Jindřich
Pokladník
Jestli se Ti něco nelíbí, tak jezdi ofiko verzi. Reportovat chyby je ok, ale suma sumárum si nech někam jinam.Suma sumárum = další glitch
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jestli se Ti něco nelíbí, tak jezdi ofiko verzi. Reportovat chyby je ok, ale suma sumárum si nech někam jinam.Suma sumárum = další glitch

Dodatek k tomuto příspěvku (už ho nemůžu editovat). Dalším testováním jsem zjistil, že když mám k Peršanovi připojeného Katr Brejlovce, vlezu Katr Brejlovci do kabiny a zmáčknu Ctrl + Shift + K, Open Rails napíše "Zpráva - Klíč pultu vyjmut" a po návratu do Peršana se klíč dá zasunout normálně. U Bangle a Brejlovce 754 musím použít postup uvedený v citovaném příspěvku.Tak abych navázal na tohle téma které se tu řešilo včera (tj. v sobotu 13. 5. 2023), teď jsem dostal k PC, kde mám Open Rails a důkladným testováním jsem zjistil, že klíč pultu se nedá po startu vložit do pultu (tj. Open Rails mi napíše: "Zpráva - nemáš u sebe klíč pultu") pokaždé, když mám k Peršanovi připojený jakýkoliv diesel hned po nastartování simulace. Když diesel odvěsím od Peršana, klíč pultu pak do Peršana vložit jde a i po opětovném přivěšení dieselu k Peršanovi se klíč pultu chová normálně. Suma sumárum = další glitch
No dobře. Tak si dám příště pozor.Jestli se Ti něco nelíbí, tak jezdi ofiko verzi. Reportovat chyby je ok, ale suma sumárum si nech někam jinam.
Na to přenášení klíčů se pak podívám.Dodatek k tomuto příspěvku (už ho nemůžu editovat). Dalším testováním jsem zjistil, že když mám k Peršanovi připojeného Katr Brejlovce, vlezu Katr Brejlovci do kabiny a zmáčknu Ctrl + Shift + K, Open Rails napíše "Zpráva - Klíč pultu vyjmut" a po návratu do Peršana se klíč dá zasunout normálně. U Bangle a Brejlovce 754 musím použít postup uvedený v citovaném příspěvku.
No dobře. Tak si dám příště pozor.![]()
Tak fajn. A taky zkus vyřešit nemožnost vložení klíč do Peršana, když je k němu připojena Bangle nebo Brejlovec 754. Tam nemůžu použít proceduru, kterou používám u kombinace Peršan + Katr Brejlovec.Na to přenášení klíčů se pak podívám.
Celá věc se má, pane suma sumárum, tak, že pokud jsou loko propojeny kabelem pro vícečlenné řízení (MU kabel), klíč od pultu je automaticky pak braný jako přenositelný.Tak fajn. A taky zkus vyřešit nemožnost vložení klíč do Peršana, když je k němu připojena Bangle nebo Brejlovec 754. Tam nemůžu použít proceduru, kterou používám u kombinace Peršan + Katr Brejlovec.
Jop! Funguje to! Elektrika a diesel se už nepropojí MU kabelem a klíč pultu se chová normálně. Takže dík za opravu.Celá věc se má, pane suma sumárum, tak, že pokud jsou loko propojeny kabelem pro vícečlenné řízení (MU kabel), klíč od pultu je automaticky pak braný jako přenositelný.
V update jsem se pokusil tyto stavy, kdy je kabel MU zapojen hned na začátku simulace mezi elektrikou a dieselem, odstranit. Takže například dieselová regína 814 + 914 se hned na začátku sama propojí MU kabelem, tak kombinace Peršan + Katr by se už propojit neměla. Tím není vyžadován přenositelný klíč.

Čau Iciku, miniaktivita co jsme se bavili, musí chvilinku počkat, kvůli testům Os 5009 (musím dojet a pak aktualizovat ORCZ), ale jiná věc, nevím, zda není opraveno v následné aktualizaci, zatím mám verzi 1.7.422 a v ní opět blikají textury: