Nezobrazení názvu stanic pod F6

ML636

Průvodčí
Další malý problém/změna: Při zapnutí volby F6 zobrazování názvů stanic za jízdy vlaku, se mi potvrdí v infořádku jako "zapnuto", ale názvy stanic se nezobrazují, jak bylo zvykem v MSTS. Lze to nějak zprovoznit, nebo si mám zvyknout, že OR to mít nebude? Jde o úseky a trať, kde to v MSTS prokazatelně zobrazovalo. Děkuji za nápovědu. :cool:

To se v OR zobrazuje. Ovšem pouze v případě, že stavitel tratě má koleje ve stanici označené (očíslované). Pokud je označená kolej pro osobní dopravu, v editoru MSTS, zelená linka u perónů, v OR se zobrazuje žlutě, a pokud jde o běžnou nákladní kolej, v editoru MSTS žlutá, v OR se zobrazuje oranžově. Pokud jsi ovšem někde nepřenastavoval funkci kláves na klávesnici.

To se v OR zobrazuje. Ovšem pouze v případě, že stavitel tratě má koleje ve stanici označené (očíslované). Pokud je označená kolej pro osobní dopravu, v editoru MSTS, zelená linka u perónů, v OR se zobrazuje žlutě, a pokud jde o běžnou nákladní kolej, v editoru MSTS žlutá, v OR se zobrazuje oranžově. Pokud jsi ovšem někde nepřenastavoval funkci kláves na klávesnici.
Nic jsem neměnil, všechno je jak se nainstalovalo. Je to trať BP, kde se v MSTS zobrazovaly názvy vždy s předstihem (modrý text levitující nad prostorem výpravní budovy/přístřešku). Když nemám dokonalé traťové poznání a případně na modelech budov i chybí názvy, tak nemám šanci ve volné jízdě korektně poznat, kde stavím. Jasně, dá se to vyřešit dalšími způsoby, ale raději bych to zobrazování... :rolleyes:

Mně to dřív i v OR s předstihem a bez problémů ukazovalo, ale posledních pár měsíců (možná je to aktualizací na nejnovější verzi OR 1.4) zničehonic už ne.

Zdravím,
test na BP 9565 - volná jízda i aktivita. Verze ORCZSK 1.6.364.
Zobrazování názvů přes F6 normálně funguje. Přes SHIFT+F6 lze přepínat, které názvy kolejí se mají zobrazovat.
RunActivity 2022-09-11 08-19-17.jpg

Ano, musí to fungovat. Nedávno jsem měnil na žádost DanaJ to, aby se názvy zobrazily hned na plno jakmile budou v dosahu. V klasickém OR jsou nejdříve poloprůhledné a to není přehledné.

Shift+F6 způsobuje zobrazení staničních kolejí (žlutě) nebo všech kolejí vč. vleček (pokud existuje číslování / popis - oranžově). Ještě tu byl dříve případ, že se zobrazovaly jen stanice, používané v aktivitě, pouze projížděné nikoliv. Zřejmě je zde i nějaká závislost na verzi OR (stabilní - zkušební - nestabilní - NewYear - ORCz) a jejím konkrétním čísle, samotného by mě to zajímalo.
F6 obstará pouhou viditelnost / neviditelnost označení kolejí podle režimu, daného volbou Shift+F6. Nastavíš si viditelnost označení všech kolejí a pomocí F6 jen "rozsvěcíš" nebo "zhasínáš" popisky.
Jak je to s přenosem stavu zobrazování do upgrade verzí OR nebo do kvalitativně jiných verzí nevím. To musí někdo zkusit. :cool: :)

Díky všem za rady a diskuzi, funguje to! Potřebovalo to "proshiftovat" a funguje to normálně pod tou F6. Díky:):)

Back
Nahoře