru mezi Rajhradem a Modřicemi směr Brno. Palubní rychloměr vlaku ukazuje 160 a ve vlaku to mlátí tak že člověk čeká, kdy to tam vypadne. A neopravili to ani po výlukách, když dělali výhybnu Rajhrad. A to už někdy v roce 2009 jsem z lokomotivy na Taurusovi dělal videozáznam z Břeclavi do Prahy a už tenkrát to před Modřicemi pěkně házelo. Asi to tam mají úmyslně, aby se cestující před Brnem probudili a nepřejeli. :)
Ale jinak není pravidlem, že čím pomalejší trať, tak že to tam musí házet. Naše bývalá čtyřicítková lokálka s 810tkou a tam člověk necítil že to jede. Tam to bylo celé posvařované z malých kousků. Možná v některých obloucích.
Není to spíš obráceně? Čím pomalejší jízda, tím je klidnější. Ale jakmile pojedu 80 na rovném přímém úseku, kde je to nejvyšší rychlost, tak má člověk pocit, že jede 160 jak se to tam mele. A další srovnání. Záleží jakým vozem jedeš. Na starých podvozcích to bude mlátit víc než na moderních.
Ještě jsem zažil první úsek koridoru mezi Českým Brodem a Poříčanami. Klasická souprava to projela klidně, ale my s panťáky (451), jakmile se to rozjelo tak vlak začal nepříjemně bočně vibrovat. Nebyla to klidná jízda. A když se to nahlásilo, tak jedna varianta řešení byla, že tam zakáží panťákům jezdit, trať je prý v pořádku.

Prosím tě Iciku, díval jsi se na ty naklopené koleje, že u převedených z dynamických textura pražců drží a u klasických se textura pražců přepne na default. Už mne i napadá vyházet klasické koleje a dát tam dynamické. Ale to jde jenom u jednokolejek. Ale i tak by to byla šílená zdlouhavá práce.

Ahoj, včera stažená aktualizace, kde jte implantovali koridor+lokálky a aktivita mi padá s touto zprávou:
Fatal eror.jpg
Pak jsem dal svoji poslední stabilní verzi co mám uloženou (bohužel 1.5.94, novější nemám) a aktivitu jsem normálně spustil, ale spustil jsem ji i předvšerem odpoledne, včera před odchodem do práce už ne. Tady je obrázek z aktivity na pslední moji stabilce:
Fatal eror-ne.jpg
Takže chyba není u mne, ale co se po aktualizaci OR nelíbí, nevím, co se kde měnilo a do čeho se zasahovalo.
Tady je výpis logů, snad je to ono:
Kód:
Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_BDms\openrails\CSD_BDms1985.wag:line 347

Warning: Expected end of file in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\cd_Servis\servis4.wag:line 55

Warning: Interpolator x values must be increasing. in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CD735\735181.eng:line 492

Warning: Interpolator x values must be increasing. in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CD735\735181.eng:line 504

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSDvagBai\openrails\CSDvagBy5054_odst_noc.wag:line 137

Warning: D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_M286-1030\CSD_M286-1030.eng references non-existent shape D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_M286-1030\850int.s

Warning: Reading an item started with a double-quote character and followed by the + operator but then the next item must also be double-quoted. in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CD_140085\openrails\CD_140085.eng:line 818

Warning: D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\Zssk-140-079\zssk140079.eng references non-existent shape D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\Zssk-140-079\csd_E499005.s

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\csd_bpjo\openrails\csd_bp911_B.wag:line 352

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\csd_bpjo\openrails\csd_bp911_A.wag:line 352

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSDvagDa\openrails\CSDvagDa117-1.wag:line 70

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_BDms\openrails\CSD_BDms1985_on.wag:line 347

Warning: D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_M286-ZV\CSD_M2861025.eng locomotive's CabView references non-existent ..//..//common.cab//cab850-018//850-018.cvf

Warning: D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_M152.0\CSD_M152.0013bs_on.eng references non-existent shape D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_M152.0\810int.s

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSDvagBai\openrails\CSDvagBy5054.wag:line 137

Warning: D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_M286-1030\CSD_M286-1030por.eng references non-existent shape D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSD_M286-1030\850int.s

Warning: Reading an item started with a double-quote character and followed by the + operator but then the next item must also be double-quoted. in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\csd_T669_1021\csd_T6691021rv.eng:line 811

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSDvagBai\openrails\CSD_ByzK_odst_noc.wag:line 130

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSDvagBai\openrails\CSD_ByzK.wag:line 130

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\trains\trainset\CSDvagBai\openrails\CSD_ByzK2_odst_noc.wag:line 130

Run AI : 183 Loader: Time       = 00:00:25.4109341 ms
Loader: Expected   = 371 525 827 bytes
Loader: Actual     = 117 200 985 bytes
Loader: Difference = -254 324 842 bytes (-68,5 %)

Že by kombinace vačkávacích boduů (WP), s nek´dovanýmí? Používám jak vteřinové zadání, tak kódované 3XXXX. Nebo mi příjde, že se mu nelíbí vozy odstavené na kolejích coby traffic, fakt netuším příčinu a při množství vozů co by traffic je nedohledatelná.

Kluci, ještě mne napadá jedna věc, co by nám testerům moc pomohlo, kdyby byly verze ORCZ umístěny postupně na nějakém webu, podobně jako to má klasický OR. Tím bychom se mohli vrátit, třeba o jednu verzi zpět a zjistit odkdy to začalo dělat rotiku. Tak se aktualizuje a někdy třeba tři verze a vrátit se nelze. Pak stojíme v pracech, Poněvač třeba ta verze co mám poslední stabilní je bez úprav platformy na reversech.

Tak se pojď svézt na koridoru mezi Rajhradem a Modřicemi směr Brno. Palubní rychloměr vlaku ukazuje 160 a ve vlaku to mlátí tak že člověk čeká, kdy to tam vypadne. A neopravili to ani po výlukách, když dělali výhybnu Rajhrad. A to už někdy v roce 2009 jsem z lokomotivy na Taurusovi dělal videozáznam z Břeclavi do Prahy a už tenkrát to před Modřicemi pěkně házelo. Asi to tam mají úmyslně, aby se cestující před Brnem probudili a nepřejeli. :)
Ale jinak není pravidlem, že čím pomalejší trať, tak že to tam musí házet. Naše bývalá čtyřicítková lokálka s 810tkou a tam člověk necítil že to jede. Tam to bylo celé posvařované z malých kousků. Možná v některých obloucích.
Není to spíš obráceně? Čím pomalejší jízda, tím je klidnější. Ale jakmile pojedu 80 na rovném přímém úseku, kde je to nejvyšší rychlost, tak má člověk pocit, že jede 160 jak se to tam mele. A další srovnání. Záleží jakým vozem jedeš. Na starých podvozcích to bude mlátit víc než na moderních.
Ještě jsem zažil první úsek koridoru mezi Českým Brodem a Poříčanami. Klasická souprava to projela klidně, ale my s panťáky (451), jakmile se to rozjelo tak vlak začal nepříjemně bočně vibrovat. Nebyla to klidná jízda. A když se to nahlásilo, tak jedna varianta řešení byla, že tam zakáží panťákům jezdit, trať je prý v pořádku.
Skoro rok sme hlásili s kolegy, že se trať mezi Chrlicema a Sokolnicema nepěkně vlní a že to tam hází. Po roce tu trať podbili a opravili, ale trať byla nedávno po kompletní generálce. Traťová kolej mezi Adamovem Blanskem po generálce, rychlost 80km/h, po výměně kolejnicových pásů jeden svár v oblouku nehezky mlátil. Bohužel dle sž i měření v normě a jezdilo se přes to další rok dokud nezačala výluka.

Kolem vánoc jsem chtěl vyzkoušet OR CZ/SK,
dva krát se mi to podařilo ,na druhý den po aktualizaci až do dnes
už jenom toto okno.

ORCZ.jpg

Já bych otevřel složku, kde máš Openrails, pak CTRL-A a delete. Pak bych tam nakopíroval staženou verzi ORCZSK a mělo by to fungovat. Pokud se jenom přepisuje, tak se to dostane do této chyby. Mě to kdysi udělalo také.

Kolem vánoc jsem chtěl vyzkoušet OR CZ/SK,
dva krát se mi to podařilo ,na druhý den po aktualizaci až do dnes
už jenom toto okno.

Zobrazit přílohu 30754
A akú verziu OR máš? Čo spúšťaš? lebo v okne v lište máš verziu 1.5.0 :) porovnaj si to so screenom od Dana. Takže ty zjavne nespúšťaš OpenRails.Exe. Každopádne nejaká chyba tam je lebo ju hlásia aj mne na Facebooku.

Tady nikdy žádná revoluce nebude. Nové tratě se staví jen velice málo a ty, Zbyňku, máš už postaveno. Byl by to opravdu nešťastný nápad dávat ti do rukou nějaký nový nástroj pro označování "nerovností koleje". Stačí ty troleje a stejně je stále spousta práce se zapomenutými dráty.
Řěšení OR CZ/SK je zdravý kompromis.

Prosím tě Iciku, díval jsi se na ty naklopené koleje, že u převedených z dynamických textura pražců drží a u klasických se textura pražců přepne na default. Už mne i napadá vyházet klasické koleje a dát tam dynamické. Ale to jde jenom u jednokolejek. Ale i tak by to byla šílená zdlouhavá práce.
Díval, ale rozumný z toho nejsem. Zatím žádné řešení nevidím.

Opraveno v 1.5.136.
Mně tam furt visí 1.5.135?
EDIT:
Stáhnuto z webu a aktualizováno na 1.5.136, tak to jdu zkusit.

Tak teď na mene "baflo" tohle:
pad or 4-1-22.jpg

A teď už jsem z toho úplný debil.
Tohle mi udělala verze, kterou jsem stáhl čistou z webu a pak aktualizoval.
Verze 1.5.135 se odmítala aktualizovat.
Pak jsem aktualizoval verzi co mám jako poslední stabilní, tuším 1.5.94 na 1.5.136 a aktivita se normálně spustila.

Takže jakoby se něco špatně stáhlo a teď to jede, nechápu...

Ve složce s OpenRails je i balík content.zip, ten si "unzipni" a mělo by to jít.

Jinak řeším problém s nahráváním uložených pozic. Chtěl sem si otestovat připravovanou aktivitu nákladního vlaku z Rokycan do Hněvic.
Po cestě jsem průběžně hru ukládal, cca 6 pozic. Ale při pokusu načít uloženou pozici na mě vyskočí tato hláška: 1.jpg

A při pokusu načít pozici, kterou jsem uložil v Praze na mě pro změnu vyskočí tato hláška:
2.jpg

Dále, ačkoli nemám nějak moc náročný Traffic, se mi v Praze začínají zobrazovat "šediváci" a paměť OR 4GB přestává stačit.
Ještě dodám, že jde o trať 321, ale stejného problému, jak s šedivákama, tak s načítáním uložených pozic jsem zaznamenal i u trati BP.

Dík, já to vyřešil starým OR (starší verzí ORCZ) a aktualizací, ale tohle jsem nevěděl.

Back
Nahoře