CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nie, nebrzdia. A ako som už písal o pár príspevkov skôr v prípade 754, v stanici dole kopcom zastaví o dosť ďalej ako mašina s EDB a pri reverznom bode na spáde vlak vybehne z trasy.
Mimochodom, stáva sa mi aj pri loko bez EDB, že sa v diagnostike po brzdení objaví EDB 0% a pri opätovnom zaradení výkonu OR požaduje vypnúť EDB.

Vyskúšal som update a v TT už počuť brzdy AI vlakov, ale posun na spáde bez EDB stále vybehne z trasy, ako aj dobrzdenie rýchlika v Náměšti n/O. bez EDB dopadá stále rovnako. Ďalšou zaujímavosťou je, že u súprav 854+954 brzdy nie je počuť, zatiaľ čo u kombinácie 854+054 aj 842+954 brzdy zdá sa fungujú.

Icik: Super, teraz to už funguje tak ako má. Posun prebehne bez problémov aj so 754, rovnako ako rýchlik na čele so 754 v stanici Náměšť n/O. už nemíňa koniec perónu ;) . A umúdrila sa už aj súprava 854+954.

Keď som tu už rozprúdil diskusiu, mal by som ešte jeden dotaz ohľadom TT módu. Ide o to, že v TT mi na každej zastávke ukazuje 0 cestujúcich. Pri tvorbe TT existuje príkaz na úpravu času nástupu pre danú zastávku, ale neviem, podľa čoho OR určuje počet cestujúcich. Niečo podobné sa mi stalo aj v aktivite, kde sa presadá cez Alt+F9 do iného vlaku. Zo začiatku cestujúci boli, až kým som nepresadol, potom už bola všade 0.

Tak sláva. :)
Cestující jsou spojeni jen s cestou hráče. To by musel Jindřich. Já mu tam nebudu hrabat.

Navšiml, zatím dávám dohromady RedMe s vozy k 3 aktivitám, na koleje vyrazím dnes, doufám a zítra mnĕ začína 14 dní dovolené. Tak doufám, že vše klapne a stihnu odeslat k vydání.

Jinak do cestujících bych moc nevrtal, sám víš, jak paxové "zlobí" a co vše jsme vychytávali. :)

Cestující nechám na pokoji. Neboj Dane. :)

Novinka v update je ta, že AI má funkční vzduchařinu. Sice zjednodušenou proti hráči, ale o dost lepší než klasické OR.
AI si samo spouští kompresory, když nemá vzduch a má funkčí netěsnosti vzduchového potrubí. Defato má stejné možnosti ozvučení jako loko hráče.

Ahoj, přeji všem pěkný prázdninový víkend! Po delší době jsem dnes spustil ORCZ a zaktualizoval na nejnovější verzi... Mám ale potíže s loko X6X, po chvilce spadne z výkonu a pak, při pokusu zas najet na výkon dělá "brykule"... Dělá to jen u mě, nebo má někdo stejný problem? Zkoušel jsem 163 a 363 CD.

Ahoj, přeji všem pěkný prázdninový víkend! Po delší době jsem dnes spustil ORCZ a zaktualizoval na nejnovější verzi... Mám ale potíže s loko X6X, po chvilce spadne z výkonu a pak, při pokusu zas najet na výkon dělá "brykule"... Dělá to jen u mě, nebo má někdo stejný problem? Zkoušel jsem 163 a 363 CD.
Mám stejný problém, dělá mi to, pokud zmacku tlačítko bdelosti a VZ je bez kódu, dělá mi to jen na x6x s klasickým LS 90 a LS 04

Opraveno. ;)

Zdravím,
při jízdě ve vlastní aktivitě i ve volné jízdě (trať 310) se po (podle mne zcela běžném) použití průběžné brzdy opakovaně vyskytuje hláška varování - viz foto.
Souprava : CD_854021, 2 x 050228 a CD_854021. Vše v ladění pro OR.
Vyzkoušeno i s jiným motorovým vozem.
Hláška po chvilce zmizí a na další jízdu to nemá žádný vliv. V diagnostice jsem neobjevil žádnou hlášku o chybě.
Prosím o objasnění významu této hlášky.
RunActivity 2022-07-25 08-34-32 original.jpg

Taky se mi to stává, ale přijde mi, že to je docela v pořádku, když brzdím příliš prudce. Naučil jsem se brzdit víc jemně.

Zdravím, je to jediný snímek, kdy se mi podařilo zachytit hlášku. Bohužel po rychlobrzdě. Jinak je mi už jasný, že účelem je brzdit citlivě, aby hráč "neobul" motor nebo vagony. Trochu jsem trénoval a dá se to vychytat. Tak dík všem za info !

Back
Nahoře