CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Trochu jsem poladil ty pasažéry. V info je víc informací a sumář, seřazené je to podle stanice kde budou vystupovat.
Pro aktivitáře: pod chcete, aby všichni cestující v konkrétní stanici vystoupili, zvyšte počet cestujících v dané stanici o 10.000. To je pro OR signál, že má všechny vykopnout. Jak vidět na screenu, vlak jede až do Valmezu, ale v Lipníku všichni vypadnou a nastoupí nových 56 kaštanů. V tomto případě jsem tedy zadal:
PlatformData ( 8305 10056 )
pax.jpg

Tak abych navázal na tohle téma které se tu řešilo včera (tj. v sobotu 13. 5. 2023), teď jsem dostal k PC, kde mám Open Rails a důkladným testováním jsem zjistil, že klíč pultu se nedá po startu vložit do pultu (tj. Open Rails mi napíše: "Zpráva - nemáš u sebe klíč pultu") pokaždé, když mám k Peršanovi připojený jakýkoliv diesel hned po nastartování simulace. Když diesel odvěsím od Peršana, klíč pultu pak do Peršana vložit jde a i po opětovném přivěšení dieselu k Peršanovi se klíč pultu chová normálně. Suma sumárum = další glitch
Dodatek k tomuto příspěvku (už ho nemůžu editovat). Dalším testováním jsem zjistil, že když mám k Peršanovi připojeného Katr Brejlovce, vlezu Katr Brejlovci do kabiny a zmáčknu Ctrl + Shift + K, Open Rails napíše "Zpráva - Klíč pultu vyjmut" a po návratu do Peršana se klíč dá zasunout normálně. U Bangle a Brejlovce 754 musím použít postup uvedený v citovaném příspěvku.

Jestli se Ti něco nelíbí, tak jezdi ofiko verzi. Reportovat chyby je ok, ale suma sumárum si nech někam jinam.
No dobře. Tak si dám příště pozor. :oops:

Dodatek k tomuto příspěvku (už ho nemůžu editovat). Dalším testováním jsem zjistil, že když mám k Peršanovi připojeného Katr Brejlovce, vlezu Katr Brejlovci do kabiny a zmáčknu Ctrl + Shift + K, Open Rails napíše "Zpráva - Klíč pultu vyjmut" a po návratu do Peršana se klíč dá zasunout normálně. U Bangle a Brejlovce 754 musím použít postup uvedený v citovaném příspěvku.

No dobře. Tak si dám příště pozor. :oops:
Na to přenášení klíčů se pak podívám.

Na to přenášení klíčů se pak podívám.
Tak fajn. A taky zkus vyřešit nemožnost vložení klíč do Peršana, když je k němu připojena Bangle nebo Brejlovec 754. Tam nemůžu použít proceduru, kterou používám u kombinace Peršan + Katr Brejlovec.

Tak fajn. A taky zkus vyřešit nemožnost vložení klíč do Peršana, když je k němu připojena Bangle nebo Brejlovec 754. Tam nemůžu použít proceduru, kterou používám u kombinace Peršan + Katr Brejlovec.
Celá věc se má, pane suma sumárum, tak, že pokud jsou loko propojeny kabelem pro vícečlenné řízení (MU kabel), klíč od pultu je automaticky pak braný jako přenositelný.
V update jsem se pokusil tyto stavy, kdy je kabel MU zapojen hned na začátku simulace mezi elektrikou a dieselem, odstranit. Takže například dieselová regína 814 + 914 se hned na začátku sama propojí MU kabelem, tak kombinace Peršan + Katr by se už propojit neměla. Tím není vyžadován přenositelný klíč.

Celá věc se má, pane suma sumárum, tak, že pokud jsou loko propojeny kabelem pro vícečlenné řízení (MU kabel), klíč od pultu je automaticky pak braný jako přenositelný.
V update jsem se pokusil tyto stavy, kdy je kabel MU zapojen hned na začátku simulace mezi elektrikou a dieselem, odstranit. Takže například dieselová regína 814 + 914 se hned na začátku sama propojí MU kabelem, tak kombinace Peršan + Katr by se už propojit neměla. Tím není vyžadován přenositelný klíč.
Jop! Funguje to! Elektrika a diesel se už nepropojí MU kabelem a klíč pultu se chová normálně. Takže dík za opravu.
A upřímně, tu frázi "suma sumárum" v originálním příspěvku jsem si mohl odpustit.:oops: Dám si na to pro přístě pozor.

Zdravím tvůrčí kolektiv OR CzSk!
Už od dob Win7 se při hře uplatňuje tzv. automatická regulace hlasitosti zvuku. To se projeví tak, že tišší zvuky jsou automaticky zesilovány / zeslabovány na nějakou nominální úroveň. V praxi to znamená, že např. běžící zvuky motorů, trakce, pozadí atd. jsou postupně zesilovány až na hranici, kdy působí zkresleně. Zrovna tak, když se do simulace promítne další zvuk (třeba houkačka, hlášení), je zvuk pozadí nepřirozeně skokově zeslaben právě na úkor nadměrně zesíleného zvuku houkačky. Velice markantní je to u zvukových sloupců okolní krajiny, kdy při zastavení vlaku má být jen VENKU slyšet tiché bzučení cvrčků, ovšem vlivem ARH slyším v kabině po několika vteřinách rachot, který může naznačovat a/ ty cikády řvou jak krávy, b/ fírovi někdo strčil pod pult ošatku chřestýšů. To je pak o strach takový vlak kočírovat... :(:oops:
Je v možnostech OR tento nehezký jev odstranit? A hlavně - pokud ano, najde se u někoho z autorů chuť se tím zabývat? Díky dopředu.
PS.: s touto skutečností jsem se setkával již v dřevní době analogových magnetofonů a byly příčinou, proč jsem do poslední chvíle zůstal věrný kotoučáku. Poslouchání těžké, aranžérsky, vokálně a instrumentálně náročné hudby Pink Floyd, Jethro Tull, Led Zeppelin, Kraftwerk, Deep Purple atd. pořízené mašinou se systémem ARH byl otřesný zážitek. :(

Ahoj Venny, to co popisuješ jsem velice vnímal při aktivní volbě viz. obrázek. Moje zvukovka SoundBlaster X AE-5 podporuje funkci Smart Vol a ta způsobí přesně to, co popisuješ. Při deaktivaci jsou zvuky vyrovnané a jejich hlasitostní úroveň se nemění.

Nemáš stejně podobnou ochcávku "Vylepšení zvuku" aktivovanou ve Windows?

1.jpg

Dobrý podnět. Jelikož SoundBlaster nemám, pošťoural jsem se ve svém MSI Realteku a problém odstranil zde:
Win10. Zvuk Realtek.jpg

Je nutno vypnout ekvalizaci hlasitosti, pak se všechny zvuky přehrávají správně.
Díky. ;) :)

Čau Iciku, miniaktivita co jsme se bavili, musí chvilinku počkat, kvůli testům Os 5009 (musím dojet a pak aktualizovat ORCZ), ale jiná věc, nevím, zda není opraveno v následné aktualizaci, zatím mám verzi 1.7.422 a v ní opět blikají textury:

Čau Iciku, miniaktivita co jsme se bavili, musí chvilinku počkat, kvůli testům Os 5009 (musím dojet a pak aktualizovat ORCZ), ale jiná věc, nevím, zda není opraveno v následné aktualizaci, zatím mám verzi 1.7.422 a v ní opět blikají textury:

Tohle blikalo i před tím ve 32-bit verzi. S tím nic neudělám. To je nejspíš modelem. Ale nevím, kouknu na to.

Teď to projíždím v České Třebové a u mě už to nebliká. Ale pamatuji se, že to blikalo i na 32-bit verzi.

No mně to právě přestalo blikat po těch úpravách a teď znova začlo. Ale pravda, tenhle barák blikal i předtím.

Back
Nahoře