Jak na aktivity - instalace

PetasHD

Cestující
Čau všichni. Než začnu tak se omlouvám za nové vlákno ale fakt jsem bezradný... Odpověď jsem nikde nenašel tak jsem si říkal že bude lepší se hned zeptat. Jde o to že jsem nikdy aktivitu nehrál a chtěl bych. Akorát si nevím rady s instalací. To musím těm všem přiloženým lokomotivám stáhnout kabiny, zvuky i když je vůbec nebudu používat? Kdybych to mněl dělat třeba u deseti lokomotiv, tak to bude fuška. Navíc je dost unavující když ve většině aktivitách jsou nefunkční linky. Potom aktivity nefungujou, a moje hodina práce je uplně zbytečná. Předem děkuji za odpovědi. Petas

Vždy když se aktivita stahuje jsou v README odkazy na všechny modely a pod tím je většinou napsáno že když tak chybějí vozidla nahradit. Třeba v aktivitě R 1106 me chybý a já nemám trainset BP 12 no a tak jsem si nějaké ty lokomotivy a vagony nahradil. Není to složité.

Vždy když se aktivita stahuje jsou v README odkazy na všechny modely a pod tím je většinou napsáno že když tak chybějí vozidla nahradit. Třeba v aktivitě R 1106 me chybý a já nemám trainset BP 12 no a tak jsem si nějaké ty lokomotivy a vagony nahradil. Není to složité.
Vůbec netuším co je BP. A jak se ty lokomotivy/vozy dají nahradit?

Jinak hlavní věc která mě zajímala, jestli musím stahovat k lokomotivám kabiny i zvuky. Vždyť to je práce aspoň na 2 hodiny, to já chci 2 hodiny hrát a ne se hrabat v souborech

Jinak hlavní věc která mě zajímala, jestli musím stahovat k lokomotivám kabiny i zvuky. Vždyť to je práce aspoň na 2 hodiny, to já chci 2 hodiny hrát a ne se hrabat v souborech
Podívej se. Jestliže autor aktivity do ní umístí stroj, nebo vozy, nebo jinou kolejovou techniku, a ta vozidla mají směrování na kabiny a zvuky, musíš je dohledat, jinak Ti bude aktivita vždycky vyhazovat chyby, protože soubory, které chybí nebude moct najít. To je prostě "zakódované/zapsané směrování" v engu těch vozidel, a tím potažmo v té aktivitě. Klasické MSTS při spouštění přímo napsalo, co chybí, OR padá bez varování. Někdy vyhodí hlášku, ovšem většina stějně neví, co s tím, protože nejsou schopni pochopit, že si musí otevřít podle cesty z chybové hlášky textový soubor, který podrobně zdůvodní, oč jde. BP nebo TBP je trať Zbyňka Šemory Bratislava - Praha, ke které je přiložený základní trainset, ze kterého většina aktivit vychází. Pokud neumíš vyměnit vozidlo pomocí nějakého programu, k tomu určeného, můžeš si to přímo přepsat v consit souboru, to musíš ovšem vědět jak. Ale jak tady ty Tvoje příspěvky tak čtu, bylo by to evidentně nad Tvé síly, tak je nejlepší do toho nehrabat. Při troše inteligence se dá odpozorovat prohlížením souborů, nebo zde na fóru vyčíst, jak to funguje. Napsal jsem to zde pro Tebe dost polopaticky?

Podívej se. Jestliže autor aktivity do ní umístí stroj, nebo vozy, nebo jinou kolejovou techniku, a ta vozidla mají směrování na kabiny a zvuky, musíš je dohledat, jinak Ti bude aktivita vždycky vyhazovat chyby, protože soubory, které chybí nebude moct najít. To je prostě "zakódované/zapsané směrování" v engu těch vozidel, a tím potažmo v té aktivitě. Klasické MSTS při spouštění přímo napsalo, co chybí, OR padá bez varování. Někdy vyhodí hlášku, ovšem většina stějně neví, co s tím, protože nejsou schopni pochopit, že si musí otevřít podle cesty z chybové hlášky textový soubor, který podrobně zdůvodní, oč jde. BP nebo TBP je trať Zbyňka Šemory Bratislava - Praha, ke které je přiložený základní trainset, ze kterého většina aktivit vychází. Pokud neumíš vyměnit vozidlo pomocí nějakého programu, k tomu určeného, můžeš si to přímo přepsat v consit souboru, to musíš ovšem vědět jak. Ale jak tady ty Tvoje příspěvky tak čtu, bylo by to evidentně nad Tvé síly, tak je nejlepší do toho nehrabat. Při troše inteligence se dá odpozorovat prohlížením souborů, nebo zde na fóru vyčíst, jak to funguje. Napsal jsem to zde pro Tebe dost polopaticky?
Nevím koho by jako bavilo se hrabat takovou dobu v souborech, každopádně nad mé síly to opravdu není neboj se. BP trať si stahovat nebudu páč je to za prachy, a to se mi platit fakt nechce ještě když nemam jistotu že to bude fungovat. Aktivity jsou prostě náročný a zdlouhavý. Si radši stáhnu MSTS. Čus

Zdravím
a vzpomínám, že jsem na začátku měl podobné pocity. Pokud však někdo překoná tyto začátky a postupně "vybuduje" svůj rozsáhlejší trainset, tak je to pak značně jednodušší. Já v něm mám přes 2600 vozidel a stejně u některých nových aktivit mi některá vozidla chybí. Je to např. tím, že autor má vozidlo v jinak pojmenovaném adresáři nebo ho má jinak pojmenované. Ale rozhodně to postupné vytvoření vlastního trainsetu vřele doporučuji. Za ideální a zde na fóru x krát popsanou ideální variantu pak považuji kombinaci, kdy se MSTS používá k tvorbě a editaci aktivit a OR (u mně výhradně ORCZ) na vlastní hraní.
Ještě malá poznámka :
"Si radši stáhnu MSTS" - to je jistě míněna instalace zakoupené hry ......
"BP je za prachy" - BP je výsledkem mnohaleté práce a spolu s projektem Tratě 321 jde o opravdové unikáty. Rozhodně nesnižuji práci tvůrců ostatních českých a slovenských tratí, které jsou také nádherné, jsou zdarma - jen jsou menší. Obě uvedené tratě jsem si zakoupil (již opakovaně) a při jejich ceně jde o jedinečnou koupi.

Nevím koho by jako bavilo se hrabat takovou dobu v souborech, každopádně nad mé síly to opravdu není neboj se. BP trať si stahovat nebudu páč je to za prachy, a to se mi platit fakt nechce ještě když nemam jistotu že to bude fungovat. Aktivity jsou prostě náročný a zdlouhavý. Si radši stáhnu MSTS. Čus
Tím jsi to rozštípnul. MSTS nikdy nebyl uvolněn. Takže i když seženeš, tak pokoutně a instalovat budeš nelegálně (i když je to každému u zádele).
MSTS byl vydán před 20 lety. Simulátor samotný ještě OK, ale přiložený trainset i tratě jsou svojí kvalitou vysloveně muzeální a poplatné době před dvaceti lety. Je 100% jistota, že tehdejší omalovánková a roztřepená grafika orig. tratí a modelů tě velice brzy omrzí.

BP je nestahovatelná (leda nelegálně). Kupuje se a to za cenu oběda i s pitím v průměrné restauraci.

Ideální kombinací je dnes OR (skalní příznivci starého MSTS na chvilku prominou) a některých tratí pod ním fungujících. I těch "zdarma" je poměrně dost. A modelů vozidel rovněž. Potom už jen stačí překonat lenost a něco si o tom nastudovat nebo se prostě slušně zeptat. je tu na to vyhrazena celá rubrika.

Zdravím
a vzpomínám, že jsem na začátku měl podobné pocity. Pokud však někdo překoná tyto začátky a postupně "vybuduje" svůj rozsáhlejší trainset, tak je to pak značně jednodušší. Já v něm mám přes 2600 vozidel a stejně u některých nových aktivit mi některá vozidla chybí. Je to např. tím, že autor má vozidlo v jinak pojmenovaném adresáři nebo ho má jinak pojmenované. Ale rozhodně to postupné vytvoření vlastního trainsetu vřele doporučuji. Za ideální a zde na fóru x krát popsanou ideální variantu pak považuji kombinaci, kdy se MSTS používá k tvorbě a editaci aktivit a OR (u mně výhradně ORCZ) na vlastní hraní.
Ještě malá poznámka :
"Si radši stáhnu MSTS" - to je jistě míněna instalace zakoupené hry ......
"BP je za prachy" - BP je výsledkem mnohaleté práce a spolu s projektem Tratě 321 jde o opravdové unikáty. Rozhodně nesnižuji práci tvůrců ostatních českých a slovenských tratí, které jsou také nádherné, jsou zdarma - jen jsou menší. Obě uvedené tratě jsem si zakoupil (již opakovaně) a při jejich ceně jde o jedinečnou ko

Souhlasím. Trochu jsem to přepískl to uznávám :D Akorát mám obavy z toho že fakt stáhnu ty potřebné vozidla do aktivity, budu se stím párát bůh ví jak dlouho, a nakonec mi to nepojede. Neznáš na začátek nějakou lehkou aktivitu kde neni moc vozidel? Abych si mohl zkusit instalaci.

Souhlasím. Trochu jsem to přepískl to uznávám :D Akorát mám obavy z toho že fakt stáhnu ty potřebné vozidla do aktivity, budu se stím párát bůh ví jak dlouho, a nakonec mi to nepojede. Neznáš na začátek nějakou lehkou aktivitu kde neni moc vozidel? Abych si mohl zkusit instalaci.
Zdravím,
to je těžké posoudit, když nevím, jaká vozidla už máš v trainsetu ..............

Pokud jezdíš OR, nepotřebuješ mít hned u všech souprav funkční kabinu, Musí být ale funkční v soupravě hráče. Jinak tě to hodí na venkovní pohled. Když nemáš zvuky, bude souprava "hluchá" tedy bez zvuků, ale aktivita ti pojede. Narozdíl od MSTS, kdy ti to spadne. Ale stejně bych doporučil trať BP zakoupit. Máš tam základní trainset, ze kterého vychází 90% aktivit. A hlavně, nechápu, když kupuješ jakoukoliv hru, tak se taky nedivíč, že musíš něco zaplatit a pokud tě baví vlaky, tak nechápu? Jednorázová ibestice v tak směšné částce tě určite nezrujnuje a máš vyřešeno více jak 50% starostí. A hlavně nedoporučuji stahovat pokoutně trainset BP z úložišť. Tím si můžeš zkomplikovat více než bys čekal a právě znefunkčnit chování vlaků v aktivitách.

Zdravím,
to je těžké posoudit, když nevím, jaká vozidla už máš v trainsetu ..............
Mám jich spousty. Ne všechny mají funkční kabinu ale to vyřeším. No vyjmenovávat konkrétní modely asi nemá smysl
Pokud jezdíš OR, nepotřebuješ mít hned u všech souprav funkční kabinu, Musí být ale funkční v soupravě hráče. Jinak tě to hodí na venkovní pohled. Když nemáš zvuky, bude souprava "hluchá" tedy bez zvuků, ale aktivita ti pojede. Narozdíl od MSTS, kdy ti to spadne. Ale stejně bych doporučil trať BP zakoupit. Máš tam základní trainset, ze kterého vychází 90% aktivit. A hlavně, nechápu, když kupuješ jakoukoliv hru, tak se taky nedivíč, že musíš něco zaplatit a pokud tě baví vlaky, tak nechápu? Jednorázová ibestice v tak směšné částce tě určite nezrujnuje a máš vyřešeno více jak 50% starostí. A hlavně nedoporučuji stahovat pokoutně trainset BP z úložišť. Tím si můžeš zkomplikovat více než bys čekal a právě znefunkčnit chování vlaků v aktivitách.

Pokud jezdíš OR, nepotřebuješ mít hned u všech souprav funkční kabinu, Musí být ale funkční v soupravě hráče. Jinak tě to hodí na venkovní pohled. Když nemáš zvuky, bude souprava "hluchá" tedy bez zvuků, ale aktivita ti pojede. Narozdíl od MSTS, kdy ti to spadne. Ale stejně bych doporučil trať BP zakoupit. Máš tam základní trainset, ze kterého vychází 90% aktivit. A hlavně, nechápu, když kupuješ jakoukoliv hru, tak se taky nedivíč, že musíš něco zaplatit a pokud tě baví vlaky, tak nechápu? Jednorázová ibestice v tak směšné částce tě určite nezrujnuje a máš vyřešeno více jak 50% starostí. A hlavně nedoporučuji stahovat pokoutně trainset BP z úložišť. Tím si můžeš zkomplikovat více než bys čekal a právě znefunkčnit chování vlaků v aktivitácha
A trainset, to je jakože tam budou právě přiložený už vlaky se zvuky i s kabinou? Potom bych uvažoval u koupi :D

Jenom kvůli vlakům si BP nekupujte, aby jste pak nebyli třeba zklamaní, že tam to či ono není. Ale na druhou stranu je vše funkční jak v MSTS (co je i pro MSTS), tak OR klasickém.
Trainset je problém, protože je to už "Klondajk" a nikdo neví co je správně. Já jsem si dal před rokem hodně práce a času s tím, abych vozidla přeladil dle nejnovějších předloh. Také jsem si pohrál s tím, aby všechny soupravy se daly do pohybu samotíží i na tom nejmenším sklonu. Trochu jsem "pomrvil" ladění u goril a laminátek, protože originál jel jako na jenom jednu motorovou skupinu. Přepočítával jsem spřáhla, aby se nárazníky neprolínaly, ani nebyla mezera, ale všude se dotýkaly jak mají. A když jsem byl konečně trochu spokojený, že už to jezdí jak má, tak Icik vydal to své dítě ORCZSK a tam už bylo zase vše jinak. To už ale můj čas vypršel.
Netuším odkud čerpá Dan, když spokojeně jezdí, ale mě dodnes nejezdí kufry a Regionky rychleji než 7 km/h. Ale dřív to jaksi v OR fungovalo. Vždyť jsem dával na Youtube video z Prahy přes Semmering.
Asi by to chtělo někomu znalému a spolehlivému zaplatit, aby všechny základní řady naladil a pak nějaké skupiny lidí by to rozklonovali na všechna vozidla. Jenom pro info. Jenom trainset BP je asi na týden nepřetržité práce od rána do večera. Asi proto se do toho nikomu nechce.

Jenom trainset BP je asi na týden nepřetržité práce od rána do večera. Asi proto se do toho nikomu nechce.
Je mi to jasný no :D Takže abych to nějak už rozlouskl. Na aktivitu prostě potřebuju funkční vozidla s kabinou i se zvuky. Budu dotoho muset dát prostě více času. Ale potom bych teda potřeboval pomoct. Protože nevím jak tedy nahradit vozidla když budou nějaké chybět (na 100% budou chybět)

PetasHD: k tomu, abys nějak začal postupně fungovat s OR, potřebuješ řadu nástrojů jak pro začínající tak pro pokročilé. Některé potřebují pro správnou činnost přítomnost instalace MSTS, jiným je to jedno. Některé poběží dobře a hned, jiné mají náročnější postup instalace do Win10. Některé mohou mít některé funkce omezené v prostředí Win10.
- Shape Viewer DDS (náhledy modelů vozidel *.s v 3D zobrazení),
- Activity Converter 3.3 (důležité - náhrada chybějících vozidel v aktivitách),
- ConBuilder 2.4.7 (kontrola kompletnosti vozidel a souprav nejen v aktivitách - tedy zvuky i kabiny, náhrada vozidel),
- Convoi 1.5 (částečný ekvivalent CC),
- Shape shifter (převede model *.s do podoby *.txt a tak dovolí zkontrolovat, zda máš správné textury *.ace a zpět).
Tak hledej, stahuj a instaluj - tady se dá získat řada postřehů. Bez zvládnutí vztahů ENG / WAG - zvuk - kabiny - modely se nikam nehneš. Je třeba si dělat nějaké začátečnické poznámky, abys věděl, že ENG je klíčem všeho a musí obsahovat odkazy na uvedené části. Musíš vědět, že *.sms a *cvf jsou soubory,, v nichž jsou kromě jiného popsány vnější / vnitřní zvuky a kabiny. A tyto soubory obsahují odkazy na příslušné dílčí zvuky *.waw nebo u kabin textury pro zobrazení kabiny *.ace.
Musíš v první řadě též pochopit strukturu adresářů v hlavní složce trati, vozidla. ;) :cool:

Back
Nahoře