Trať ŽSR 130 Bratislava-Štúrovo /Komárom/

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Neviem o čom hovoríte, ale keď som skončil tú šichtu, tak som prišiel domov už bez nej a kde som ju nechal, tak to vie lenon.

Tak za zmiznutie čiapky tentoraz naozaj nemôžem. Skôr by som povedel, že jej bývalý majiteľ sa vybral domov zlou cestou, na ktorej bolo veľa lákadiel

Naposled editoval moderátor:
Iba čistou náhodou a zhodou okolností má na hlave šiltovku Jägermeister. :D Zase som raz bol odhalený...

Ak dovolíte uvediem zopár info zo stavby. Takže práce na trati pokračujú z Nových Zámkov nezadržateľne do cieľa stavby - PPS Štúrovo. Kompletne aj s krajinou je hotový ďalší úsek Nové Zámky-Dvory nad Žitavou-Pribeta-Strekov. V Strekove zbýva ešte dorobiť dedinu a hor sa smer Štúrovo. Stavbu trocha spomalilo demokratické rozhodnutie Nebulusa a mňa o tom, že súčasťou tohoto úseku budú aj drátovody v staniciach, nakoľko v úseku Dvory nad Žitavou-Mužla zastal čas a stanice sú vybavené elektromechanickým SZZ a autoblok na trati tu nehrozí. Takže Nebulus vymodeloval drátovody s kompletným príslušenstvom+mechanické závory do Mužle a na závorárske stanovište Šarkan, Vlado_0001 okrem predošlých vecí dodal stavadlá, sklad a staničnú budovu do Gbeliec, staničnú budovu Bajč a Komárno /na trať 135/, Ivan.ps vymodeloval tlakové nádoby a príslušenstvo na spádovisko do Štúrova a s Dráčikom sme konečne koľajovo dokončili aj Štúrovo. Všetkým zainteresovaným patrí veľké vďaka. Takže zbývajú dve stanice a jedna zastávka a som v cieli, potom iba dokončiť hlavnú stanicu v Bratislave a otvárame fľaše. :3:
No a teraz nech prehovoria obrázky, kto je zvedavý na novodostavaný úsek nech sa páči, stiahnite si screeny:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/83182/Screeny_zsr130.rar_22.21MB.html

No ty drátovody mne na této trati fascinovaly. 120km/h přes vexle a zabezpečné drátovody. Vždyť si pamatuji, že přes takové vexle se jezdilo max 80 :D A hlavně nezapomeň na to závorářské stanoviště. To už je rarita.

Závorárske stanovište č.179 "Šarkan" bude originál model od Nebulusa-budova aj závory s pohonom.
Mimochodom 120 je cez Pribetu, Strekov a Mužlu, Dvory nad Žitavou a Gbelce majú 100.

Naposled editoval moderátor:
Jeto tady nějaký dokurvený, ale když si to Zbyňku přelouskáš, tvůj údiv zmizí a dostaví se co? Poznatek!

Tabulka zabezpečení výhybek Stupeň zabezpečení Rychlost nejvíceproti / po hrotu(km.h-1) Použitý technický prostředek
1. 60 / 120
výměnový zámek
odtlačný zámek
elektrický výměnový zámek
elektrický odtlačný zámek
mechanický přestavník
elektrický přestavník bez kontroly polohy jazyků
2. 80 / 120
mechanický závorník
uzamykatelný závorník
elektrický přestavník s kontrolou polohy jazyků
(přestavník s konstrukcí předcházející typu EP
600)
3. 120 / 120
výměnový zámek a odtlačný zámek
mechanický nebo uzamykatelný závorník a stojanový
zámek
mechanický nebo uzamykatelný závorník a odtlačný
zámek
mechanický přestavník a mechanický závorník
elektrický přestavník s kontrolou polohy jazyků a
elektromagnetický závorník (přestavník
s konstrukcí předcházející typu EP 600)
elektrický přestavník typu EP 600 s kontrolou polohy
jazyků
4. 160 / 160 elektrický přestavník s kontrolou polohy jazyků a
vícebodovou kontrolou polohy jazyků

Metóda pokus-omyl by u mňa znamenala peklo, preto sa radšej pýtam:
Ak si kúpim trať p. Šemoru a stiahnem si vašu trať predpokladám že si k nej nebudem musieť sťahovať global (mali by frčať na jednom) ale čo zložka SOUND, tá tiež stačí len jedna?

Sound, tam bude asi jedna změna. U mě se ozývá "dává odjezd" a ve slovenském Sound asi bude "Dává odchod" Jinak to musí fungovat.

Zdravím. Môžem sa opýtať ako to vyzerá s dokončením a vydaním trate 130? Prosím duuso alebo dem nemôžete zverejniť aj nejaké nové sreeny? Určite tým potešíte nielen mňa. Srdečná vďaka.

Trať je dokončená po Štúrovo, ale pred stanicou, takže samotné Štúrovo ešte na svoj deň čaká. Duuso sa rozhodol zrekonštruovať prvý úsek Galanta - Bratislava, čiže ďalšie oddialenie a ja som začal ťahať kolaje na Kúty, momentálne som zaparkovaný pri zastávke Závod. Takže je sa načo tešiť, ale kedy, to rozhodne duuso.

Ďakujem za info páni. Držím Vám veľmi palce a moc sa na to teším. Mám nainštalovanú BA-Galanta a môžem povedať že sa jedná o najreálnejšiu a najdetailnejšiu trať v MSTS akú som doteraz hral. S radosťou Vás podporím zakúpením oficiálnej verzie potom. Staviate aj bratislavské spojky a úsek do Komáromu?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře