Posun v aktivitě

TheMortyCZ

Začátečník
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Vytvářím aktivitu na R 609 Krušnohor který jede z Prahy hlavního nádraží do Chebu. V Ústí nad Labem dochází k obratu soupravy. Problém je že jakmile odpojím vozy od lokomotivy automaticky to hra bere jako odjezd ze stanice, nevíte někdo jak udělat to obejít aby mi hra brala odjezd ze stanice az ve chvíli kdy dokončím posun? Používám TSRE5.

Ahoj. Je tady podrobný návod, jak vkládat hléšky v aktivitĕ. Já dĕlám v AE MSTS.

Caute chlapi otázočka neviem prísť nato prečo mi ten zadný panter nechce zájst na zaves v trase ma napisany kod 6001. a stale zastavi tak

Ahoj, potřeboval bych poradit s jednou dopravní situací v Krnově. Nejedná se vyloženě o posun, ale nebudu kvůli tomu zakládat nové vlákno.
O co mi jde. Do Krnova přijede rychlík od Olomouce, chvíli po něm přijede rychlík od Jeseníku, napojí se na něj a spolu odjedou do Opavy. Oba jsou vlaky traffic.
Udělal jsem variantu obou vlaků jako traffic, ale vše se zasekne na tom, že rychlík od Jeseníku zůstane viset na červené u vjezdu a nepomůže tomu ani povolení vjezdu proti červené (WP 60002).
Zkoušel jsem i variantu dát rychlík od Olomouce jako LC (vlak hráče přijede až po příjezdu tohoto rychlíku). Všechno proběhlo v pořádku, rychlík od Jeseníku se napojil a celá souprava pak v předepsaný čas odjela. Problém je, že LC se tváří jako odstavená souprava (chcíplá), a to jaksi není úplně ono. Navíc po připojení rychlíku od Jeseníku se až do odjezdu vlaku dokola přehrává start motoráku, což tomu taky zrovna nepřidává.
Existuje ještě nějaká jiná varianta, jak tohle vyřešit? Rád bych nějak zprovoznil tu variantu kde jsou oba vlaky jako traffic, ale jak ošetřit tu červenou na vjezdu?

Na 60002 by vjet měl. Já takhle spojoval motorák a posun z Bruntálu, který mi přihazoval BDtax.

Zkusil jsem jeden pokus. Dal jsem koncový bod trasy rychlíku od Olomouce kousek za vyčkávací bod (má přesně dané místo zastavení) a rychlík od Jeseníku přijede a napojí se. Jakmile však celá souprava odjíždí, po minutí koncového bodu zmizí část soupravy (rychlík od Olomouce) a zbytek pokračuje až na svůj koncový bod. Pokud mají oba vlaky stejný koncový bod (kus za Krnovem), rychlík od Jeseníku zůstává stát na červené. Měl jsem za to, že když se rychlík od Jeseníku napojí na čelo, tak druhý vlak přebírá jeho trasu. Ale evidentně to tak není. Jak tedy nadefinovat trasu rychlíku od Olomouce?

Občas si vlaky vymění názvy, to už bylo i v Monogame. Takže musíš definovat trasu u toho vlaku, co přebere název. Není to sranda. Prostě si udělej jakoby miniaktivitu, kde si uděláš jen krátkou trasu hráče a použij AI dopravu z aktivity a upravuj a zkoušej. Až to vyladíš, otevři aktivitu co máš komplet a přdulož. Mluvím o tvorbě v Activity editoru MSTS. S TSRE AE nepracuji.

Tak se mi problém podařilo vyřešit. Trasu rychlíku od Olomouce jsem ukončil těsně před odjezdovým návěstidlem. Rychlík od Jeseníku se dostane přes červenou, oba vlaky se spojí, a pak spolu odjedou a celá souprava zmizí na konci trasy rychlíku od Jeseníku.
Samozřejmě takovéto srandy si dělám přes miniaktivitky. To by pak byl hrozný žrout času. Sice používám je TSRE + TrackViewer a dá se to taky. Jasně, že by MSTS AE byl lepší, ale na to moje "hraní" to stačí :)

Ale POZOR! Pokud jde o dva řízené AI vlaky počítačem, které se spojí, musí ae před zmizením opět rozdělit. Někde, kde je nevidí hráč. Pokud ti zmizne jako jeden celek, jak jsi popsal. Od této chvíle, pokud pokračuješ v aktivitě, už ji nenahraješ z uložené pozice. Tohle je základní pravidlo při slučování AI vlaků.

Back
Nahoře