Tentokrát velice smutná zpráva

Miran

Moderátor
Správce
Právě jsem se od Martense dozvěděl smutnou zprávu:
V pondělí 3.10.2022 byl ve svém domě nalezen bez známek života vynikající modelář, dobrý přítel a zdejší dlouholetý moderátor, pan

Laco Zeman zde známý pod nickem Tax

Nikdy by mne nenapadlo, že tady jednou budu oznamovat takovouto smutnou zprávu. Spíš jsem si před třemi lety, kdy mi diagnostikovali těžkou nemoc tak trochu říkal, že to bude naopak. Bohužel, tato smutná povinnost zbyla na mě. Odešel velmi dobrý moderátor, který se, ač někdy poněkud drsněji, snažil udržet na fóru diskusi v mezích slušnosti. Byl nejen nemilosrdným kritikem těch, kdo si tady na fóru někdy „leštili ego“ a vyvolávali „flame war“, ale i trpělivým rádcem těm, kteří to s MSTS a modelováním mysleli a myslí vážně. Byl vynikajícím modelářem, se kterým jsem velmi rád spolupracoval při tvorbě jeho i mých modelů. Jeho nápady byly cenné v řešení problémů při tvorbě modelů a pomohly nejen mě, ale zajisté i ostatním modelářům. Bohužel život je už takový, jaký je. Omlouvám se, ale psaní nekrologů a smutečních projevů mi nikdy pořádně nešlo, zvláště teď když navždy odešel můj dobrý přítel kterého jsem si vždy velmi vážil.

Taxi, budiž čest tvé památce a díky za vše, co jsi pro MSTS vykonal.

I za sebe bych chtěl Taxovi moc poděkovat za to, co pro MSTS a celou komunitu udělal. Byl to úžasný kamarád, modelář a člověk, se kterým byla na slezinách neskutečná legrace.
Je to velice smutná zpráva, ale budu na něj vždy vzpomínat jen v nejlepším.

Ahoj. Tak tahle zpráva mne velmi zasáhla. Tax byl výborný kámoš, se kterým jsme spolupracovali na nĕkolika vĕcech pro MSTS a OR, které už bohužel asi nespatřî svĕtlo svĕta, ale né jen to. Volali jsme si a kecali o muzice a kapele kde hraju a bohužel už nás na živo neuvidí, ač chtĕl a ptal se, kdy budem v Bratislavĕ, zároveñ se už nesetkáme na další nĕjaké slezinĕ a nedáme panáka slivovičky, jak bylo naším zvykem. Tu si Taxi dám dnes na tebe, až dorazím domů z práce. Dĕkuji ti moc, jak za rady k vláčkům z dob dávno minulých, výbornou spolupráci, ale taky za super chvíle, kdy jsme mohli pokecat. Všem pozůstalým, upřímnou soustrast.

Já jsem se tuto smutnou informaci dozvěděl telefonicky a dost mne to zaskočilo. Tax byl mladší o pár let než já. Vždy byl plný humoru. Kolikrát jsme se tady na fóru spolu škádlili. A já jeho trefné poznámky z legrace bral i vážně a nechal se vyprovokovat ke zbrklým reakcím. :) Ale na srazech jsem jej vždy rád viděl a povykládal si s ním. Dokázal i poradit ohledně PC techniky. Naposledy jsem jej viděl na slezině v Bratislavě. To bylo ještě před Covidem.

No do prčic, tohle je velice smutná zpráva.
Taxi, díky za pomoc při tvorbě modelů, za model mosteckého kostela, za krásné modely starých motoráků a za suprové sleziny v Bratislavě.

Další? Po Pepku Kvasilovi přišel na řadu Tax. Tak to už slezina v Bratislavě ani Sršňovice nehrozí. Kolem mě vůbec poslední rok odcházejí samí mladí kluci. Přišel jsem před necelým rokem i o výborného kamaráda z Japonského kolejiště. Doufám kluci že tam nahoře jste spolu a modelaříte. A bohužel upřímnou soustrast rodině.

Kolem mě vůbec poslední rok odcházejí samí mladí kluci.
A tohle je mnohem horší. Moje maminka, když umírala na rakovinu v 67 letech, nám doma po propuštění z nemocnice na Žlutém kopci v Brně říkala. "Co já stará bába, ale vedle mne ležely mladé holky 25 let a také rakovina bez šance na vyléčení". Jak je to dlouho, co zemřel z naší komunity Ppooolll. (už jsem zapomněl, jak se vlastně psal) Ten měl 32 let? Tohle je strašné. Lidé plní elánu a zubatá je utne v nejproduktivnějším věku.
Ale i tak, Taxových 60 je stále málo. Ještě tady měl být desítky let. Nebo nějak marodil? Sleziny od Covidu nejsou, tak informace nemáme. Stále mi to vrtá hlavou. Nebo jestli náhlá příhoda.

Zbyňku - PPoollll (napsal jsi to správně) - to je tak 12 let zpátky - někdy kolem roku 2010. To byl na chvilku ještě v únoru na slezině, kdy jsme ho viděli naposledy s berlemi v DDM, ale už se vědělo, že má rakovinu (přišlo se mu na to při předoperačním vyšetření)....bylo to hodně rychlé.

A u Taxe - těžko říct - stres, kdo ví - jak říkával táta - velké věci přicházejí náhle. Co vím, tak nemarodil - mluvili jsme ještě spolu po telefonu ve čtvrtek večer a něco plánovali.

Vážně je nějaká prapodivná konstalace. Týden zpět jsem byl na pohřbu našemu řediteli, kterému bylo také 60 let. V pátek u nás byl na dílně a v neděli už bylo po něm. Infarkt... A Tax bude velmi chybět, budiž mu země lehká a upřímnou soustrast rodině a blízkým přátelům.

Co vím, tak nemarodil - mluvili jsme ještě spolu po telefonu ve čtvrtek večer a něco plánovali.
A já zhruba o týden dřív a rozplánované mám v PC a taky nic neříkal. byla to pro mne fakt rána, mně to psal Joska do Práce. Co vím, tak furt makal na PC a stres to určitě byl. Takže těžko říct, jsem z toho fakt špatný. :(

To je strašně smutný! Laco byl nesmirně milý člověk, výborný společník s bezvadným smyslem pro humor. Byla radost s ním na slezině posedět u piva. Bude tu chybět.

Taxi budeš nám chybět, děkuji že jsem tě mohl poznat osobně na slezinách.Ať už v Bratislavě nebo v Praze popř na chaloupce nad Blanskem.Byl jsi kamarád,co vždy uměl poradit.Odpočívej v pokoji ......

Ach jo... Ač jsem se zde občas s Taxem neshodl, tak u piva to byl fajn člověk... Tahle smutná zpráva mě moc mrzí. Odpočívej v pokoji Taxi...

Back
Nahoře