WebServer

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku

Howky

Průvodčí
Zazněl tu dotaz jak používat WebServer

Zde je tedy návod:
1.V nastavení Open Rails je potřeba mít aktivní položku ( Aktivovat webserver .... )
Port je možné nastavit jakýkoliv, ale klidně můžete nechat ten, který tam je.
1.jpg

2.Otevřete webový prohlížeč a do vyhledávaní zadejte: 127.0.0.1:2150/
2.jpg

3.Otevře se vám hlavní obrazovka
A stačí si vybrat, které informace chcete zobrazit.
3.jpg

Ukázka:
4.jpg

V závěru: kdo je šikovný může si takto vytvořit vlastní okna.
Případně lze data využít jiným způsobem. Ale o tom se rozepíšu jindy.

Zdravím,
jsem asi nechápavý, ale po zadání do prohlížeče se objevilo :
Snímek obrazovky (122).jpg
Kde jsem udělal chybu ?

Zdravím a děkuji.
Spustil jsem hru v okně, spustil výše uvedený odkaz a funguje. Stránku jsem si uložil jako záložku a zatím OK.
Děkuji za radu !

ideální je mít více monitorů, na jednom webserver a na druhem hrát
Zdravím,
na tuto (samozřejmě opravdu dobře míněnou radu) je teď moderní odpověď = "vlhký sen" :D
Moje "nouzové řešení" funguje. Jen mi přijde, že hraní ORCZSK v okně značně zpomaluje hru a to zvláště v situacích, kdy se objeví "hláška ve hře" a její zavření trvá hodně dlouho. Ale jinak dobrý. Jen jsem (omluva starého dědka, který je postižený celoživotním šotouštvím pro železnici, u které celý život pracoval) nepostřehl, jak toto vylepšení významně pomůže (např. u zobrazení nastavení propojení hadic soupravy) kromě toho, že je graficky lépe viditelné na obrazovce .....

Nic proti tomu - ale platí příspěvek č. 6............... Nejsou lidi, finance ani místo .......... ;)
Stránka Webserveru jde spustit i na mobilu. Je k tomu potřeba zjistit IP adresu PC a tu pak zadat do prohlížeče na mobilu takto: http://IPaddresa:2150 (tedy například http://192.168.1.25:2150) a menu webserveru se objeví. Mobil musí být na stejné síti jako PC (v domácím prostředí to tak je většinou). Při připojení mobilu na datech to nepůjde, musí být na domácí WiFi.
Může se ale stát, že to zablokuje Windows Firewall na herním PC, s tím by pak bylo další nastavování.

Zdravím
a spouštění Webserveru (díky jednomu zdejšímu příspěvku o přepínání hry "v okně" a v plné verzi) se zjednodušilo.
ORCZSK spouštím normálně (bez funkce v okně) a pokud chci použít Webserver, přepnu hru do okna ALT+ENTER, na hlavním panelu si vyberu odkaz na prohlížeč a přes uloženou záložku spustím. Po návratu do hry obnovím plné nastavení opět ALT+ENTER.
A vše v pohodě.
Vím, že jsem neobjevil nic nového, ale třeba to alepoň někomu pomůže ........

Je to už nějaká doba, ale Webserver má nějaké novinky. Některé jsou staršího data, některé jsou nedávno nové.
Webserver si je možné upravit do českého jazyka a jen malé upozornění ne všechny tyto vychytávky jsou v CZSK verzi. Všechny jsou pouze v klasické verzi OR. V MG nezkoumal.

Začneme s externím ovládáním.
Jednou zajímavou vychytávkou je externí ovládání, kdy je možné ovládat mašinu podobně jako přes klávesnici.
Po úpravě kodu, by mělo jít přidat další ovládací prvky nebo i vzhled.

Ovládání.jpg

Další zajímavou vychytávkou je přehledná mapa, kde se jaký vlak nachází. Můžete namítnout, že na tohle je přeci dispečerka.
Využití této vychytávky vidím hlavně na MP hraní a veřejné servery, kdy je mapa uveřejněna na nějakému webu a hráči se mohou podívat, kdo, kde hraje aniž by se museli připojit do hry.

Mapa.jpg

A máme tu další ovládání, tentokrát v jiném stylu. Ideální by bylo jej používat např. na tabletu, samozřejmě funguje i na PC.
Víc k tomu asi psát není potřeba co to umí, bude každému jasné.

ovladani 2.jpg

A poslední nedávná novinka. Která se mi hodně líbí, jsou manipulace na našem vlaku: Rozpojení vagonů. Otevření, uzavření vzduchových kohoutů. Spojení, rozpojení hadic. Zatažení a povolení kola ruční brzdy atd atd.
Grafika by sice chtěla trochu předělat, ale jelikož jsou obrázky dostupné, tak je tato možnost přístupná.
Ale po vyzkoušení této vychytávky musím říci, že je to na ovládání lepší, jak ovládání ve hře.

operator.jpg

Back
Nahoře