Nefunkční najetí na vozy v OR

Jalolol

Začátečník
Dobrý den,
Chtěl jsem si v Open Rails vytvořit aktivitu kde si v Praze na ONJ oživím lokomotivu, přejedu kousek a najedu na vozy. Tak jsem si v TSRE5 vytvořil soupravu šesti vozů. V Timetable jsem jsi nastavil statický vlak právě z těchto vozů. Jenže když zapnu OR a najedu na vozy, tak jimi projedu skrz na skrz. Hledal jsem všude na internetu, ale bez výsledku. Tak děkuji za případné rady.

Zdravím,
jelikož nechci zakládat nové vlákno, využiji toto z předchozího problému (Vojta365 měl pravdu, takže najíždění na vozy mně již funguje v pořádku).
Vytvářím si aktivitu rychlíku Krakonoš z HK do Prahy. Po příjezdu do Prahy se odpojí vozy a z druhé strany najede na soupravu druhá mašina, která pojede zpět do HK. A zde nastává můj problém, jelikož osm vozů a dvě mašiny se na severní část nevejdou, musím zabrat celou délku nástupiště. Jenže na cestovém návěstidlu na konci severní části mám stůj, tudíž nemůžu jet dál.
Doplním, že trasy a aktivity tvořím v Track Vieweru a TimeTable Editoru.
Je zde nějaké řešení, nebo je to nějaký typický nešvar těchto programů?

Přílohy

• TimeTable.jpg
    TimeTable.jpg
    91.9 KB · Zobrazeno: 0
  • TrackViewer.jpg
    TrackViewer.jpg
    272 KB · Zobrazeno: 0
Já to v Zábřehu vyřešil pomocí:
Kód:
$keepclear /front = -x /force
X je v metrech od toho návěstidla po polohu kde by zhruba měl být začátek (Ai) vlaku. Možná to půjde i s $extendplatformtosignal, nevím co všechno jsem tehdy zkoušel. A můžeš to myslím napsat do toho pole hned vedle názvu stanice a mělo by to platit pro všechny vlaky.

Díky, funguje přesně jak má. Jinak se ještě zeptám, umožňuje TimeTable Editor nastavení počtu cestujících v jednotlivých stanicích?

Dĺžka pobytu sa dá nastaviť pomocou $stoptime=x, kde x je čas v sekundách. Ak to napíšeš do prvého stĺpca vedľa názvu stanice, tak to bude platiť pre všetky vlaky zastavujúce v danej stanici. Tiež by malo fungovať priame zadanie času príchodu a odchodu, aj keď je to dosť nepraktické, lebo napr. pri križovaní ťa OR nechá čakať plnú dĺžku pobytu v stanici, aj keď by si mohol krátiť meškanie.

Mimochodom príkaz $keepclear udáva, ako ďaleko od začiatku / konca nástupišťa má vlak zastaviť.

Dĺžka pobytu sa dá nastaviť pomocou $stoptime=x, kde x je čas v sekundách. Ak to napíšeš do prvého stĺpca vedľa názvu stanice, tak to bude platiť pre všetky vlaky zastavujúce v danej stanici. Tiež by malo fungovať priame zadanie času príchodu a odchodu, aj keď je to dosť nepraktické, lebo napr. pri križovaní ťa OR nechá čakať plnú dĺžku pobytu v stanici, aj keď by si mohol krátiť meškanie.

Mimochodom príkaz $keepclear udáva, ako ďaleko od začiatku / konca nástupišťa má vlak zastaviť.
Měl jsem na mysli nastavení počtu nastupujících/vystupujících paxů zda-li to v Timetable editoru vůbec jde. Jinak díky za radu s délkou pobytu, já používám přímý zadání času příjezdu/odjezdu a zatím jsem s tím problém neměl. Příkaz $keepclear jsem si už nastudoval

V módu aktivity je to poměrně jednoduché - hráč je jeden a scénář je přímočarý. V TT je násobně více "scénářů". Nemluvě o tom, že by to chtělo naprogramovat, tak mi to přijde jako zbytečná komplikace. Zřejmě by to i zpomalovalo už tak dost zdlouhavé načítání.

Back
Nahoře