CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Možná jsou ty masky osvětlení budíků a VZ příliš blízko pultu a díky možná trošičku přesnějšímu zaokrouhlováni 64-bit hodnot se překrývají. Kluci od 3d kabin by se na to mohli podívat. Tak to vidím já.
Jestli se na to budou chtít podívat, byla by to fakt škoda, pro mne jsou 3D kabina alfa a omega posunu oproti MSTS. Zatím jsem nezkoušel, mám plno práce s aktivitou. Iciku pro moje info, zda se nejedná o nějaký nový BUG OR, Nedělali jste něco, co by ovlivnilo WP body? Pokud ano děj vědět a písnu ti problém, pokud ne, jde o klasický stav, kdy OR ignoruje WP s kódem 3XXXX.

Možná jsou ty masky osvětlení budíků a VZ příliš blízko pultu a díky možná trošičku přesnějšímu zaokrouhlováni 64-bit hodnot se překrývají. Kluci od 3d kabin by se na to mohli podívat. Tak to vidím já.
Ďakujem za vysvetlenia takže teraz to je len autoroch cabu.

Jestli se na to budou chtít podívat, byla by to fakt škoda, pro mne jsou 3D kabina alfa a omega posunu oproti MSTS. Zatím jsem nezkoušel, mám plno práce s aktivitou. Iciku pro moje info, zda se nejedná o nějaký nový BUG OR, Nedělali jste něco, co by ovlivnilo WP body? Pokud ano děj vědět a písnu ti problém, pokud ne, jde o klasický stav, kdy OR ignoruje WP s kódem 3XXXX.
Do toho se vůbec nezasahuje.

Dík. Potřeboval jsem vĕdĕt pro info. Po resetu ORCZ už ten WP vidí. Vyzkouším novou verzi a jak jsem pochopil, už není třeba zamykat FPS na 30. Z toho mám trochu obavy, jak se budou chovat aktivity na různých sestavách PC? Ale tohle se dá ošéfovat v Read Me. "Zamkni na 30".

Nazdar. Otazočka... ked nemam pripojenie na internet tak neotvorim OR, ukáže mi chybu ktorá je v prílohe na obrázku. Je možne s tým niečo urobiť ?

Přílohy

• Snímka obrazovky 2022-04-22 081521.jpg
    Snímka obrazovky 2022-04-22 081521.jpg
    160 KB · Zobrazeno: 0
Ahoj, tohle nevím, zda je chyba ORCZ, nebo světel u skinů kredenců. Fakt netuším. Přejdu do zadní mašiny, mám tlumená světla po odvěšení od čela vlaku mám odraz reflekoru i když je zhaslý?
reflektor.jpgreflektor2.jpgreflektor3.jpg

bob57_cz píše:
Světlo má jednu definici pro vlastní umístění textury a druhou samostatnou pro vlastní světelný kužel, kde jde definovat umístění zdroje světla, směr svícení, jeho dosvit, šířka kuželu, doba náběhu a doběhu, barva a intenzita.
Světelný kužel má samostatnou definici pro každé svícení pro určitou polohu spínače nebo lze i sloučit společně v určení při stejných vlastnostech ve více polohách.
Zápisy kuželů jsou v souboru *.eng spolu s ostatními světly, které definují jen viditelné textury.
Manuál jsem kdysi dával na web k Džordžovi u msts-bin a do popisu v archivu se stáhnutým binem.

b57

Ahoj, tohle nevím, zda je chyba ORCZ, nebo světel u skinů kredenců. Fakt netuším. Přejdu do zadní mašiny, mám tlumená světla po odvěšení od čela vlaku mám odraz reflekoru i když je zhaslý?
Koukal jsem do nastavení světel toho motoráku a chybí tam definice tlumeného reflektoru nebo naopak přebývá definice tlumeného kuželu. Vzhledem k omezeným vlastnostem simulátoru jsou na staveny motoráku tři základní stavy poplatné předpisům ČSD: denní jízda bez návěstních světel a bez reflektoru (světla vypnuta), jízda pouze s návěstní osvětlením (světla tlumená) a jízda s rozsvíceným reflektorem (světla dálková).

Takže na výběr je buď odstranit tlumený kužel a nebo doplnit světlo tlumeného reflektoru. V takovém případě nebude možná jízda jen na návěstní osvětlení.

... Takže na výběr je buď odstranit tlumený kužel a nebo doplnit světlo tlumeného reflektoru. V takovém případě nebude možná jízda jen na návěstní osvětlení.
Odstranit tlumený kužel. Za dob ČSD se reflektor používal pouze při jízdě na trati a ve stanicích zhasínal. A dolní světla se používala jako návěstní. Taková byla praxe, ať už je v předpisech napsáno co chce. A je otázkou, zda u M 262.0 ten reflektor vůbec možnost přepínat dálkový/tlumený měl.

Odstranit tlumený kužel. Za dob ČSD se reflektor používal pouze při jízdě na trati a ve stanicích zhasínal. A dolní světla se používala jako návěstní. Taková byla praxe, ať už je v předpisech napsáno co chce. A je otázkou, zda u M 262.0 ten reflektor vůbec možnost přepínat dálkový/tlumený měl.
Spodní návěstní světla svojí konstrukcí ani nedovolují jiné užití než jako návěstní světla. Způsobí max. slabé nasvícení malého prostoru před čelem vozu (to jsem u těch kredenců vyvedl taky - výchozí stav). Zda vůz M262.0 měl možnost přepínat reflektor dálkový/tlumený otázkou není. Vůz tu možnost měl už z výroby a od první série. Na to stačí nahlédnout do technické dokumentace nebo schématu obvodů (mj. funkce "tlumené" se docílilo zařazením rezistoru 26Ω do série se žárovkou).

Pěkný večer všem,
jen, všiml jsem si že u kabiny 163 ČD s displejem se dříve chování ukazatelů dá se říct zasekávalo, lépe řečeno, nebylo plynulé, tak jako na displejích stejného typu v reálné mašině. Po některé z aktualizací už sice plynule nabíhají ampéry u klasických "analog" budíků, ale zase obě motorové skupiny na displejích jedou plynule, zatímco u např. buzení ručička poskakuje. Šlo by s tím něco udělat a předělat zpět jen ty displeje prosím?
Předem díky, a všem pohodový večer přeje F.M.

Vůz měl z výroby reflektor až od série třetí. ;)
Na předchozí série se montoval dodatečně, takže dlouho "bez" motoráky stejně nezůstaly. Ale jo, hádáš se rád, dám ti za pravdu. Z výroby od třetí série.

M.j. reflektor mají všechny dostupné modely M262.0 vč. těch tří, které jsem pro Danovy aktivity nastavil.

1548790152_1.jpg

Tady je to z 99% samý příznivce nostalgie ČSD. Ale zkoušel někdo jezdit s Vectrony?

V klasickém OR jezdí naprosto spolehlivě, ale tady v ORCZSK jej ani neodbrzdím. Dříve fungovalo alespoň jedno odbrzdění a jeden rozjezd.
A při poloze brzdy do švihu narůstá od měřáků skrz okno kabiny mimo obrazovku nějaká široká animace. (v OR tato anomálie není) Nepomůže ani shift a _ . Poté jsou měřáky tlaku jako v rychlobrzdě. Tedy pravý opak. Zkoušel jsem i nejnovější kabinu i model z msts-rw. Nic nepomohlo. Stále kvoká, stále kvoká. :) V nastavení mám kompatibilitu MSTS/OR.
Tohle je asi jediný důvod, proč se přepínám do klasického Openrails. Na nezávislé trakci nejčastěji jezdím s Kyklopem, ale ten tady funguje naprosto správně. Ke kontrole testovaných traťových úseků potřebuji ty nejrychlejší lokomotivy. A tolik bych chtěl u toho poslouchat ptáčky a zažít normální bouřku. :) Z prostředí 1.6xxx jsem naprosto nadšený.
Pokud to někomu normálně funguje, poprosil bych jen o ladění včetně inc k porovnání. Já už si to pak přeberu. Děkuji.

Tady je to z 99% samý příznivce nostalgie ČSD. Ale zkoušel někdo jezdit s Vectrony?

V klasickém OR jezdí naprosto spolehlivě, ale tady v ORCZSK jej ani neodbrzdím. Dříve fungovalo alespoň jedno odbrzdění a jeden rozjezd.
A při poloze brzdy do švihu narůstá od měřáků skrz okno kabiny mimo obrazovku nějaká široká animace. (v OR tato anomálie není) Nepomůže ani shift a _ . Poté jsou měřáky tlaku jako v rychlobrzdě. Tedy pravý opak. Zkoušel jsem i nejnovější kabinu i model z msts-rw. Nic nepomohlo. Stále kvoká, stále kvoká. :) V nastavení mám kompatibilitu MSTS/OR.
Tohle je asi jediný důvod, proč se přepínám do klasického Openrails. Na nezávislé trakci nejčastěji jezdím s Kyklopem, ale ten tady funguje naprosto správně. Ke kontrole testovaných traťových úseků potřebuji ty nejrychlejší lokomotivy. A tolik bych chtěl u toho poslouchat ptáčky a zažít normální bouřku. :) Z prostředí 1.6xxx jsem naprosto nadšený.
Pokud to někomu normálně funguje, poprosil bych jen o ladění včetně inc k porovnání. Já už si to pak přeberu. Děkuji.
Ale tie grafy nie je chyba ani OR ani chyba ladenia ale chyba kabíny. Klasické OR nedokázalo simulovať švih. Bolo to tam len akože. Preto teraz idú tie grafy až do okna. Kabína na Vectrona je úplne iná, prepracovaná a už to nebude len o smere vpred a dať do výkonu. Bude si treba meniť Národnú voľbu s daným napätím. Zadávať údaje o vlaku a podobne.
Starú kabínu už prerábať nebudem. Treba si počkať na túto novú a hlavne treba prestať jazdiť vo švihu, inak by ti to tak neblblo. :)
V novej verzii kabíny už Švih bude nearetovaný a teda sa nestane, že by si jazdil na švihu. :)

Přílohy

• 1.jpg
    1.jpg
    291.4 KB · Zobrazeno: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    283.8 KB · Zobrazeno: 0
  • 3.jpg
    3.jpg
    281.5 KB · Zobrazeno: 0
  • 4.jpg
    4.jpg