Ahoj Rudo. Fotka tvého modelu by nebyla? Pokud to máš pěkně propracované, určitě se ti někdo ozve. Protože nadšenců to této historie je zde dost. (ale já to nejsem

)
Ale jinak bych si vzal nějaký eng podobného motorového vozu, který je funkční a jenom bych přepsal rozměry.
A ty zjistíš z Shapevieweru a pak se přepočítají ve známé tabulce od Honzy U. A podle spřáhel. Ty máš spřáhla na 80, ale u nás se používají na 30. V Openrails je to prý jedno, ale já se přesvědčil, že to není jedno a pravidla je dobré dodržovat.
A zbytek nevím. Musíš si opravit pozice světel a pak zadat hodnoty do monitorů, rozjezdové stupně, tedy kolik dát na každý. Tohle má mechanickou převodovku, vím jen tolik, že s tím měl problém MSTS od počátků. Kluci to už nějak vykoumali, ale mě například motoráček 810 nebo Regionova v OR se zatím nerozjede víc než 7km/h. Není čas to opravit.
Ale to hlavní je kabina. Musíš mít fotodokumentaci ve vysokém rozlišení a umět naanimovat veškerá hejblátka. A to vše je nad možnosti jednoho modeláře. Tedy v praxi to vypadalo tak, že jeden modelář udělal pěkný model a jiný se zase věnuje kabinám. A zase jiný člověk se věnuje ladění, aby mašinka dobře jezdila. Tedy jsi si vzal na sebe hodně vysoké sousto, tedy pokud nemáš dalších do kolektivu.
Zobrazit přílohu 36335
Odstavec Friction vypadá například tak:
Friction (
1070.5N/m/s -0.10 1.3mph 12.951N/m/s 1.891
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0N/rad/s 1
)
Musíš zakončit závorkou.