Panstvo zdravím všetkých ktorí ešte máte na túto inak super hru čas

.
No ale k veci. Po dvoch rokoch som sa dostal k tomu aby som si pozrel vlákno nášho výtvoru menom ŽSR 130 ktorý som spolu s ďalšími skvelými a ochotnými ľuďmi vytvoril. Nakoľko sa mi množia aj v mailoch dotazy ohľadom aktualizácie prípadne zverejnenia trate v aktuálnom stave rozhodol som sa, že sem napíšem pár riadkov k tejto problematike. Poviem ako je - dva roky som RE neotvoril z dôvodu veľmi prostého - totálny časový deficit. Ten, kto niekedy nejakú trať do MSTS postavil mi určite dá za pravdu, že na jednu - dve hodiny otvárať RE je absolútna zbytočnosť. Kým sa zorientujete čo vlastne chcete robiť, otvoríte mapy, videá, fotky, zameriate, nájdete vhodný objekt...tudy cesta proste nevede. Syn má osem, pred dvomi rokmi nastúpil na ZŠ, manželka okrem So a Ne do večera v práci a ja keď nie som v práci a mám voľno tak som otcom na plný úväzok. Ten kto má malé decká vie o čom hovorím a čo to obnáša. Tento celý kolotoč PRÁCA-DETI-DOMÁCNOSŤ na mňa doľahol až tak, že po 16 rokoch som sa vrátil k môjmu obľúbenému hobby - rybolovu a keď sa mi nájde zopár hodín voľna utekám k vode ako sa vraví "vyvetrať si hlavu". Takže ako ste určite pochopili doba tvorby do MSTS je u mňa žiaľbohu minulosťou nakoľko aj v práci /kde vzniklo asi 70 percent trate/ už nie je možné sa tejto činnosti venovať. A doma pri dvoch deťoch už vôbec nie. Ale stále si rád MSTS z času na čas zajazdím a sledujem dianie tu na fóre. No a teraz k jadru veci. Stále som v mailovom, telefonickom alebo FCB kontakte s ľuďmi zo scény MSTS a rozhodol som sa po porade s nimi verejne ponúknuť trať na dostavbu alebo úpravu súčasnej verzie do podoby aby mohla byť v aktuálnom stave zverejnená. Konečná verzia je taká, že koľaje sú položené od Kútov cez Bratislavu hl. st. až za štátnu hranicu pred Szobom za riekou Ipeľ. Ďalej sú koľaje položené do Komárna a koľajovo je hotový triangel Nové Zámky-Palárikovo-Šurany a úsek z Bratislavy hl. st. cez Nové mesto do Petržalky. Krajina je komplet hotová v úseku Bratislava-Vinohrady - Štúrovo, Bratislava-Vinohrady - odb. Vinohrady - Bratislava-východ. Prerobil som celý Senec a Galantu a hotové sú orig. objekty do Bernolákova, Veľkého Bielu ktoré čakajú na osadenie. Pre tých, čo požadovali zverejnenie v aktuálnom stave odkazujem len toľko, že pokiaľ niekto neupraví archív napr. RouteRiterom nie je možné vydať 4,4GB archív "surovej stavby" k stiahnutiu...ani z časového ani z priestorového hľadiska. Takže ak by mal niekto seriózny záujem dať trať do podoby aby mohla byť v tomto stave zverejnená, tým myslím zoštíhlenie archívu, ošetrenie niektorým programom kvôli variantným textúram alebo aj o dostavbu nech sa mi kľudne ozve do SZ, mailu
duuso@pobox.sk alebo na FCB. Ak sa niekto na toto dá, poprosím len so SERIÓZNYM záujmom, "hurá" systém je tu bez šance. Celé to píšem z dôvodu, že som stavbou trate strávil 8 rokov a myslím, že to stálo za to a tento projekt si nezaslúži aby zapadol prachom. Všetkým prajem pekný podvečer.
Dušan.